Umiestnenie PIR snímačov

Nazdar, vedeli by ste mi poradit kde spravit pripravu pre PIR snimace? Precital som xy stranok vacsinou sa o umiestneni opakuje to iste. Neodporuca sa umiestnit oproti oknam, ale aj tak vsade vidavam umiestnenie oproti oknu do rohu steny. Umiestnuju sa len tam kde je potencionalne riziko vlamania sa do domu alebo aj napr. na 2. poschodie do detskych izieb ? Dik.
Odpovedať
@ketfal my mame doma zrovna skoro vsetky proti oknam. za oknom snimac nesnima. vyhoda je v tom aj keby niekto rozdrapil okno tak uz pri preliezani donutra ho to zachyti. odporucam aj bezdotykove kontakty na dvere a okna. (z vlastnej skusenosti)
Odpovedať
@matoztt no ako logicky to je v poriadku ja len kvoli tym falosnym poplachom ktorymi vsade strasia pri umiestneni oproti oknu. Vies mi povedat v com su take dobre tie magneticke? Lebo aj nad tym uvazujem len mi to pride ako zbytocna babračka. Inak ak to nemas zapustene v rame kde sa to umiestnuje aby to nebolo vidno?
Odpovedať
@ketfal ja mam na firme aj doma paradox. Ten ziadne signaly cez okno nespusta. Skusal som dokladne. Magnety na dvere a okna, teda v kombinacii s pohybovymi. Mne uz vykradli firmu, mal som len pohybove a majstri sa zahrali na rybarov a nieco vytiahli... potom mi nahodili aj magnety na dvere a uz dva pokusy o vykradnutie zmarili. Kmini natahovali dvere natolko ze sa rozopol magneticky kontakt a odradilo ich to skor ako vobec vypacili dvere. V skratke, magnety spustia poplach skor ako kmin vkroci do objektu. Niekde som tu cital ze tie magnety sa daju vlozit uz do ramu okna pri vyrobe.
Odpovedať
Ja som na poschodie nedával do izieb. Na poschodie som dal len jeden snímač oproti schodisku, ktorý zachytí všetko čo ide hore či dole po schodoch.
Odpovedať
@ketfal a este, mne pohybove napr. Spustala pracka a krb.
Odpovedať
@ketfal zalezi, co vsetko od PIRiek chces. Ja davam do kazdej miestnosti a niektore budu vyuzivane napr. na oneskorene vypinanie svetiel. Daj si tie, ktore snimaju okrem pohybu aj zmenu teploty a mas vyriesene plane poplachy za oknami.
Odpovedať
oproti oknám to treba dat. to boli mýty o falosnych polachoch cez sklo. technicky nieje mozne aby zosnimalo tepelnu stopu poza okna,samotne sklo to odfiltruje, ani cez jednosklo to uz nezosníma
Odpovedať
diki pani za reakcie, to som potreboval pocut ]-(
Odpovedať
@ketfal Ja som si daval sam Paradox, vsetko oproti oknam a bez problemu. Za rok a pol iba 2 falosne poplachy, z toho jeden bol zaplavovy senzor, co som zle spajkoval. Aj roboticky vysavac v pohode, senzory som daval uplne bezne, okolo 10€ kus. PIR som daval vsade tam, kde by sa dalo dostat do domu + kde mam centralnu jednotku.
Odpovedať
@ketfal nieje PIR ako PIR... ;-) Na poschodie určite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Zdravím všetkých špecialistov na zabezpečovacie systémy, PIR resp. pohybové senzory. Mám tu pôdorys domu. Nakreslili by Ste do obrázku kde by Ste umiestnili PIR senzory vzhľadom na tieto parametre: PIR senzory by sa použili: - na zabezpečenie RD, ako časť alarmu, - na vypínanie/zapínanie osvetlenia v jednotlivých izbách,aj exteriér resp. na ďalšie doplnkové funkcie. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to jednoduche - vzdy do rohu miestnosti oproti oknu (resp. vstup. dveram) tam kde neplanujes nabytok napr. vstavanu skrinu. Do miestnosti bez okna nemaju zmysel (na chodbe ano), rovnako v kupelni a wc nie aj ked tam okno je - nie je tam co ukradnut a pripadneho zlodeja zachyti cidlo v chodbe. V garazi doplnit senzor otvorenia gar. brany.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
U teba v tych izbach podla mna idealne miesto je vzdy v rohu nad dverami.
Odpovedať
@rebecca363 prave naopak, PIR senzory sa nemaju davat tak aby smerovali na okno.
Odpovedať
@matto_wednesday Chceš si to montovať sám?Ak hej tak umiestnenie snímačov by si mal vedieť,ak sa na to pýtaš na fóre tak to prenechaj odborníkom. Za prvé,nemáš tam nabytok,a to si nikto z prsta nevycucá. Aké pirká? Budeš to kombinovať s magnetmi? Už vieš kde bude klávesnica popripade centrala? Kam a ake senzory umiestniť ti povie človek pri obhliadke domu.Že si dávaš zabezpečovačku ktorá má chrániť tvoj majetok a pýtaš sa na jej technické riešenie na fore znamená že chceš ušetriť.Šetri na iných veciach.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan manzel sa tym zivi profesionalne 15 rokov tak si dovolim ti oponovat. To ze senzory oproti oknu robia falosne poplachy je blbost.
Odpovedať
@rebecca363 ak su oproti oknu a su vystavene slnecnym lucom ci uz priamym, alebo odrazenym napriklad od vodnej hladiny, tak su problemy s falosnymi poplachmi takmer iste.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 tak a teraz mi povedz kedy ti svieti slnko do rohu miestnosti... OK tak beriem, ze pre tych, ktori maju za oknom bazen (alebo more? =-) )a nemaju zatiahnute rolety, tak pre tych asi to nie je vhodne. :-D Ale teraz vazne - uplne bezne sa to tak montuje...
Odpovedať
@rebecca363 tak potom asi vyrobca jablotron vie o tom menej ako tvoj manzel, zvlastne... ja som si tie poplachy vyskusal na svojej kozi, to je este zvlastnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ale to si mal hned povedat ze mas Jablotron...
Odpovedať
@rebecca363 snimace v ziadnom pripade oproti oknu. Budu snimat vonkajsi pohyb. Manzel nech sa zivi dacim inym. ;-)
Odpovedať
@matto_wednesday oproti dveram. Vstupu do miestnosti. Ak ti pride zlodej dvermi, tak ho nasnima hned. Ak oknom, rovnako dva kroky a snimac ho ma. Ak chces riesit aj automaticke zaznutie v miestnosti pri vkroceni, rovnako je idealne, ak ta nasnima pri vojdeni dverami, nie oknom. Momentalne upravujem program u seba tak, aby mi zazlo pri vstupe do miestnosti. Ak nedetekuje pohyb viac ako 30 sec, automaticky zhasne. Ale este tam chcem dat podmienku, ze sice zazne sam, ale dam mu jednym klikom vypinaca info, aby po 30 sec nezhasol, ze chcem mat stale zapnute.
Odpovedať
Nejdem si tu niekoho zastavat ale mam proti oknam a vonku mozem na parapete tancovat a nic sa nespusti. Zn. Paradox. Treba asi nainstalovat normalny system nie cinu. Uz len logika hovori ze chranim si mozne vstupy do domu a nie ze 3 metre od okna mam nechraneny priestor
Odpovedať
@matoztt tak mas pouzite snimace na imunitu voci zvieratam. Tie ta cez trojsklo vnimaju viac skreslene. Mimochodom, nemam cinu, ale talianske snimace. https://www.alarmysro.sk/e_shop/mouse... Snimac ma zaber 100°, cize ziadne tri metre nechraneny priestor, ak mam snimac umiestneny v rohu nad oknom.
Odpovedať
@megdesign nemaju imunitu, ked sme doma a prejde tade civava tak ju zasnima okamzite. A mame dvojsklo, aj tak to nesnima cez sklo
Odpovedať
@matoztt vies dat typ, ake snimace mas pouzite? Lebo uz som alarmov namontoval a kazde cidlo bez imunity do 15 kg, pripadne ak nebolo trojsklo, snimalo aj molu za oknom...
Odpovedať
@rebecca363 no napriklad pri zapade slnka ti to do rohu miestnosti zasvietit moze. alebo v hustej radovej zastavbe mas okolo domu mnozstvo okolitych okien, ktore ti odrazia slnecny luc aj v pripade,ze je slnko tomu cidlu "za chrbtom" . ja netvrdim,ze oproti oknu je to nutne zle, je tam vsak viac potencionalnych pruserov.
Odpovedať
@matoztt to je blbost, ziadny PIR senzor samozrejme nesnima ani cez jedine sklo, z principu...proti oknu sa nemaju davat kvoli tomu, ze je tam riziko salania tepla a zmien teploty. @rebecca363 preco som mal hned povedat, ze ide o Jablotron? Tyka sa to vseobecne PIR senzorov, pretoze vsetky snimaju zmeny teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign boze ty si vtipny, manzel nech sa zivi niecim inym? Kolko alarmov si namontoval ze si taky odbornik? Kolko skoleni mas za sebou? Ake mas skusenosti? Ako uz tu pisal niekto dalsi - oproti oknu budu snimat vonkajsi pohyb? :-D :-D :-D Viac sa k tejto teme nema zmysel vyjadrovat. A co sa tyka snimania do urcitej hmotnosti - mame Paradox a nas 4.5 kg pes byva bezne sam doma so zapnutym systemom...
Odpovedať
Profilova fotka
@rebecca363 Mam senzory všade oproti oknám v rohu.A na vstupe oproti vchodovým dverám a za dva roky ani jediný falošný poplach. Nech tu napíše aspoň jeden čo to tak má a spúšta mu to poplachy.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?