Projekt elektroinštalácie pri ohlásení prestavby bytu

Ahojte, plánujeme prerábať byt bez zásahu do nosných konštrukcií (čiže by malo stačiť ohlásenie obecnému úradu). Budeme meniť plyn.kotol, kúrenie, elektriku, podlahy, omietky... Volali sme na obecný úrad, aký je postup pri ohlásení prerábky. Mal som "naštudované", že by mal stačiť len nejaký formulár a list vlastníctva bytu. Zaskočila ma však požiadavka obecného úradu, aby sme priložili aj "Projekt budúcej elektroinštalácie". A teraz neviem či postačuje rukou načrtnutý plán budúcej elektriky alebo kompletný projekt aj s pečiatkou? Stretol sa už niekto s niečím podobným prosím? Ďakujem...
Odpovedať
a po rekonštrukcii treba aj revízie, plyn, elektrika, voda ....
Odpovedať
nestretol som sa stým, aby bol potrebný projekt elektroinštalácie v byte, pokiaľ to nejde cez stavebné povolenie, len cez ohlasovaciu povinnosť. je potrebná len revízia.
Odpovedať
Ak sa jedná o rekonštrukciu nie je nutný projekt. Obec nema pravo nieco take vyzadovat. Ak to chcu, tak nech povedia za zaklade coho nieco take pozaduju.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@minotuni ahoj, potrebovali ste nakoniec ten projekt? ideme riešiť niečo podobné, ale na dome, tiež rekonštrukcia starého domu a netuším čo všetko treba ... elektriku musíme ťahať nanovo, celú kabeláž prakticky od stlpu ... hodiny von na bránu atd atd ....
Odpovedať
Ahoj, nakoniec sme to potrebovali, bez toho nám obec nechcela schváliť ohlášku, ale informuj sa na príslušnom obecnom úrade, lebo na SK platí iný kraj, iný mrav.... :-), či to budú od Vás pozadovat.... :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@minotuni dobry den, aj vam povedali z uradu, na zaklade coho pozadovali k ohlaske projekt elektroinstalacie (nejaky paragraf) ? ako vyzeral ten projekt, ktory ste im dodali? mozete mi napisat prosim kludne aj do spravy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?