Stmievac - bude to ok?

Dobry den, chcel by som sa poradit s niekym kto sa v tom vyzna resp. sa uz s podobnym stretol. Mam kupeny tlacitkovy stmievac legrand valena life a budem s nim stmievat LED ziarovky s vykonom 8W. Ked som si precital info k tomu stmievacu, tak som zostal trochu zneisteny ci to bude fungovat, resp. ako sa to bude spravat. V katalogu je napisane: Univerzálny stmievač bez N-vodiča; Stmievanie: - stmievateľné LED: 5 W - 75 W (max. 10 žiaroviek). Ja mam vsak uz nachystanych 14 otvorov v SDK na tie 8W stmievatelne LED ziarovky, tj. trochu prekracujem celkovu zataz aj pocet ziaroviek. Bude to problem? Vdaka za rady/postrehy
Odpovedať
@zetak bude. Chvilu. Potom sa prehreje, ledky budu preblikovat, alebo sa vypnu, po case sa rozsvietia atd
Odpovedať
Toho som sa bal. Takze riesenim by bolo kupit slabsie LEDky... Videl som aj 6W, tam uz by to bolo 14*6=84W. To uz by mohol zvladat. Ale bude sa prehrievat aj ked nebude svetlo nastavene na 100% ale pojde len povedzme na 70%? Len neviem ci nebude problemom aj ten pocet kedze chcem 14ks. Potom uz len hladat iny stmievac a to je trochu problem kedze vypinac ma byt v 4-nasobnom ramiku. Ale dalo by sa ked bude na okraji. Potom len pouzit 3-ramik a mat trebars nejaky otocny stmievac, to uz by tak nemuselo vadit ak nebude z tej serie.
Odpovedať
Poznate nejake riesenie? Pripadne otocny stmievac ktory by si poradil s 18*8W LED ziarovkami? Pripadne 18*6W.
Odpovedať
to do akej veľkej miestnosti chceš. lebo možno si to teraz nevieš predstaviť ale 8W led ma dosť silne svetlo a nie to ešte 18 krat
Odpovedať
Profilova fotka
@shagle Môžem potvrdiť. Mám v kuchyni 120cm 8W led svietidlo so studeným svetlom a svieti to neskutočne silným a jasným svetlom. Do garáže 6x4 m mám nechystané štyri také svietidlá ako stropné a dve nad pracovný stôl, kde potrebujem pri skladaní motorov a prevodoviek skutočne dobré svetlo. :-)
Odpovedať
Moj zamer bolo viac led s moznostou regulacie s tym, ze cim viac ziaroviek, tym slabsie budu moct svietit a nebude to tym padom tak oslepovat. Elektrikar mi hovoril nech si dam kolko chcem, resp. ako mi vyjdu diery do SDK. No a mne to vyslo po obvode miestnosti na 18ks. Miestnost je 7x5m. Teraz uz diery zial mam a netusim co s tym spravit. Je vymalovane, takze diery opravovat nebudem. Dal som tam par ks LED ziaroviek, ktore som kupil ako vzorku na otestovanie a uz vidim, ze to bude moc silne ked budu svietit vsetky naplno a myslim, ze tych 10 by mi v klude stacilo a to by zvladal aj ten stmievac.
Odpovedať
veď si daj menej výkonné napr 3W budeš mať dokopy 54Wattov. ja sa stále snažím vymyslieť nejaké nasvietenie celej miestnosti aby to nebolo len o jednom zdroji svetla
Odpovedať
Tak som to aj povodne myslel len som nenasiel take slabe stmievatelne led a tiez pisu o limite 10ks😐
Odpovedať
zdravim, tiez budeme brat vsetko legrand valena life, otazka je ci existuje stmievac ako cast dvojpackoveho vypinaca, teda mam tam v ramci jednej krabice 2-packovy vypinac na 2 nezavisle veci a stmievat by som chcel len jednu ? Da sa to ?
Odpovedať
@bungalov866 da sa, ale pomocou dvojtlacidla, nie dvojvypinaca. Ale chce to drobn zmenu v instalacii
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak treba si dat pozor. Vatsina LED napriklad v tvojom pripade 5w-75w sa sprava v zatazi ako 75w ziarovka. Cize ak mas zatazitelnost stmievaca napriklad 200w tak musis ratat 200:75 a nie 200:5 takto sa napriklad spravaju aj philips ziarovky. Taktiez stmievac musi byt pre Led alebo aspon elektronicke transformatory. Celkovo taketo stmievanie LED je problematicke a nieje casto 100% kompatibilne. Niektory vyrobcovia LED ziaroviek maju tabulku kompatibility so stmievacom roznych vyrobcov ale aj tak sa na to neda na 100% spolahnut. LED sa stmievaju na upne inom principe ako ziarovky ale to by bol rozsiahly clanok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?