Umiestnenie zásuviek v kuchyni na špalete okna

Ahojte, rozmyslam, kde umiestnit 5-ramik (4 zasuvky a vypinac pre LED osvetlenie pod vrchnymi skrinkami) v kuchyni v blizkosti lavej casti okna. Napadlo ma umiestnit ho na spaletu okna, tak ako som nakreslil cerveny ramik na fotke. Neviem vsak, ci to je dobry napad :-) Pripajam aj obrazok, ako by priblizne mala kuchyna vyzerat (chyba tam vsak stena - okno je hned za kuchynskou linkou). Zarovno spodku okna bude pracovna doska kuchynskej linky. Tesne vedla okna nalavo bude skrina kuchynskej linky, kde bude vstavana rura a mikrovlnka. Na bok tejto skrinky to asi umiestnit nepojde... Mozno keby to bolo v nejakom boxe, ktory by sa pripevnil na bok tej skrinky... Nad oknom budu policky. Rozmyslal som umiestnit tento 5-ramik aj na spodok tych policiek. Len by to asi bolo zle pristupne... Existuju aj vyklopne zasuvky priamo do pracovnej dosky, len mam taky pocit, ze je to dost drahe. A navyse sa tam moze nieco vyliat atd. Takze vychadza mi z toho ta spaleta okna. Trochu sa bojim uchytenia instalacnych krabiciek, kedze to bude na rohu muriva. Neviem, ci to sadra az tak dobre udrzi. Ci potom neostane ten 5-ramik manzelke v ruke, ked sa bude snazit vytiahnut kabel :-) A navyse je to dost divne umiestnenie - ergonomicky je to ako tak, ale asi to bude divne posobit (na spalete okna). Kde by ste prosim umiestnili 5-ramik vy? Dakujem.
Odpovedať
1
2
Do špalety by bolo na pohľad divné. Volil by som ak nechceš do pracovnej dosky ten výklop opačne do dna hornej skrinky - tam by mohli byť zásuvky v lacnej variante aj priznané, alebo existuje ešte aj riešenie - taký valec výsuvných zásuviek z pracovnej dosky do hora, prípadne opäť opačne, lebo voda. Otázne je koľko taký výsuv vydrží fungovať. Ponúkal mi to stolár na ostrov, cca 80 EUR + výrez.
Odpovedať
čo všetko sú tie 4 vývody a čo z toho ide do 5 rámiku?
Odpovedať
@dusanmt Buď tak, ako vravíš (do špalety), alebo potom pre praktickejšie riešenie umiestniť zásuvky do pracovnej dosky: napr: http://ema-elektro.sk/elektromaterial... a vypínač použiť RF - napr.: http://www.elkoep.sk/produkty/inels-r... a ten nalepíš tam, kde ti to bude vyhovovať
Odpovedať
@peterkob 2 kable su pre zasuvky (jeden kabel pre dve zasuvky) a tie zvysne 2 by mali byt pre svetlo. Myslim, ze vsetky 4 kable idu do 5-ramika. Este mam taky pocit, ze z toho 5-ramika pojde nejaky vyvod do trafa pre LED svetla. Toto bude presnejsie vediet moj elektrikar...
Odpovedať
Do špalety je podľa mňa blbosť. Buď tie výklopné alebo ten valec. Osobne mam ten valec a je to super. A tej vody sa moc netreba báť. 1. Je to robené na to a 2. pri normalnom chovani sa v kuchyni nič nehrozí.
Odpovedať
@catscan Ten RF vypinac vyzera zaujimavo. Tych zasuviek by som sa trochu bal kvoli vode.
Odpovedať
Naco ti na ten maly plac esteaj vedla drezu bude 5 zasuviek? daj tam vysuvne, ak bude konvica staci jedna najskor na tu spaletu lebo nieje moc inde miesto.
Odpovedať
Cele to je prevedene zle. Elektrikar nerozmyslal, nevadi, urcite by som pouzil valec. Vody sa netreba baat. Dajte to tak 20cm od dresu a fakt netreba sa bat, ked to bude cez prudpvy chranic co musi, tak fakt sa neni coho bat. Na to svetlo ten led pas, ak by sa dalo dal by som to nad linku ako privod, tam z trafa poza vrchne skrinky kabel pre led pas a uz led pas v liste s dotykovym spinacom pekne v liste;)
Odpovedať
@dusanmt skoda ze si sa nespytal skor.... Ked ai nemal okna... osobne by som okno o 10-15cm zmensil a dolepil tam ytong... Lepsie sa bude tahat vydlica smerom k sebe, ako do boku. Rovnako to budem mat aj ja. ;-)
Odpovedať
@dusanmt co ma byt v linke pod oknom? Umyvacka? Tak hladaj ine riesenie ako ten valec, lebo ten ma oproti vyklopnym zasuvkam nevyhodu, ze potrebuje pod doskou vela miesta. Ja by som urobil pravy bok skrinky na ruru z hrubej pracovnej dosky a tam by som osadil tie krabice.
Odpovedať
Ja to mam v spaletach uz nie jeden rok... Vyzera to ok... Taha sa to ok... Zena si pochvaluje... A tie co su z opacnej strany v doske ani nepouziva... Vobec by som sa toho nebal... Mal som rovnaku dilemu ako ty a urobil som dobre... Mam v kuchyni dve okna a na kazdej spalete zasuvky... akurat nie 5ramik ale len jednozasuvky... Nic nevyzera divne...
Odpovedať
@natalka13 V projekte boli v tom mieste dve zasuvky na jeden istic. Ja som tam dotiahol dva kable (kazdy na samostatny istic). Na kazdy kabel som chcel dat dve zasuvky - dokopy styri zasuvky a ten piaty v ramiku by bol vypinac pre LED osvetlenie. Pravdepodobne tam bude kanvica a kavovar. A obcas sa tam asi pichne hriankovac alebo nieco podobne. A nechcel som vytahovat kanvicu alebo kavovar. Drzal som sa hesla: "zasuviek nie je nikdy dost". I ked mozno az prehnane :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stowasser Na lavej strane pod oknom budu iba skrinky. Pripadne by mohli byt na pravom boku tej skrinky priznane (nie zapustene) - v nejakom boxe alebo pod. S tym bokom skrinky z hrubej pracovnej dosky nie je zly napad, len osobne by sa mi to moc nepacilo...
Odpovedať
@chumo Nejako foto tych zasuviek by nebolo prosim Ta? Vo fotoblogu mas iba schodisko...
Odpovedať
@dusanmt Cez vikend ak nezabudnem... :-D
Odpovedať
@dusanmt led osvetlenie pod linkou by bolo mozno vhodnejsie riesit lustrovym vypinacom niekde na kraji kuchyne, ledky maju nizku spotrebu a mozu byt pustene stale. Ak to date do tej spalety, tak vysiace 4 kable budu vyzerat dost cudne, dalsie riesenie by bolo pouzit pozdlznu rohovu zasuvku a dat ju do laveho dolneho rohu. taketo nieco som myslel: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=15... inak maju dost slusny vyber aj inych rieseni: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=1579 @pripad001 vas stolar je riaden podnikatel, vysuvna valcova 3-zasuvka stoji cca 25€ v kamennom obchode
Odpovedať
@megdesign tak to teda pekná opičáren, pekne urobená kuchyna okno má licovať s hornými skrinkami a do toho plesk kusok steny s vypínačmi. Jak päsť na oko.
Odpovedať
@stowasser V projekte bol vypinac pre LED osvetlenie navrhnuty na kraji kuchyne (zrejme sa to tak bezne robi). Len mna napadlo, ze by bolo mozno lepsie ho mat v dosahu pracovnej dosky. Nechcem sa hadat, ze ktore riesenie je lepsie... Inac ta rohova pozdlzna zasuvka vyzera celkom zaujimavo.
Odpovedať
Prečo nedáš na ten Ypor dole a vodorovne kde končia káble???? Prepáč, ale ozaj to dobre nevyzerá dať to do špaliet.. :-( No ale keď to tam chceš mať, je to na TEBE.. ;-)
Odpovedať
@stolverka co z toho, ze je to krasne, pekne, nadherne to licuje s hornymi srkinkami, ked je to neprakticke a je problem, kde umiestnit zasuvky/vypinac? Vysuvacie zasuvkove towers, pripadne vyklopne, sa hodia tak na pocitacovy stol do pracovne, nie na kuchynsku linku. Nieco sa vyleje/deti vyleju a je to vybavene. Ano je RCD, ten to vybavi, ale co s tou zatecenou tower? Tie vyklopne/vysuvne zasuvky maju IP20, co by som na kuchynsku linku nedal ani omylom. Ked uz, tak by som ho dal aspon opacne: http://www.luxdan.sk/img/produkty/dop...
Odpovedať
@megdesign tak treba to vyriešiť inak ako towerom, nemám ich rada ale hento riešenie tvoje keby mi navrhli niekde v štúdiu v tej chvíli odchádzam, otras fakt. Všetko sa dá vyriešiť, len treba hýbať šedou hmotou, šak načo nám je?
Odpovedať
@stolverka navrhol som to najjednoduchsie riesenie. Vsetky ostatne su viac ci menej komplikovane. :-) Aj tak ti ram okna licuje so skrinkami, nie sklo, cize ked tam moze byt biele "hluche" miesto 10cm /ktore estetike nevadi/, moze tam byt o 10 cm vacsie hluche miesto 8-D
Odpovedať
@technik007 Prepac, ale tejto vete nerozumiem: "Prečo nedáš na ten Ypor dole a vodorovne kde končia káble????". Ja tam uz nejdem nic murovat z Yporu alebo Ytongu...
Odpovedať
@dusanmt Tak sa opravím presne nad káble miesto kde ešte ich nemáš zasádrované...Pochopil??? ;-) Ako máš na fote obrázok čer.fixou zakreslené tak otočiť a položiť nad káble??? Ešte presnejšie mám napísať???
Odpovedať
@technik007 Uz rozumiem :-) Tam to nemoze byt umiestnene, lebo tam bude skrinka so vstavanou rurou a mikrovlnkou. Vidno to na druhom obrazku, co som prilozil.
Odpovedať
V celej kuchyni nemas lepsie miesto na kavovar ci hriankovac len vedla drezu? konvica vo vysuve 24hod denne nieje naj riesenie, to uz by som dala zasuvku priamo klasicku na linku uplne do rohu. a kavovar a ine veci inde v kuchyni.
Odpovedať
@technik007 :-D :-D :-D ty niekedy dokazes cloveka uplne zmiast svojim komentarom :)
Odpovedať
@stowasser :-), ja som si ju nepotreboval dávať, môj architekt našťastie premýšľa hlavou a zásuvky mám tam, kde majú byť, na stene. Ale, ak je to ako píšeš asi je aj dobrý obchodník, ešteže mňa zaujímalo skôr to, čo ho ozaj živí stolárčina.
Odpovedať
@atlaska Podla mna je to najlepsie miesto, teda aspon myslim. Potom bude v kuchyni este varny ostrovcek, kde by to podla mna bolo dost na ociach.
Odpovedať
kde bude kos? To vserko chces dat vedla drezu? neostane ti tam nic na pracu. ergonomicky zla kuchyna, vyberes s chladnicky umyjes a kde nakrajas? na ostrove? kos pod drezom na druhej strane....... sponavu varechu ked budes chciet hodit do drezu ci ymcky musis ju prenasat ponad dlazku....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?