Stary rozvadzac

Profilova fotka
Ahojte p.elektrikari... Ak mozete identifikujte mi tu halusku nad HDO... Asi- teda urcite som na toto mlady elektrikar :-)
Odpovedať
Istic :-). Kedysi boli iba poistky, potom prisli taketo istice, ze sa dali nasrobovat namiesto poistky no a potom to uz poznas :-). Tym malym cudlikom na kraji ho vypinas (vyskoci pri tom ten velky cudlik v strede) a velkym cudlikom zapinas. Kua, ja som uz stary....a to mam "este len" 36.
Odpovedať
to je poistka na napájanie HDO, má to byť ale zaplombované spolu s HDO, ja tam mám istič na 3A, ak to vypneš v čase NT neprepne na VT, vpravo hore je hlavný istič? prečo je nie zaplombovaný? ozaj múzeum dnes by na to neprešla revízna ,nesmie byť v dreve
Odpovedať
@duzu To vyzerá byť v múre na pertinaxe... :-) Hádam len dvierka sú drevené... ale pekná história... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu @danculd -si len o 6r. starsi a poznas to :)-lenze ja som vyuceny slaboprud a casom preorientovany na silnoprud(domove instalacie) @dedo758 na dreve to nieje, hlavny vypinac je vedla hdo a ten je zaplombovany.... Je to muzeum a preto to ide majitel prerabat... len som si nebol isty tym isticom...nejako som stym neprisiel do kontaktu...
Odpovedať
@madyyyyy Hehe, ja mam tiez vystudovanu "len" elektrotechniku v Liptovskom Hradku. Az ovela neskor som si urobil paragraf 23+bleskozvody.
Odpovedať
@madyyyyy Aj ja som vyštudovaný "len" eloktronik a prepracoval som sa na paragraf 24 projekty aj revízie. Tú "halusku" som v muzealnych rozvádzačoch videl často...
Odpovedať
je to istič v tvare poistky so závitom, teda dá sa normálne vykrútiť. čiernym tlačidlom v strede sa istič -naťahuje-.
Odpovedať
Ahojte! Je to vlastne istič nahrádzajúci poistky E27 vyrobený v bývalej NDR. A čo sa týka toho hlavného istenia - tak kedysi dávno sa dával namiesto hlavného ističa hlavný vypínač, napr. ako na obrázku (ťahom zapni, tlakom vypni), len ma tam mätie ten deon nakolko vypínač vyzerá na 25A a neviem ako velký je ten deon. A potom sú tam dva stykače, len neviem či dotyčný nemal aj nejaké elektrické vykurovanie - to by vysvetlovalo ten väčší istič. Každopádne takáto inštalácia aj vzhladom na použité ističe ITM a ITV sú už ďaleko za životnosťou, jednoznačne treba urobiť rekonštrukciu.
Odpovedať
opravujem to by vysvetlovalo ten väčší STYKAČ ... ďakujem za pochopenie
Odpovedať
Profilova fotka
@rvko ten deon je tusim 32A a mas pravdu...povodne tam bolo elektricke kurenie.teraz ho uz nechcu...rekostrukcia bude skoro celkova...jednine, co chcu nechat je pripojka...t.z., ze elektromer a hdo ostane tam kde je.nemam rad taketo prerabky, ked ostava nieco stare, ale co uz.nejako sa tam stym vypotim :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyyyy A presne také zháňam. Už mi tu jeden človek poslal také, ktoré nepotreboval, ale ak by si sa ho chcel zbaviť, tak ho nevyhadzuj a mysli na mňa. Ďakujem. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
myslíš ten deon?kľudne..keď sa to bude diať, čo by malo byť v priebehu 2 týždňov tak pošlem. ;-) ale niesom si istý s tou A hodnotou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@madyyyyy Nie ten deon, ale ten poistkový automat. Ten skrutkovací so závitom E27. Ďakujem.
Odpovedať
za ten deon asi viac platis ak to nebudes prerabat ,ihned by som pozakryval kontakty na stykacoch kym niekto nepride o zivot
Odpovedať
Kontakty na stykačoch sú napr. bez klinca holým prstom neprístupné... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vrajmantak Ale ja niesom anjel strážny, aby som chodil po domoch a zakrýval holé kontakty... :-D pre mňa je to zákazník.keď to dostanem, ako zákazku tak to bude na 100%.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 netvrdil by som to na 100%-ako je vidno na foto, tak je tam toho veľa dosiahnuteľného prstom. :-)
Odpovedať
Načo tolko zbytočných rečí, však to bude prerábať či sa mýlim? Takto to fungovalo asi 40 rokov a nikomu neprekážalo aké to má krytie. A verím že sa to prerobí tak ako to má byť a dájú sa tam aj prudové chrániče.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?