Pripojenie elektriny k domu

Dobry. Z nejakeho dovodu nam stavebna firma nenechala prestup na elektrinu cez zakladovu dosku. El. kabel uz za hodinami je privedeny ku pozemku. Akym sposobom je teraz najlepsie priviest elektricky kabel ku rozvadzacu? Prekopat DT a zakladovu dosku, alebo moze sa zasekat zvonka do tehly? Dakujem za odpvede.
Odpovedať
Podla mna sa moze bez problemov zasekat aj do muriva.
Odpovedať
@igor211 Sprav to tak, aby si s tym mal co najmenej roboty :-) A teraz vazne, nie je problem z hladiska bezpecnosti a predpisov potiahnut to z vonka po obnodovom murive s prejst dnu v lubovolnom mieste.
Odpovedať
Ok, cize dat do chranicky a zasekat do tehly. Potom ten zasek nejako zaliat sadrou?
Odpovedať
Profilova fotka
@igor211 Nám sa stalo presne to isté a sme to jednoducho vyriešili vrtákom o veľkosti 26 a pôjde tam 25ka chránička s káblom, a keďže ideme zatepľovať, tak nejdeme ani zasekávať - robiť ryhy do DT ani do tehly, iba to prichytíme o DT a tehly a cez vyvŕtanú dieru prejde dnu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@igor211 najlahsie ho privedies, ak nemas este vonkajsie schody...cez ten priestor potiahnut kabel potom cez murivo.nic nemusis zasekat lebo ho zaleju schody..takto som to robil niekolko krat.
Odpovedať
Profilova fotka
prívod do domu potiahni v trubke po sokli a dalej po podlahe až k rozvadzaču tam nieje čo riešiť...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Ahojte, možno blbá otázka ale... tiež sa nám stalo, že nám majstri nedali chraničku na el. kábel do základov. Nemáte nejaké fotky ako ste to riešili dodatočne? Zvonku je mi jasné, že potiahnem k domu chraničku s káblom, potom sa prevŕtam dnu. Môžem potom chraničku viesť k miestu kde má byť rozvodná skriňa a zaliať poterom? Robí sa to takto, či?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?