Prítomnostný senzor

Riesili ste nikto ovladanie svetiel napr. WC, kupelna, chodba pritomnostnymi senzormi (Nie pohybovymi, ale senzormi, ktore reaguju na pritomnost osob)? Vyhodou takeho senzora je, ze sa napr. svetlo nezhasne ked osoba vykazuje male pohyby (napr. sedi na zachode =D). Ja som nasiel take senzory za cenu okolo 100 eur, co je dost vela. Stretli ste sa s niecim lacnejsim, resp. ako ste to riesili? Vdaka
Odpovedať
1
2
existuje jedno lacnejsie riesenie. vola sa to vypinac. zapnutie a vypnutie trva cca 0,5 sek, a to zvladne myslim uplne kazdy. inak ta cena 100€ .. nuz za "lenivost" sa plati.
Odpovedať
trochu drahy a v podstate asi aj zbytocny spas :-D
Odpovedať
pohybovy nastavit na najvyssiu citlivost a hupat sa na zachode :-D
Odpovedať
@dominik_boksansky ja mám pohybové a viem s tým žiť. Dá sa to nastaviť aj na hodinu svietenia, ale mávneš rukou a rozsvieti sa znova. Stáli okolo 30 EUR za kus, sú to tie kvalitnejšie, lebo mi elektrikári "garantovali, že po pol roku v kúpelni senzory odídu a zatial bez problémov už hádam aj vyše 7 rokov fungujú.
Odpovedať
Tiez mame po chodbach pohybove, daju sa nastavit od 5 sek-do 180. Pri min.pohybe sa nevypinaju. Stali okolo eur. Vela ludi pouziva aj male svetielka do zasuviek,svietia v kuse slabuckym svetlom, s min.odberom elektriny. Par m2 osvietia,ak nepotrebujes silne svetlo tak uplne stacia. Stoja tiez par eur. http://pabobo.sk/1-automatick%C3%A9-n... http://www.ekoobchod.eu/produkt/ekolo... http://www.elmit.sk/svietidlo-nocne-l...
Odpovedať
mamem pohubovy legrand v hale. cena cca 60€ ale riesit s pritomnostnymi alebo pohybovymi zachod je fakt drsne. jedine kedy trpel niekto zapchou a ved sadni na zachd a poviem ti co stal ten senzor a rovno sa z toho posere. :-D ked na to mas kludne aj infracervene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@dominik_boksansky my mame v chodbe termobunku (fotobunka registruje pohyb, termobunka ludske teplo - cize to asi bude to co myslite pod pojmom pritomnostny senzor), zachyti to cloveka, zviera (vacsieho psa ano, maleho neviem, asi zalezi od srsti) ale nevadi tomu v prievane vlajuci zaves napriklad. Mame to nastavene tak, ze to zasvieti aj ked sa niekto zvonka prilis priblizi k oknu. Funguje to ako bezpecnostny prvok trosku. Planujem to dat aj ku vchodu, nebolo to nejak drahe, neviem sumu, lebo to bola sucast vacsieho nakupu :) @ja_michalko - vypinace su super, ale ked mas napriklad chodbu z/do ktorej idu napr troje stvore dvere relativne daleko od seba, alebo je to kupelna/pracovna do ktorej casto vchadzas s kosom pradla alebo malym dietatom na rukach, pivnica z/do ktorej ides casto s plnymi rukami....taketo "vymozenosti" casom urcite ocenis na urcitych miestach. Jasne ze sa to nedava do izieb, to by tam svietilo furt, aj ked chces spat. Ale do takychto priestorov je to parada. my mame takyto senzor len v jednej prechodovej chodbicke (krizuju sa tam "dve trasy" a dat do lampy senzor bolo lacnejsie a jednoduchsie ako tahat elektriku k dvom dalsim vypinacom - vela zalezi ci stavias nove a mas kable natahane dopredu, alebo prerabas a prisposobujes sa situacii @andrejh0 - zachod a kupelna sa senzormi riesia velmi casto, napriklad z hygienickych dovodov. Napriklad - bezny panelak - zvlast kupelna, zvlast WC. Clovek ide na zachod. Zazne na zachode, spravi co ma, zhasne na zachode, zazne v kupelni, a az potom si umyje ruky. Cize sa dotkne dvoch vypinacov po pouziti WC pred umytim ruk. Chyti sa obvykle aj 2 kluciek,...to sa ale senzodom osetrit neda zatial :) Nie vsetci bohuzial maju na WC aj umyvadlo...
Odpovedať
@ckatka ale da.ked mas dost penazi das sidvere na take iste senzore alebi na hlas amas pokoj. Bateriu tiez bezdotykovu. Mydla su uz take a mas problem. Teoreticky mozes chod s rukami od .... a niciho sa nedotknes 😄. Este je otazna cena tych senzorov to co pises? Dnea uz je bezne mat na wc umyvadlo lebo vacsina wc a kupelni a panelakoch su prerobene a civilizovane.
Odpovedať
@ckatka aku termobunku mate? Typ, vyrobca? Link, foto?
Odpovedať
@ckatka asi to budete mat skor mikrovlnný senzor ako nejaky termo, lebo teplo by asi tazko zaznamenaval cez okno, jedine ze by ste nemali izolacne sklo
Odpovedať
@dominik_boksansky neviem, priznam sa. Je to strcene v lampe a nestarala som sa co tam davaju, To robila kamaratova firma, ja som im povedala co chcem a ako chcem, a oni vymysleli toto. Je to strcene v lampe neviem to rozobrat. @rapidko - hm to mi nenapadlo ze ako to od toho okna zachyti, je pravda ze je tam skoro stale to okno otvorene aspon na ventilacku a je velke a nizko - a chodnik vedie uplne popod okno...
Odpovedať
@andrejh0 neviem ti povedat presne. Ale isto to nebolo drahe (inak by som ich s tym poslala dokelu). :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ckatka co je to drahe. tu sa radsej rozpravat o tom co je pre niekoho drahe a pre ineho lacne neoplati.
Odpovedať
Tymto senzorom to urcite dosiahnes, my ho sice mame vonku ale asi sa da dat aj dovnutra. Optex RLS-3060 http://www.slovakalarms.sk/ezs/detekt...
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo jemu sa 100€ zdalo vela, co stoji tento ? 1000 € ? :-D
Odpovedať
@ckatka Ak Ti to zabudovali do svietidla, tak máš na 99% RF senzor. Ten zachytáva pohyb aj cez sklo, drevo, betón. Ako snímač prítomnosti jednoznačne inštalovať kvalitný PIR semzor. Napr. LUXOMAT LC-mini (výrobca B.E.G.) Tam nemusíš nastavovovať ani čas, stačí dať na minimum. Kým Ťa čidlo "vidí" nemusíš sa ani pohybovať, určite nezhasne. Keď zmizneš, zhasne do 4s. Stojí cca 20,- €.
Odpovedať
@volt mate to odskusane?
Odpovedať
@jojo2jojo =D ten nick ste nemali mat jojo, ale ojooooj :) kdesi som nasiel cenu ... asi drahy spas na ovladanie svetiel nie? :)
Odpovedať
@majkoj ee stoji okolo 3000 eur =D
Odpovedať
@dominik_boksansky Funkčnosť mám osobne odskúšanú na 30-tich ks v minulom roku. Budúci týždeň inštalujem 40 ks. Kupoval som ich hlavne pre to, lebo majú takmer nulovú kazivosť. Overoval som si to v 2 veľkoskladoch. Predali cca 700 ks a reklamácia asi 2ks. A tá citlivosť prekvapila aj mňa samotného. Potvrdili mi to potom aj viacerí... Osobne som sa s tak citlivým PIR-kom ešte nestretol netvrdím, že neexistuje).
Odpovedať
@volt ok idem kupit na skusku :)
Odpovedať
@dominik_boksansky Ja som zatiaľ odskúšal tento typ, lebo som bol limitovaný cenou , majú aj lacnejší 120°, aj drahšie. Vraj sú všetky výborné. Skúšal som ešte svietidlo so zabudovaným RF senzorom, lebo všetky vyzerajú rovnako a rovnako sú na hovno (Plafoniera -S, Viktor, Steinel RS-16...). Namontoval som ich stovky a potom ich chodím vymieňať ako dilino. S týmto nemám problém. Už pri otvorení svietidla vidno inú kvalitu prevedenia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ja mam PIR a v noci sa mi spusta, bez toho aby tam bol nejaky pohyb...co to moze robit? chlad?
Odpovedať
@radoslavc PIR sa zopne, ked je aj maly pohyb, ak je nadstavena velka citlivost. Bud to ma trimer na nadstavenie, alebo sa to robi sosovkami. Listy, konare, atp. Idealne je mat kombi snimac PIR/MW.
Odpovedať
@dominik_boksansky https://www.niko.eu/sksk/vyrobky/dete...
Odpovedať
@sgi320 cena?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign daky konkretny? Hladam nieco do exterieru 180 stupnov s dosahom 8-10 metrov a aby to nezapol vietor a ani macka ale len clovek. Ma niekto nejaky tip na nieco ozaj kvalitne do cca 150 Euri?
Odpovedať
@radoslavc ano, moze to byt chladom. PIR snima zmenu teploty v jednotlivych bodoch miestnosti. V jednom objekte sme mali dlho falosne spustenia poplachov presne o tom istom case. Nakoniec sme zistili ze to bolo zapnutie klimy. Vlastne si neviem predstavit ako by ten pritomnostny senzor fungoval. Ako by odlisil cloveka od radiatora?
Odpovedať
@svetlo1 presne naopak. :-) PIR senzor v chladnom pocasi ani nezasnima. Nie ze zapne.
Odpovedať
@radoslavc od 80 do 100, čo som videl
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?