Prierez kabla

Dobry den, mam postavenu velku mastal pre zvierata cca 600 metrov od obce. Potrebujem vyriesit elektrinu, idealne by bolo kablom do zeme, otazka je aky priemer by som mal pouzit? Bude tam cerpadlo na vodu cca 1kw, dojacie zariadenie, chladenie mlieka- do 5kw . Dokopy aby som mal rezervu aspon na 10kw. Zatial neriesim realizaciu, iba sa chcem orientacne pripravit, co ma caka a kolko to bude stat. Dakujem za rady :-)
Odpovedať
@bagoo fuha, tak tomu uz hovorim vzdialenost :) robil som nedavno pripojku NN, dlzka 270m, kabel AYKY-J 4x50, cena cca 3EUR/m kabla.
Odpovedať
keď že je to pekná dialka, tak minimalne 16 Cu, meď, alebo 25 Al hliník,
Odpovedať
Prierez. A co najvacsi penazenka dovoli. Ak sa jedna o 3 fazy, na fazu teda 3.4kw, co je 16A. Pri takomto odbere a priereze 16mm2 med, by bola len strata na vedeni 21V! Ak zaratas aj povoleny rozsah napatia +-10% pri 230V, islo by o 44V. Toto tie spotrebice nerozchodia. Pri priereze 25mm2 ide o ubytok 13,7V atd.
Odpovedať
10% ubytok alebo skor prebytok si odsuhlasili energetiky ... ☺ Normalne je do 5%, toboz pri motoroch
Odpovedať
ubytok treba do 5 percent a prierez urciť vypoctom alebo grafom a zachovat potrebnu hodnotu impedančnej slučky - vet treba urobit poriadne ochranu pred nebezpecnym dotykom a zvierata sa velmi citlive na unikajuce prudy a teda predpisy sa prisne, aj zemnenie treba poriadne. meranie aj tak bude asi pri odbocke siete a nie na objekte
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?