Pripojenie El. Rúry a Myčky

Dobrý deň bývam v staršom dome a sú tam hliníkové rozvody a potrebujem pripojiť myčku a rúru kuchyňa je na 16A Poistke. Kuchyňa prešla pred 1rokom Rekonštrukciou takže rúbať v kuchyni a cez kúpeľnu nepripadá v úvahu tak som vymislel riešenie a potrebujem ho zhodnotiť, od elektrickej skrine viem potiahnuť husí krk až do kuchyne a pod dres, inde nieje miesto a oba prívodné káble do spotrebičov dočiahnu tak na konci husieho krku by som dal takú dvojzásuvku ako je na obrázku ale s tím že každá bude mať svoju vlastnú 16A Poistku. Ďakujem za odpovede. Otázka je že ked príde revízor čo to tak môže byť pripojené.
Odpovedať
Profilova fotka
@twister_301 Ziaden revizak ti tam nedojde pokial ho nezavolas a nezaplatis ;-) . Inac to riesenie je v pohode ak ti to tak vyhovuje. Len zasuvky daj maximalne daleko od vody a odpadu...
Odpovedať
Ok tak zajtra idem na to :)
Odpovedať
@twister_301 ..Ak má byť každá napájaná zvlášť, tak použi samostatné jednozásuvky. Ak ale trváš na použití dvojzásuvky, označ/napíš to na viečka, že každá má vlastné istenie. a hlavne odstráň vnútorné prepoje :)
Odpovedať
Hej to aj tak plánujem odstránenie prepojov ale sa chcem sa vyhnúť vŕtániu a budem to tahať jednou trubkou ktorú dám priamo do zastrčky takze ziadne acdurky a podobne. Bude to predlžovačka od skrine s dvoma obvodmi. Len to položím do skrinky pod umývadlo nechcem vŕtať lebo neviem v akej výške vedie voda a elektrika pôvodná hliníková. Doteraz sme fungovali tak že iba jeden spotrebič zapnutý ale teraz to idem urobiť ináč lebo my tam vedie rúrka a tade to prepchám.
Odpovedať
Ja ešte premýšlam nad tím že jednu časť dám na jednu Fázu a druhú na druhú Fázu aby to bolo rovnomernejšie rozdelené kedže dom fičí na dvoj fázach a tretia je iba pre cinkulár a pod. Lebo rúra je 3650W a myčka asi 2500W.
Odpovedať
Jednoznacne to rozdel na 2 samostatne okruhy,teda jedna faza na trubu a druha faza na mycku.Samozrejme dotiahni 6 vodicov L+N+PE na trubu L+N+PE na mycku,pripadne ak mas starsiu instalaciu L+PEN a L+PEN.
Odpovedať
@twister_301 Spravne rozmyslas :-)
Odpovedať
Vieščo tá rúrka je dosť tesná a nerátam esťe uhly takže 4 vodiče 2,5 mm budú bohate stačit ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?