Rozvody televízie a satelitu - kvalita signálu

ahojte, ak je satelitny a TV signal po dome rozvedeny jednym kablom, ovplyvnuje to kvalitu signalu? Alebo je lepsie dat samostatny kabel pre TV a samostatny kabel pre SAT? ake su vase skusenosti a doporucenia? dakujem
Odpovedať
@harka77 nie som v tychto veciach nejaky velky odbornik ale pokial viem tak skor je problem v zlucovaci, kde sa zlucuje dvb-t a dvb-s. Kazda vec na rozvode sposobuje utlm tak pokial tam nebude nejaka velka vzialenost nemal by v tom byt problem. Ale urcite volit kvalitny medenny kabel. Ale nevidim v tom problem zlucit to do jednoho. Ten utlm bie je nejaky vyrazny treba kvalitne komponenty a malo by to byt O.K. aj po jednom kabli.
Odpovedať
Profilova fotka
@harka77 my sme to rozviedli jedným koaxiálnym káblom do každej zásuvky - chalan čo mi to bude zapájať hovoril že s tým nie je problém - aj zásuvku mám jednu so SAT, TV a RADIO, takže určite to nie je problém. Ale ak chceš mať SAT zásuvku na viacerých miestach, tak tam musíš viesť vždy zvlášť kábel.
Odpovedať
@harka77 satelitný a terestriálny signál idú v jednom koaxiálnom káble, ale najlepšie je doviesť tento kábel z miesta kde bude anténa do každej miestnosti samostatne.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivan_pk no inak ako samostatne ku kazdemu prijmacu sat ani nejde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?