Tienený krútený inštalačný kábel 3 x 2,5 mm2

Dobrý deň. Kde sa dá kúpiť tienený krútený inštalačný kábel 3 x 2,5 mm2?
Odpovedať
:-D asi nikde :-D :-D kurnik a zase sa tu tusim ideme bavit o skodlivosti elektromagnetickeho pola :-D
Odpovedať
Profilova fotka
A komu tím prospějete :-D ?
Odpovedať
ale kupit sa da :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bud CYKFY - http://www.prakab.cz/fileadmin/conten... alebo obycajny CYKY-3-J-2.5 do pancierovej trubky a uzemnit. Ak bojujes proti elektrosmogu, tak staci ze mas doma mikrovlnku alebo za domom BTS-ku a to je omnoho horsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
ze na toto stale niekto skoci 8-(
Odpovedať
@mgx krútený, odkaz na internetový obchod, cena ?
Odpovedať
@mgx ďakujem, CYKYFY sa dá nájsť cena, prekvapilo ma 3 - 4 €/m, krútený by nebol?
Odpovedať
Môže byť medený vodič v kontakte s hliníkovou tieniacou fóliou káblu? Nezanikne časom tienenie v dôsledku elektrolytickej korózie?
Odpovedať
medený vodič v kontakte s hliníkovou tieniacou fóliou? to kde také vidíte? Ten uvedený CYKFY má medené tieniaciu pásku a od žíl ho oddeľuje 2 Izolace (PVC) 3 Obal (plastová páska nebo výplňová guma) 4 Plášť (PVC černý) kábel je krútený... aj cyky j 3x1,5 je krútená, CYKYLO nie je krútená, lebo žily sú uložené vedľa seba na plocho. Krútené nie sú z dôvodu elektromagnetického tienenia, ale aby sa nekrútili pri odvíjaní.
Odpovedať
@peterkob to nema vyznam pamatam si ze sme to tu uz rozoberali. Je to blbost a hotovo. V elektroinstalacii v obytnom priestore vyhodené peniaze aj tak to nikde nemaju skladom. A aj keby co s tym chce ten radopp spravit? tienenie musí byt spojene so zemou na oboch stranach inac sa bude spravat presne opacne a bude z neho paradna antena. A co vymyslime tienenu zasuvku, tienene svietidlo, ziarovku? :-D Ja to proste nepochopim - niekto tu ide riesit odtienenie elektroinstalacie a pritom mu za oknom pecie 5 BTS-iek a na stole ma mobil a ked nie on tak sused a v baraku je 20 wifin a tie za 10 minut vyziaria viac ako cela elektroinstalacia za 100 rokov. Heh a potom tam bude pobehovat revizak s virgulou alebo prutikom a kontrolovat to :-D Nic - toto tema je blbost dalej sa tu k tomu vyjadrovat nebudem, lebo to tu aj tak skonci pri reverznej osmoze a konspiracnych teoriach.
Odpovedať
peterkob: Koľko krútení je na meter? Potreboval by som 10. Hliníková tieniaca fólia je u lacnejších tienených káblov, majú iné označenie. pit77: Z akého dôvodu musí byť uzemnenie z oboch strán? Kde si videl anténu na 50 Hz? Chcem požiadať diskutujúcich aby BTSky, wifi a podobné veci neriešili vo svojej diskusii.
Odpovedať
oprava: BTSky, wifi, antény... riešili vo svojej diskusii
Odpovedať
Článok sa načítava...
neriešim... len naznačujem, že je to nonsens. radopp, toto sa nerobí ani v atómovej elektrárni. tienia sa len signálne...
Odpovedať
Dá sa kúpiť CYKFY alebo podobný kábel niekde lacnejšie ako 4 €/m?
Odpovedať
@radopp pochyvujem ze najdes niekoho kto ho ma skladom. Ono zalezi kolko ho budes chciet, pretoze ho nikde skladom nemaju a dost vazne pochybujem ze niekde budu objednavat cely bubon aby z neho predali 50m. Vyrobca to nepredava na metre. Ono ked to najdes v nejakom eshope 4,30 este neznamena, ze ho maju a dodaju ;-) Zhanas to uz dobre 2 roky . . . ci to si nebol ty co tu riesil pred dvomi rokmi tienenie elektroinstalacie? P.S. pytal si sa preco uzemnovat oba konce ... ked uzemnis iba jeden tak si myslis ze "ono to zachyti vsetko ziarenie" a zvedie do zeme :-) toz alebo to tienenie bude zrazu fungovat ako protivaha a stred ako ziaric :-) ? A ci som videl antenu na 50Hz? akykolvek drot, ktory zodpoveda svojou dlzkou nasobku vlnovej dlzky. V tomto pripade lambda 1/2 bylo nieco okolo kilometra ale ked vezem 1/100 tak sa dostavam do realnych dlzok :-) A este pre pobavenie preco 10 otacok na meter a rozhoduje aj nejak smer tocenia? - rad sa poucim a dozviem nove veci ...
Odpovedať
pit77: Buď taký láskavý a choď sa strápňovať niekam inam. Napríklad vlnová dĺžka pri 50 Hz je 3e8 m/s : 50 Hz = 6.000.000 metrov = 6.000 km. Zbytok ani nekomentujem.
Odpovedať
@radopp tak sorry s tou vlnovou dlzkou som sa sekol mas pravdu . . . ale aj 1/1 000 000 je nasobok takze 6m a mas ju naladenu presne na fekvenciu ;-) a s tym ostatnym mam pravdu ja :-) A budem tu strapnovat dalej :-D mna to jednoducho bavi :-D
Odpovedať
dodával som ho jednej pani za 2,70 eur/m
Odpovedať
@ivan_pk @radopp wow - tak sup sup - kontakt na dodavatela alebo nech radopp posle objednavku rovno tebe a mame temu tienenych kablov vybavenu . . .
Odpovedať
Profilova fotka
@pit77 preboha nechaj ho uz, lebo to tu budeme citat este mesiace....
Odpovedať
rozpravky mi uz na fore chybali 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?