Rozvadzac

Dobry den, chcela by som poprosit o konkat na nejakych sikovnych elektrikarov, ktori by nam poskladali-zapojili rozvadzac + revizie. Zatial mame jednu ponuku a ro cez 6 000€, co je riadna palka. Viac info ohladom rozvadzaca by som napisala do IP. Sme z PO, dakujem.
Odpovedať
@elka017 Tak to riadna cena ešte dobre, že si el. budem robiť sám. Pekne sa hýbu tie ceny.
Odpovedať
@mpfnordy skoro mi sanka padla a pri tom, manzel tahal kable, vypinace bude montovat sam, len ide o ten rozvadzac, ktory uz nemoze sam zapajat. A pre predstavu, budeme mat 5izbovy bungalov, garaz, alarm, Tepelne cerpadlo + termostat, rekuperacia, centralny vysavac, elektricke zaluzie. Ziaden prehnany luxus.
Odpovedať
@elka017 a kable su riadne oznacene co kam ide? Natahane je to podla normy? Aby v tej cene nebola aj prerabka alebo zistovanie ktory kabel kam ide. Ale aj tak je to riadna palka.
Odpovedať
Profilova fotka
@elka017 malo ktorý elektrikár rád dokončuje prácu po niekom inom. Možno aj preto taká cena. Ozaj ak niesu správne poťahané káble, alebo sú nesprávne označené vám niekto vyrúbil takúto cenu pretože sa do toho buď nechcel púšťať alebo si spravil finančnú rezervu pre možné komplikácie. Ak si chcete robiť niektoré práce svojpomocne treba sa na tom vopred dohodnúť s niekým, kto na to nakoniec dá svoju pečiatku. Mám partiu v Prešove, tak ak bude zapojenie v poriadku nieje pre nich problém vyskladať rozvádzač a dokončiť inštaláciu. Prípadne chyby opraviť, ale ani v takom prípade by to nemalo byť za 6tis€. Kľudne ma kontaktujte správou a posuniem vám na nich kontakt.
Odpovedať
@mareksed manzel vsetko riesil s nimi, ako ma tahat kable a pod., je elektrikat, len nema peciatku.
Odpovedať
@elka017 Tak, ale keď je eletrikár nech si zoberie ešte niekoho ku sebe a myslím, že to v pohode dokonči a aj ten rozvádzač napojí. Pečiatku a revíziu skúste u niekoho iného a určite to bude lacnejšie. Keď takto píšete malo by to byť aj správne naťahané.
Odpovedať
@elka017 ak je elektrikár, môže si rozvádzač vyskladať sám.
Odpovedať
cena 6000 neni za cely dom ?
Odpovedať
vymeň /toho čo vám vyskladá.. veľa ľudí keď príde na obhliadku a vidí rozostavaní dom tak hádžu ceny od buka lebo si myslia že máš peňazí na rozhadzovanie.. vidím to na seba,.. teraz robím vodu, ponuky som mal od 700 do 4200€ za rovnaky materiál a rovnakú prácu.. tak o čom to potom je?
Odpovedať
a ak píšeš že je chlap elektrikár, tak nieje očom, myslím že to pak dokáže vyskladať aj sám. Popýtaj sa známych len na nejakého revízneho čo vám to pak príde pokontrolovať pred omietkami, pomerať a opečiatkovať.. ale nie za 6K :D
Odpovedať
6K je mega prehnane, ešte tak liter čert to ber. Niekto sa na vás chce nabaliť.
Odpovedať
@m249 ono to skorej vyzera ze to dotycny nechce robit, tiez to obcas spravim ked ma tlacia do cenovej ponuky a nemam cas to riesit. Odhadnem cenu a dam x10.. Na 99.9% sa dotycny uz neozve, a ked sa ozve tak si za tie peniaze cas spravim aj v osobnom volne :-o
Odpovedať
Článok sa načítava...
S takouto cenou sme vobec neratali, ked sme isli do toho, ale ak chceme mat cosi “inteligentne”, tak to aj nieco stoji (podla nich). Prezerali a preratavali sme s manzelom ponuku, a tie komponenty su strasne drahe. A manzel si netrufa poskladat takyto rozvadzac.
Odpovedať
@komi_elektrik cena je za “inteligentny rozvadzac”, naceneny Loxone.
Odpovedať
@elka017 ale to si nám na začiatku nenapísala že ide o Loxone :D
Odpovedať
@stefanl myslienka predbehla pisanie, ospravedlnujem sa. Budeme musiet nieco vypustit, lebo budeme len o chlebe a vode, ale hlavna vec, ze sa nam svetlo bude same zazinat😊
Odpovedať
Kopec mudrlantov, jak je to drahe a kazdy jeden by sa zbadal, ak by to mal dokoncit, nakoniec by aj tych 6k bolo malo :-D Takuto robotu po niekom zoberie len poloblázon, alebo clovek, ktory si to necha zaplatit, lebo ani Kristus nevie, ako je instalacia spravena, vsetko treba pracne premerat a zaznacit, prvky II stoja znacne peniaze, este dufat, ze je rozvadzac dostatocne nadimenzovany a vsetko sa tam pomesti.
Odpovedať
@elka017 loxon je drahý ako prasa, sú iné IE ktoré sú lacnejšie. Ja som objednal Taphome. Aj keď som určitú dobu bol presvedčený že loxon je najlepší, ale ako som viac a viac zisťoval tak som to upustil. Ako elektrikár ktorý sa rozumie aj iným veciam ako len cena. Tak som na konkurenčnom produkte ocenil iné prednosti... :-) Cenu za dorobenie RZ je celkom diskutabilné preberať, lebo nevieme koľko okruhov svetelných, čo z toho je napr na 12/24V čo sa stmieva, koľko okruhov zásuvkových atď.... Koľko je vstupov tj vypínačov.... Každopádne ako tu bolo spomenuté, ísť robiť niečo takéto po niekom je celkom masaker a ten kto to bude robiť, bude to robiť za mastnú cenu.
Odpovedať
@007tomams manzel redukuje okruhy. Uvidime, ako sa to odrazi na cene. Nechce upustit od Lexone, skusim mu navrhnut Taphome. A inak, manzel bol dohodnuty s danou firmou vopred na cene, ale len ustne. Ze on si bude robit kabelaz a oni skrinu. A teraz ked je cas vsetko dokoncit vyrukovali s takou cenou.
Odpovedať
Profilova fotka
@elka017 ma od toho projekt alebo to tahal len tak ? Ma vsetky kable poznacene co kam ide? V tej cene je iba zapojenie alebo aj loxone komponenty, istice, chranice...?
Odpovedať
@sappa vsetko je poznacene, netahal to hala bala. A v tej cene, je komplet vsetky komponenty.
Odpovedať
Profilova fotka
@elka017 no tak ta cena uz zacina davat zmysel kolko a akych mate modulov (extensionov mate tam nacene loxone tlacitka alebo klasicke od abb, legrand, schneider....) mozes kludne aj do sukromnej spravy
Odpovedať
@elka017 tak o automatizácii nebola reč na začiatku. Cena za rozvádzač pre automatizáciu v sume 6k€ je ok, ak počítame, že len Loxone server stojí 600€ bez dane. Nemáme ešte extensions, stmievače, atp... Napríklad ja mám u seba len 10 ks stmievačov, každý po sume 58€...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte chcel by som sa spytat, potreboval by som natiahnut nový kábel na zásuvky. Rozvadzac mám ešte s čiernymi isticmi a mám jeden 16A voľný. Tam chcem pripojiť tú zásuvky. Rozvadzac je ešte v dvojvodicovej sústave zapajany a ja mám tri žili ktoré mi treba zapojiť. Fáza je mi jasná tá ide na istic, zem je tiež jasná ale kde zapojil N vodič? Zapojím ho k zemi alebo vôbec? Diky
Odpovedať
@spaceblue ak je to TNC sieť, tak pracovný a ochranný vodič je rovnaký.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?