Tepelné čerpadlo (vlastný dovoz z Číny) a kolaudácia

Ahojte, poprosil by som Vás o informáciu, ak si sám donesiem TČ na kúrenie a ohrev TÚV z Číny, v podstate noname, aj keď zložené zo značkových komponentov, môže vzniknúť nejaký problém pri kolaudácii? Bude to hlavný zdroj pre kúrenie a ohrev TÚV. Certifikáty mi dodavateľ v angličtine vytlačí, aké si zaželám... Cena s dopravou je 1/5 oproti cenám tu predávaných TČ. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
ak je to typ ktorý je dovážaný do EU ,tak žiadny problém,ináč výrobok musí splňať naše normy.
Odpovedať
@vietordoplachiet ak ti na to niekto dá revíziu, tak by si problém nemal mať, ale až také jednoduché to nie je a veľa bude závisieť aj od kolaudujúceho úradníka.
Odpovedať
Profilova fotka
@vietordoplachiet pri kolaudacii nie. Akurat treba pocitat s clom, DPH a tovar musi mat CE.
Odpovedať
@slavoslav pri revízii sa kontroluje a meria napájanie , samotný spotrebič sa hodnotí z hľadiska elektrickej bezpečnosti, no nie z hľadiska správnej funkcie,
Odpovedať
@duzu a v čom je to v rozpore s tým čo som napísal???
Odpovedať
@majkoj môže si vybrať kde zaplatí DPH? pokiaľ sme neboli v schengene, tak jeden čas bolo výhodnejšie v PL , kamarát tam tak kúpil Octáviu o 3 lacnejšie , vdaka vtedajšiemu kurzu i nižšiemu DPH v PL
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to nema nic so Schengenom :)
Odpovedať
Ahojte, takže v podstate žiaden problém, TČ CE-čko má, s clom a DPH počítam. Ďakujem Vám všetkým.
Odpovedať
Profilova fotka
mozte tu dat odkaz na to TC ? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@vietordoplachiet tiez sa priklanam k nejakym info. vies nieco poslat bud do spravy alebo sem na forum. diky
Odpovedať
@vietordoplachiet Tiez som minuly rok rozmyslal doviest nieco z PRC, ale kedze sa to nezmesi do obalky :-D , tak bolo potrebne ist pre to do pristavu v Slovinsku. Samozrejme DPH+clo a tam uz to az tak ekonomicky nevychadzalo. Mozno, keby sa nazbiera viac ludi. Cize jedna cesta do pristavu a rovnako Cinan vie dat lepsiu cenu pri vacsich odberoch.
Odpovedať
@vietordoplachiet daj link na TC, please. diky
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte, nuž doteraz som vyberal klasiku TČ s akumulačnou nádobou, ale vzhľadom na to, že mám podľa projektu kúrenia požadovaný výkon 3,9 kW, tak som plány zmenil na TČ s inverterom bez potreby akumulačnej nádoby. Tento rok sa majú začať vyrábať nové modely s lepšou účinnosťou, tak čakám, ale keďže zatiaľ nemám overeného výrobcu (rokujem s 1 človekom, ktorý to tam obehá) tak vám ešte neviem dať link. Keď niečo spoľahlivé vyberiem, tak to sem hodím. Vzhľadom na to ,že požadujem len značkové komponenty, tak je trošku problém, číňania sem-tam priložia niečo z vlastnej produkcie :-) . A k cenám, no hýbu sa okolo 1200-1300EUR za 1 kus, doprava 2-3 mesiace (kým sa naplní kontajner do EU za dobrú cenu) a cena za dopravu 300-400€ až domov pred dvere. Záruka 1 rok. Dopravu neobjednávajte z Číny, ale si nájdite prepravnú spoločnosť na SK, resp. v Čechách (tí sú ako vždy lacnejší). Clo je 2,2 alebo 2,7% (podľa druhu TČ, či aj chladí) a DPH 20%. Za 2100 EUR nič lepšie nezoženiem, vzhľadom na to, že plyn na pozemku nemám. A čo sa týka náhradných dielov, tak nie je problém, doprava trvá cca 10 dní. To kľudne zakúrim 10 dní elektrokotlom keď sa pokazí, s tým rátajte ako s nutnou zálohou, tzv. bivalent. Kotol 6kW stojí cca 580€. Tu ma najlacnejšie TČ vyjde na 6000€ a aj keď odrátam dotáciu, tak som na 1/2 cene.
Odpovedať
@vietordoplachiet Co to znamena znackove komponenty? To mi nejak nesedi s tou cenou 1300Eur, aj ked je to z Ciny. Nie som si isty, ci sa ti to podari zohnat. Doprava 300-400Eur pred dvere znamena, zo dopravca ide do EU pristavu, tam rozdeli kontajner pre jednotlivcov a doruci domov?
Odpovedať
A ešte 1 riešenie, pre tých , ktorým sa to zdá veľa. Pre dobre zateplený dom s TS okolo 4kW sa dá použiť 6,7kW klimatizačná jednotka s invertorom vzduch- vzduch modifikovaná na vzduch - voda. Nájdite si to na istých českých stránkach kde domáci kutilovia "topia klimatizací" . Celkové náklady aj s montážou, ako mi to spočítal chladiar, sú s DPH 1700 EUR. A kúri to s výkonom 4,5 kW pri -16 stupňoch (to je tak max. 7 dní v roku). Do vonkajšej jednotky sa nezasahuje, rozoberie sa len vnútorná jednotka. Ale prídete o záruku. V zahraničí nepoznajú rozdiel medzi klimatizačnou jednotkou na kúrenie a tepelným čerpadlom, je to vraj vždy tepelné čerpadlo.
Odpovedať
@supiiik Ahoj, detaily ma nezaujímali, doprava je do miesta bydliska, len na vyloženie treba zabezpečiť vysokozdvižný vozík. Cena je preto taká dobrá, lebo dlho čakáš, kým sa to oplatí naložiť. Samozrejme aj objednať treba tak, aby si neplatil za skladovanie. Pre netrpezlivých doprava stojí 1100 EUR. Značkové komponenty znamená tie isté, ako sa predávajú tu ako značkové, teda panasonic, sanyo, copeland, hitachi, žiadne ťing ťang. Samozrejme nejedná sa len o kompresory, ale aj ostatné komponenty.
Odpovedať
@vietordoplachiet No, neviem, ci sa naozaj neoplati viac ta prerobena klima. Mas tam znackove komponenty, zaruka tiez ziadna, cena podobna, lahko sa zhana. Oproti tomu, prerabat to bude zrejme nejaky miestny chladiar, ktory nebude mat problem v buducnosti prist a servisovat to. Alebo ked uz TC s lepsimi parametrami, tak zem/voda a postavit ho z novych komponentov vo vlastnej rezii. Tam uz je to skutocne za zlomok ceny a lepsimi parametrami ako znackove vzduch/voda + je tam moznost v lete pasivne chladit. Vid moj album. :-D
Odpovedať
To CE neznamena China Electronic? :) C a E su trochu dalej od seba a pismo je mierne ine ano na originale CE. Treba to skontrolovat.
Odpovedať
@vietordoplachiet Bol som na návšteve u jedných ktorý kúpili dom novostavbu kde mali TČ z číny, nejaký noname. Developer sa vyriadil a šetril na čom sa len dalo... Po dvoch rokoch ho vyhodili a namontovali Daikin. To čínske TČ hučalo ako vrtulník a malo vysokú spotrebu. Dali daikin a ten je neporovnatelne tichší a spotreba klesla o 1/3. Pritom papierovo malo byť to čínske ešte výkonnejšie. To je len subjektívny názor užívateľa ktorý má skúsenosť s čínou vs Značkou...
Odpovedať
Cenovo su dostupné aj LG tepelne cerpadla a maju novsie kde je len vonkajsia jednotka.... cena výhodna..... ak by chce niekto cenu prosím IP poslať. R.
Odpovedať
Profilova fotka
@rob81 len vonkajsia jednotka ? A co spravis ked vypadne elektrina a zmrzne ti to ? :). Ak TC tak urcite split.
Odpovedať
@majkoj - a co spravis ked ti vypadne elektrika pri splite ? ach joj,,,, montujte kludne split .... bez komentara ,,, nema to význam ....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj rad by som obnovil temu. Ma niekto z Vas doma cinske TC ? Ak ano aku znacku mate, kolko ste zaplatili a ako ste spokojny? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@rob81 ak sa toto pytas, tak si nepochopil ako funguje TC :)
Odpovedať
@majkoj tu veľmi veľa ľudí prd chápe a len mudruje.
Odpovedať
@dimec116 Ahoj, mam Malm s kompresorom copeland o vykone 11KW stalo ma to 1200€ a spokojnost prevelika :-) ... Nahradne diely, nebyt colnice tak mam do 10 dni (utopil som vnutornu ovladaciu jednotku - moja chyba). V prevadzke stvrty rok, pouzivane aj na TUV teda celorocne
Odpovedať
@stanleyk1982 neverime dake foto by nebolo? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 zaujimave, za tu cenu v Europe snad nekupis ani len ten kompresor :)
Odpovedať
@rkorba Foto pred prerabkou este vcelku za cenu 1000€, za 200 mi z neho chladiar urobil split. @majkoj ved preto z ciny ;-)
Odpovedať
@stanleyk1982 aku plochu s tym vykurujes a ako si spokojny so spotrebou? Vynikajuca cena. Je to zrejme iba kurenie bez chladenia..to uz by som chcel vela..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?