Realizácia bleskozvodu v základoch

Profilova fotka
Prosím o radu, v projekte mám v základoch realizovať bleskozvod ale nerozumiem jednému vývodu. Je to vývod HOP asi ide o uzemnenie bojlera len neviem ci ten vývod vyviesť v zakladoch gulatinou ako v rohu alebo čo s tym? Ďakujem za radu.
Odpovedať
HOP alebo MET. Je vyvod na ekvipotencialnu svorkovnicu. Vacsinou sa vyvedie gulatina fezn alebo nerez 10 do technickej miestnosti, alebo pod rozvadzac. Obrazok hore z tej pasoviny co je v zemi treba vyviest gulatinu kde bude ekvipotencialna svorkovnica. Dal by som to tam kde bude bojler, kurenie... Potom na tuto HOP pripojite vsetky vodive nezive casti, ako plynove potrubie, vodovne baterie atd. Ide o to, ze cely dom budete mat na rovnakom potencialny.
Odpovedať
Profilova fotka
@patriky Ďakujem a možem to vyviesť aj v kupelni lebo tam mam bojler (bolo by to asi o 4m smerom dole, alebo lepsie tak ako to je v projekte? V projekte je to v priecke medzi spalnou a izbou.
Odpovedať
HOP je najlepsie umiestnit pod rozvadzac kde je prepatova ochrana, koli najkratsej moznej ceste v pripade zvodu prepatia. Zo svorkovnice si potiahnite drot k bojleru, alebo spravte podruznu svorkovnicu.
Odpovedať
Firma, čo Ti to bude robiť, to musí vedieť. Ak nie, vymeniť... Podľa Tvojej otázky sa sám do toho v žiadnom prípade nepúšťaj.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@volt do coho sa nema sam pustat? Zo zakladu vyviest pasovinu alebo gulatinu? :-D to uz na co ho ma volat? Aby kvoli sprostosti cakal tyzden nanho kym si najde cas? Ja som elektrikar a nemam sa ani kedy najest. Keby ma den 50 hodin,tak furt nestiham. A este keby mam za taketo somariny behat na stavbu.... nerobte z toho vedu. Nezapaja rozvadzac,ale vytahuje drot zo zakladu
Odpovedať
tak ako mareklin a este detail - rh-a hop prepojiť aspon 16 medou a pouzemnovanie 6 medou a v betone dôkladné spoje
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?