Tlačidlo na cirkuláciu a vetranie

Ahojte, riešim prípravu v rámci elektroinštalácie na cirkuláciu a rekuperáciu v RD. Chcem sa poradiť ohľadom tlačidla v kuchyni, ktoré bude cez časový spínač napojené na obehové čerpadlo cirkulácie. Ako to máte riešené (typ kábla a spínač) a aký spínač odporúčate? Tak isto by asi bol riešený aj zvýšený odťah z kúpeľne, ktorý by sa zapol napr. na 15 minút. Môže tam ísť taký istý spôsob zapojenia aj pri viacerých tlačidlách? Plus otázka ak má niekto rekuperaciu Komfovent - aký vodič je k ovládaču 6.2? Bol by asi umiestnený ďalej od jednotky, tak by sa natiahol vodič v rámci elektroinštalácie ešte pred zakúpením jednotky. Ďakujem za pomoc.
Odpovedať
@marsdm prečo nejdete do Smart Home riešenia, tlačidlá budú na zbernici alebo v hviezde pripojené do centralizovaného systému a následne viete všetko ovládať na plnú automatiku, manuálne tlačidlom ale aj cez mobil. V tom prípade by vám stačilo ťahať dátové káble do tlačidiel a z tlačidiel do miesta kde bude centrálne riadenie umiestnené (napr. technická miestnosť). Alebo sa to dá vyriešiť aj jedným káblom a bude to zapojené zbernicovo (stačí z miesta centrálneho riadenia natiahnuť jeden kábel cez všetky izby - cena prípravy je minimálna) Benefitom Smart Home riadenia je možnosť ovládať všetky technológie domu z jedného miesta (svietenie, vetranie, kúrenie, chladenie , tienenie, atď) a teda vášho mobilu, ale aj lokálne tlačidlami, alebo bude dom daný do plnej automatiky napríklad keď ste na dovolenke.
Odpovedať
Ja som to poriešil zvončekový vypínač /2x kúpelka+ 1x WC + 1x kuchyňa / kábel 2x0,75 ku každému vypínaču. Rekuperacia Flexit. Ovládanie samozrejme aj cez apku.
Odpovedať
@neutrino V tomto štádiu by to už bolo komplikované riešiť, ale možno to pomôže niekomu kto si prečíta túto tému a ešte len sa rozhoduje. Tu zostali len tieto dve veci čo sa musia zapojiť, ktoré preveruje elektrikár, len skúšam aj tu keďže to bude možno rýchlejšie, keďže veľa ľudí to má. @majo8229 Ďakujem.
Odpovedať
@marsdm Cirkulačné čerpadlo v kuchyni a v kúpeľni zapína pohybový senzor alarmu a vo WC tlačítko na svetlo, ktoré zároveň pepina rekuperáciu na vyšší výkon. Všetko v súčinnosti s Inels.
Odpovedať
@marsdm dá sa použiť aj bezdrôtové smart home riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?