Rozvody TV a internetu popri elektrike

Zdravím sekám rozvody pre elektriku. Všetko smerujem hore k zníženému SDK stropu. Je potrebné pre istotu v strope riešiť nejaké revízne otvory? Aký je dnešný trend riešenia rozvodu TV? Budeme mať určite satelitnú TV, internet je v súčasnosti v lokalite RD biedny. Keďže som panelákový užívateľ v meste, tam nemám problém s optickým internetom, ani káblovou TV. V RD na vidieku sa ale obávam nájsť rozumné riešenie, keďže TV signál budeme potrebovať vo viacerých izbách. Môžu sa popri rozvodoch 230V spolu ťahať tienené TV/satelitné a internetové káble? Nechce sa mi sekať toľko drážok, radšej jednu väčšiu... Aspoň zvisle v stene cca 2,5m v zníženom strope už pôjde ľahšie oddeliť.
Odpovedať
@henry_sk Urcite vsade natahaj ethernet. Najlepsie do kazdej izby 2x. Koaxu davam este tak 10 rokov (myslim satelit/terestrial TV), potom zrejme aj TV pojde uz len cez WEB. To ze teraz nemas dobry net neznamena, ze za 5 rokov nebudes mat optiku na plote... Ja som tahal vsetko podlahou a z podlahy do zasuviek som tahal 2 chranicky vedla seba, jedna na 230V a druha na ethernet+coax. Nemam s tym ziadny problem. Ale teda vsetky kable maju tienenie uzemnene v racku.
Odpovedať
@henry_sk neviem ake su normy, ale elektrikari bezne tahaju spolu v jednej drazke silove aj slaboprudove kable... Co sa tyka TV rozvodov, zalezi co tam chces mat - ak chces mat satelit v jednej, dvoch izbach, tak si potiahni koax kable od paraboly k telke - ak mas vela izieb, rozne anteny, a do kazdej chces mat pripojenie na TV, tak si zvol v dome daky bod (centrum) a od toho bodu natahaj koax kable do vsetkych izbieb... a do centra si prived kable od anten, v centre si mozes poprepajat ako chces Inetrnetove rozvody - klasicka strukturovana kabelaz, hviezdicova topologia, tahas FTP kable z centra ku kazdej zasuvke - ak budes mat vsetko pripojene cez wifi, tak to ani nepotrebujes
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?