Svorky na naťahanie elektriny

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spýtať, či existujú nejaké svorky, resp. netuším ako to nazvať, ktoré by dokázali ukotviť CYKY kábel v stene bez toho, aby vypadávali z omietky? Momentálne na to používam malé klinčeky a je to dosť oničom. Každú chvíľu vypadávajú. Kým natiahnem 5 metrov káblu, tak prídem o nervy. Ideál niečo také, čo by sa dokázalo vbiť aj do tehly a ukotvilo by tam poriadne ten káblisko v stene. Ďakujem
Odpovedať
1
2
skusk pouzit toto: http://www.narva.sk/prichytka-na-viaz... navrtas 10mm dieru vtlcies to do nej prevlecies kravatku a drzi to😉
Odpovedať
@megosoft tak daj vacsie klinceky, to chces docasne alebo trvale, sak daj hmozdinku a skrutku
Odpovedať
@megosoft Do steny si zadováž tieto príchytky /tehla, Ypor/ do steny-betón tak ako Ti píše sysell čo najmenšiu hmoždinku a narazíš uvedený kliniec...Ten tam môžeš kľudne nechať,/zasádrovať/ nakoľko kliniec je nerez..Ja som zvykol ak som nemal klince tak latky a tie som prichytil na stenu cez drážku...Vodiče som prevliekol a po zasadrovaní nad a pod latkou som ich dal dole...Ak je to betón tak na hmoždinky..je to síce zdĺhavé ale ver mi pevné...Obyčajné klince by som trvale nedával, nakoľko po maľovaní zbadaš kde Ti ide kábel po pár rokoch Ti vyrazí hrdza... :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to bežne dostať v nejakom OBI/Merkury, alebo v nejakom takom obchode? Asi to bude lacné, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft ja som riesil docasne prichytenie kablov v stene kuskom dreva cca 4x6 cm pribite dvomi klincami. kable som potom v drazke pretrel klebrom kazdych cca 1m podla situacie, po vytvrdnuti klebra som dosky vybral , dali sa znovu pouzit... jasne daju sa kupit aj vyssie spominane prichytky, objimky... vsetko stoji peniaze... ;-)
Odpovedať
@megosoft Je potreba navštíviť elektropredajňu kde predávajú všetky veci na prácu k elektroinštalácií. ;-) Ak nechceš nikde "cestovať" tak si pozri na nete...Na dobierku Ti to pošlú...ale si myslím, že v Tvojom prípade by bolo osobne navštíviť spom.predajňu najlepšie, nakoľko predavači Ti poradia čo chceš.. :-)
Odpovedať
Nieco taketo:)) https://www.elektrohadrava.cz/index.p... a ziadne klince nic. Ale aj tak si moc komplikujete zivot. Ja to robim jednoducho. Ked mate tehlu ktora ma v sebe tie diery tak to cez ne prevlekam. Ma kazdy sar ako konci tehla a zacina nova narem drazku potom s kladivom vybijem a len pekne prevleciem. Pekne to drzi a nepotrebujem ani nic sadrovat.
Odpovedať
@megosoft drazka, do drazky kabel a klinec, presadrujem na viac miestach /ziadny kleber/ a potom klince von. Da sa pouzit cokolvek, drevo, drot, kusky tehal, ktore ostali po drazkovani... /uz som sprajcoval kable v drazke aj vrchnakmi od piva :-D / Tie natlkacie hmozdinky na viazacie pasky davam do stropu na svetla, ked ide SDK podhlad... Inak nepouzivam ziadne "speci veci" ;-) Je pravda, ze do tehly ide klinec tazsie, vtedy ho treba davat na spojovaciu maltu tehal, nie tlct do tehly.
Odpovedať
Profilova fotka
No tam aj ta malta je taka tvrda, ze to tam nejde
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft napokon klince do omietky kde to šlo a priondene kleberom. Na to pojdu sdk, takže ma netrapi ako to momentalne vyzerať :-)
Odpovedať
@megosoft To je prerábka elektriky u vajdu v Žehre? To bude radosti, ak potom bude chcieť vajda zavesiť na stenu svätý obrazok a trafí klincom kábel.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
To bude moja dielnička, neboj sa, netrafím kábel ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stowasser Ale uznávam, že takto sa to nerobí... :-S Ako som povedal, ja som skôr fyzik, ako elektrikár :D
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft prave preto, ze nie si elektrikar, si bud nejakeho zozen, alebo si aspon nastuduj kam kabel ma ist :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Rád by som si o tom prečítal... ale kde? :) Máš nejaký link? Elektrikár je budúci svokor... ale ako sa hovori: "nemá čas"
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft http://lmgtfy.com/?q=instalacne+zony :)
Odpovedať
@megosoft http://www.els.webzdarma.cz/img/inst.gif
Odpovedať
Profilova fotka
aha, čiže som to mal ťahať zemou hej? :D No... dobre vedieť :D
Odpovedať
kabel prichyt sadrou (šedou) sadra rýchlo tuhne a lepí dobre sa sňou pracuje pred sadrovaním miesto navlhči
Odpovedať
@megosoft uff, co s tym ma, ze si akoze fyzik? proste to robis ako jeden velky grc, to pijes pri tom?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Čo konkrétne je grc? Tá stena? Ja nepijem vôbec
Odpovedať
@megosoft sak ako tahas ten kabel ako posledny dement sory to nevies dat aspon do roviny ked tu uz ide stredom steny..
Odpovedať
@megosoft no ked sa musis pytat co konkretne je grc, asi by si teda mal zacat pit :)
Odpovedať
@sysell asi ma rad adrenalin pri vrtani policky.
Odpovedať
Profilova fotka
Nebudem tam nič vrtať... káble som v živote neťahal, rovnako ako som v živote nikdy nerobil s kleberom (od toho ma vždy všetci odhovárali a neni to zas také ťažké)... samozrejme, tu sa jedna o čisto technickú izbu, kde si to môžem dovoliť. Určite nebude sám ťahať káble po celom dome a už vôbec ich sám zapájať... takže to sa nebojte :)
Odpovedať
@megosoft nevadi ze si nerobil to vela z nas ale kable sa tahaju ked uz neriesim vysku a smer aspon v rovine a v pravych uhlochak to mas v takom stave prisam bohu by som to este asi vydrapil a dal rovno.
Odpovedať
daj ten kabel ako treba po čase nevieš ako využiješ miesto nebude možno dielna
Odpovedať
@megosoft nie po zemi, ale v instalacnych zonach. Ja na tom obrazku nevidim tahane kable po zemi.... Ty hej?
Odpovedať
každý nejako začínal, ale veď na nete máš kopu info, tak si aspoň popozeraj obrázky inštalácii a pochopíš, čo je grc a čo je OK a steny tam náhodou nemáš plesnivé? ako Ti na tom chytí omietka?
Odpovedať
Profilova fotka
@henry_sk Plesnivé nie sú, iba opadaná farba a podobné radosti... budem musieť asi zapenetrovať
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?