SAT a TV rozvod v dome

zdravim... chcem urobit rozvod sat a tv v dome tak, ako to je na obrazku...bude mi to fungovat? tie zasuvky vlavo za sebou uz su zrealizovane a funguju, zatial tam pustam len DVB-T signal a funguju az do koncovej, ide o to, ci to bude fungovat aj so sat signalom... dik
Odpovedať
@stati mas premysleny system sat signalu (ake LNB, ako prenesies 8 signalov medzi zlucovacom a rozvadzacom), staci na to to co uz mas nainstalovane? Aj mna by zaujimalo ci to tak jednoducho bude fungovať.
Odpovedať
Satelitny signal sa neda rozbocovat tak ako dvb-t. Takze v tej lavej vetve sat fungovat nebude. V principe plati, ze ku kazdemu prijimacu (zasuvke) musi byt dotiahnuty samostatny koaxial od LNB pripadne multiprepinaca. Nejako takto sa to zapaja: http://www.elektro-slaby.cz/files/666...
Odpovedať
@koenzim to nie je az tak uplne pravda, moze pouzit unicable napr. takyto http://www.satelity.ellano.sk/unicabl... a po jednom kabli to pojde, nie je to ale najstastnejsie riesenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy nepojde, satelit ovlada na LNB pasma a polarizaciu po kabli.
Odpovedať
@majkoj da takyto konvertor a pojde to http://aerial.sk/eshop/index.php?page...
Odpovedať
Schemu ti kreslit nebudem, ale len ako to budem riesit ja. Z technickej pojde chranicka ponad sdk a v nej koaxial-dvb-s, koaxial-dvb-t, 2x ftp. A do obyvacky min 4x ftp. Bude to na novo tahane rozvody cize bez kompromisov ala wifi. A technickej si poprepajam jednotlive koaxi a prokombinujem ako bude potrebne.
Odpovedať
Profilova fotka
@codyy to musi podporovat prijmac.
Odpovedať
@majkoj ved preto som pisal ze to nie je najstastnejsie riesenie, dnes uz ale vacsina prijimacov podporuje unicable, ale toto odporucam len tam kde maju stare rozvody a nemusia nic burat. Planovat to vsak takto pri novom dome je holy nezmysel ...
Odpovedať
caute, viete mi vysvetlit ako to je s multiprepinacom? Keby som mal z LNB 4 vystupy + dvb-t, ale satelitne prijimace by som mal napriklad 6. Ako by som to riesil? Multiprepinacom 5/8 ? Dik.
Odpovedať
@ketfal ak chces prijimat len z jednej druzice tak ano, ten LNB musi byt quatro
Odpovedať
takze ak mam quatro LNB mozem mat hockaky pocet satelitnych prijimacov ? neni to obmedzene typom LNB (quatro, twin atď. )?
Odpovedať
@ketfal nie. Len typom multiprepinaca. Záleží, koľko má výstupov pre ucastnicke zásuvky. Dajú sa zapájať aj do kaskády, takže teoreticky neobmedzený počet.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ketfal samozrejme musíš mať LNB quattro, nie quad.
Odpovedať
aha vdaka........uz som si to aj nasiel na nete co ma tak plietlo. Quad 4 vystupy - 4 prijimace. Quattro 4 vystupy X prijimacov ale potrebuje al multiprepinac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Ahojte mal by som tiež otázku. Dokončujem si rozvody zatiaľ len v obývačke. Zo strechy od paraboly si chcem doviesť koax do krabičky ktorú mam nachystanú. Môžem si kúpiť takúto zásuvku z F konektorom samotným a len pripojiť koax z paraboly, a potom zo zásuvky do prijímača? Milí ma ze to je v skupine hviezdicový rozvod a nie ako koncová.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?