Rozvodova skrina ukryta vo vstavanej skrini

Ahojte, som si vymyslela taku vec, ze rozvodovu skrinu na chodbe by som chcela skryt do vstavanej skrine. Neboli by tam ziadne police nic, iba by to bolo vizualne ukryte. Druha cast skryne bude samozrejme plne funkcna. Myslite, ze by mohol byt problem pri kolaudacii?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Aj ja som to takto chcela a vraj sa to neda, ale niekto to ma...takze neviem
Odpovedať
@romana01 Nemôžeš vymyslieť niečo lepšie??? Super nápad... :-D :-D :-D :-D :-x x-)
Odpovedať
bezne sa to tak projektuje, robi, kolauduje ...
Odpovedať
@kriloter DAKUJEM za odpoved :-)
Odpovedať
mozno zalezi aj na tom, aka rozvodova skrina :) Elektrina? To by som celkom pochyboval, ze sa to tak bezne projektuje, robi a kolauduje. Osobne si myslim, ze pri kolaudacii to moze byt celkom problem. Pri kureni si to predstavit viem.
Odpovedať
@joxe elektrika.... ale je to pristupne, nie je to zamnknute.... len je to v skrini. Su to iba istice....
Odpovedať
@romana01 ved rozvodna skrina v pripade rodinneho domu musi byt vonku pokial viem :). Je v nej elektromer.
Odpovedať
@joxe Je to rozvodna skrina s poistkami. Mozeme to nazvat poistkova skrina. Elektromer je samozrejme vonku.
Odpovedať
Ako bolo pisane. Robi sa to, projektuje sa to, kolauduje sa to a prechadza reviziou. Uplne kludne to tak daj..
Odpovedať
Profilova fotka
@romana01 pokial vstavaná skrina nebude zaprataná vecami a rozvadzač bude volne prístupný kludne to tak urob. Bežne sa to tak robí a pri kolaudacii nie je žiaden problém
Odpovedať
@majonez @tomi66677 Dakujem este raz, ste ma ukludnili, idem sa v klude natiahnut a vyberat dekor na skrinu:-). Zelam pekny vecer.
Odpovedať
@romana01 ok, chapem uz :). Ale pre presnost, poistky su vonku, tam kde je aj elektromer.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nemozete to tak byt. Ak Vam vadi vzhlad skrine tak sa daju kupit dvierka sklenenne, alego ako zrdkadlo da sa tam dat fotka vsetko. Pred rozvádzačom musí byť trvale voľný priestor o dĺžke aspoň 80 cm s rovnou plochou k bezpečnému vykonávaniu obsluhy a prác. Do skrine davaju rack, interner a sat to hej ale rozvadzac isto nie
Odpovedať
@patriky Nemáš pravdu, pre bezbečnú obsluhu stačí mať na tej skrini otvorené dvere... @joxe To nebolo moc presné :-) Elektromer s hl. ističom sú na chodbe (panelák) a ostatné ističe/poistky v rozvádzači v byte - v tých starších bytoch väčšinou nad vchodovými dverami ako povrchové, v tých novších už aj vo vstavanej skrini ako zapustené... :-)
Odpovedať
@patriky noze cituj clanky noriem s ktorymi je to riesenie v rozpore. Ono by po spravnosti na dverach tej vstavanej skrine by mal byt nalepeny blesk :-) ... Ale ten nebyva ani na viditelnych rozvadzacoch. Tvoje riesenie s fotkou alebo zrkadlom tiez moc koser nie je z tohoto pohladu.
Odpovedať
Profilova fotka
@patriky Všetko vidíš veľmi čierne...asi by som ťa nechcel na OPOS ;-) .
Odpovedať
My to máme, nie je s tým žiadny problém. Okolo je voľný priestor ako má byť. Skriňa nie je zabednená, dvere sa predsa dajú odsunúť. Samozrejme, že tam ale nemôže byť zaprataný priestor.
Odpovedať
@kriloter bezne sa take dvere na rozvadzac davaju. Ked ti vadia biele plechove. @madyyyyy ja sa radim predpismi a normami, ked nejaky revizak da peciatku len aby zarobil tak je to dobre? Chcete normu? Paci sa: STN 33 2130. Ano nemate nic v skrine atd prejde revizia, kolaudacia po case tu skrinu nabuchate vecami a bude pristup obmedzeny a uz je problem, ked k niecomu pride. Dajte rozvadzac do technickej miestnosti a nemusite potom pozerat na vzhlad. Dalej rozvadzac ako vyroba, ma byt pre bytove a domove rozvody urcena laikom podla normy STN EN 61439-3. Ma mat vyrobny stitok, typovu, kusovu skusku a oznaceny podla STN 34 3510.
Odpovedať
@madyyyyy ja som rad ze som neni revizak, teda ja by som len po sebe robil OPOS. Mne staci ze si to naprojektujem a spravim, reviziu mi spravi aj kolega
Odpovedať
A tí v panelákoch kde zoberú technickú miestnosť? :-)
Odpovedať
@dedo758 v panelakoch su rozvadzace nad vstupnymi dverami
Odpovedať
V tých novších veru aj v skriniach... :-)
Odpovedať
@dedo758 no este som to nevidel, a ked v skrini jedine rack kde su internetove kable. Zalezi na revizakovi, ale ja si myslim, ze je to zle. Vid normy hore
Odpovedať
Dam Vam zaujimavy clanok. Pisal to p. Meravy mozno mnohi poznate. Je ri revizny technik, projektant a sudny znalec v obore elektro. http://www.byvajmelepsie.sk/babiakova...
Odpovedať
Profilova fotka
@patriky Pekny clanok...p.Meravy ma osobne skolil ;-)
Odpovedať
@madyyyyy aj mna skolil, mam aj jeho viacero knik, hlavne bleskozvody a prepatia ja dobra kniha. Mohol si sa opytat ako je to v tom rozvadzaci;)
Odpovedať
Preto sa este odvolam na clanok ako pisal o tych revizakoch, ako to funguje. Takze preto ked niekto z reviduje rozvadzac v skrini nemusi to byt hned smerodatne;) ak viete co tym myslim.
Odpovedať
@patriky no a dotycne clanky z 33 2130? 61439 sem myslim tahat netreba a 34 3510 uz neplati
Odpovedať
Ten meraveho clanok je taky pre nikoho, odbornikom nic nove neda a laik po par riadkoch citat prestane lebo zaspi. A co tym clankom chcel patriky vlastne k danej teme dokazat?
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter k teme nic
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?