Riešili ste EMC - elektromagnetickú komptibilitu?

Ahojte, riešili ste EMC - elektormagnetickú komptibilitu - teda uzemnenie železa v základoch a v deke? @mio23 o tom niekde písal, že je to potrebné, ale nevšimol som si, že by to tu niekto riešil. Máme naviac jeden vývod z uzemnenia základov pre bleskozvod naviac a uvažujem, že ho popri DT uviažem vizacím drôtom o kari rohož v základe. Ako sa potom na to napája železo z deky? Či to sa nenapája? Nevadí, keď na to DT pôjde styrodur, nestane sa mu niečo? Vytovrí sa týmto spôsobom faradayova klietka? Bude potom signál v dome? Diky za všetky postrehy
Odpovedať
hlupost, viazacim drotom mozes vytvorit akurat tak nejake rusenie. Aby sa vytvorila ochranna mreza (napr proti ucinku blesku) tak sa vystuz sa zvara.
Odpovedať
https://www.dehn.co.uk/sites/default/... Dehn clip, alebo zvarom, nezabudnut potom spoje osetrit proti korozii paskou, pripadne pouzit nerez V4A.
Odpovedať
@patriky ďakujem, práveže mám tam vyvedenú pásovinu zo základu, nie gulatinu. Rozmýšľam, že ju s kari rohožou spojím spojkami, ktoré zostali z pripevňovania pásoviny v základových pásoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 Není důvod to řešit. Z hlediska vnějšího přepětí máte situaci řešenou správně navrženým hromosvodem a z hlediska průniku elektromagnetických vln nefungují ani pečlivě svařené uzemněné sítě. Na co je potřeba si dát pozor, je poměrně dobrá funkčnost hliníkových folií a pokovených skel. http://www.modrastrecha.sk/forum/kure...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?