Upchata chranicka

Zdravim vsetkych. Potrebujem by som natiahnut kabel k video vratnikovi a odtial do zamku. Problem je v tom ze jedna chranicka ma dole pri zakladoch v plote velky ohyb a druha je asi upchata nejakymi malymi ciastickami. (Chranicky boli natiahnute pred rokom bez kablov) Viete mi poradit ako pretlacit kable v tychto chranickach? Vdaka za typy
Odpovedať
Mali ste si tam nehat aspom jeden drot, ktorym by ste to pretiahli. Mozno kvalitne pero, mohlo by to ist
Odpovedať
Profilova fotka
@lizard79 Ja som tu už raz radil, ako som to robil ja. Bol to nápad nie z mojej hlavy, ale poradil mi elektrikár. Tiež som zakopal chráničku bez kábla a potom ani za ten svet som nebol schopný pretlačiť kábel na asi 12m. Ani hrubý drôt, ani elektrikárske pero nepomohlo. Elektrikár mi poradil guličku, ktorej priemer bol o niečo menší, ako vnútorný priemer chráničky, do nej vyvŕtať dierku a do dierky pripevniť špagát. Guličku vložiť do chráničky a na druhej strane pripojiť hadicu od vysávača utesnenú riadne handrou. Po zapnutí vysávača som mal za 2 sec. guličku na druhej strane. Potom som na špagát priviazal drôt a bez problému pretiahol na druhú stranu. Vyskúšaj, možno budeš mať toľko šťastia, ako som mal ja. :-)
Odpovedať
Nam ak nejdevpretlacit pero, tak dame druhe oproti, to je v pripade ze cez jeden ohyb pretlacis ale cez dalsi uz nie. Tak isto aj z druhej strany. Takze 2 pera elektrikarske, dobre su tie cervene od Ng tool, jedno z jednej strany, druhe oproti, potom jedno tahas a druhe tlacis, pera sa zvyknu v rurke omotat a tak sa nam podari vecsinu rurok pretiahnut. Gulicka je tiez dovry napad za predpokladu ze rurka nieje stlacena, alebo zalomena.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?