Prerabka elektriky

Dobry den,som zena cize toto je pre mna Spanielskamdedina,no k veci. CHceme s priatelom zacat prerabat nas 3 izbovy byt. No musime zacat najskor elektrinou,mame hlinikove kable chceme ich menit za medenne. Musi nam to robit firma,alebo clovek z fachu,alebo si mozme vymenu urobit my ,budeme potrebovat aby nam potom niekto dal stempel,alebo ked si to my urobime musime dat spravit reviziu,alebo jednoduch si to urobime samy bez stemplu,revizie mozmemtakto fungovat. A je potrebne povolenie na prerabku elektriny mate skusenost,dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
my sme prerabali komplet dvojizbak. na nic sme nepotrebovali povolenie, ani stempel..vnutro bytu je tvoja vec, ako si ju spravis tiez... len druha vec je, ak si eletriku budete robit sami, bez stemplu a odbornej pomoci, nieco vam skratuje a vypalite cely cinziak, ziadna poistka sa na to vztahovat nebude... (pokial si nedate nejaku specialnu, ze aj pokial skodu sposobite vy, preplati to poistovna, to sa ale asi nedoplatite na vyske poistky..) my sme si robili krbove kachle, komin sme dali vlozkovat (nemuseli sme), robili nam to odbornici, mame potvrdenia a vsetko.. pre pripad, ze sa nieco stane... toto su veci, na ktorych by sme v byte nesetrili radsej... eletriku nam robil svagor, je eletrikach, preto sme nevolali firmu, vodu nam robili original s bytoveho, aj kurenie.. odporucam, ked uz nie firmu, aspon niekoho, kto sa tomu naozaj rozumie... nahoda je svina a nikdy nevies, co sa moze stat... ;-)
Odpovedať
Jasne setrit sa neoplati nantychto veciach,ale ked nam to bude robit priatelov znamy elektrikar cize ma vyhlasku rozumie sa tomu a ak nam to budemrobit on a stali by sa ze nieco skratuje,nedaj boze poziar potom co preto chcem vediet ci staci ked to urobi niekto kto sa tomu rozumie staci to
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a Lenže čo ak Ti to vyskratue a zhoria Ti aj potvrdenia, čo Ti dali tí odborníci...? :-D Samozrejme, že elektrinu by mal robiť elektrikár. Veď @sisuldatn sebakriticky píše, že tieto veci sú pre ňu španielska dedina. Ja som už videl elektrinu, ktorú nie celkom dobre urobili profesionálni elektrikári. Preto treba ešte niekoho, kto spraví nezávislú revíziu.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom :-D to je ale myslim priliz male riziko, ze to skratuje, ked to bude robit firma.. ale jasne, moze sa stat... moze sa stat vsetko... :-D ale myslim, ze odbornik to spravi dobre... my sme este nevyhoreli.. :-D
Odpovedať
Dakujem ,za odpovede po uvazeni veci to necheme na odbornikov dakujem
Odpovedať
@sisuldatn Samozrejme že vymeniť vodiče,dať novú el. inštaláciu podľa predpisov, nakoniec k tomu revíznu správu..No ale keď Ti to bude robiť elektrikár s vyhláškou tak to by mal zvládnuť na 100%.. :-) :-) :-) Veľa zdaru prajem.. :-) :-) ;-)
Odpovedať
@sisuldatn Ak ma vyhlasku 508, par 22, moze ti to znamy natahat, pozapajat. Mal by postupovat podla platnych noriem. Potom pride revizny technik /par. 24/ a ten jeho pracu skontroluje po stranke funkcnosti a bezpecnosti. Ak je OK, da reviznu spravu.
Odpovedať
@sisuldatn mozete to spravit aj tak, ze pride Elektrikar nie nejaky kuchar co videl zapajit zasuvku a mysli si aky je ling povie co ako a nakresli Vam na steny ciary a typy kablov. Vy si to mozete vysekat ponatahovat sami ked nebudete vediet poradi a pn len to zapoji vcetne rozvadzaca a potom ak chceme mat nejake krytie, zavolate revizaka nejakeho druheho nie od tej istej osoby firmy. Takymto sposom usetrite nejake peniaze ked si to sami vysekate a natiahnete..... A ked to bude vserko OK dav Vam kladnu reviziu a mozete byvat. On ked by to robil ten isty pan aj reviziu aj elektrini tak to moze byt zle ale reviziu Vam da aby zarobil, ale ked to bude robit druhy nezavisly mate istotu, ze je to dobre. A este na dvere dajte aspom papier, ze prerabate.
Odpovedať
@patriky Dakumem velmi pekne a jasne dame info o prerebke sme tu novy cca rok nechceme si pohnevat susedov a kable su vedene v trubkach ci ako to mam napisat s nejakou strunou ci co by sa to malo dat vymenit pani neukamenujte ma nerozumiem sa tomu,priatel taketo veci nechava na mna co sa ryka zistovaciek manualnu pracu robi on,takze tomu vysekavaninby sommsa chcela vyhnut ste tu chlapy skuseny da sa to aj tak
Odpovedať
Ahojte,ja by som potreboval niekoho šikovnèho zo zvolena.prerabam komplet el.rozvody v byte,mením istič z 1x20 na 3x25 a elektrikár ktorý sa tam bol pozrieť tak povedal ze sa nedá namontovať nový elektromer.resp.sa dá len tam treba niečo k tomu prispôsobiť.kto vie tak nech poradí kto by stým vedel pomôcť.dakujem.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@agac13 V každom by to sa to dá, keď si tak urobíš elektroinštaláciu, ale navýšenie príkonu a 3-fáz Ti musí schváliť SSE a to nie je isté... Toho elektrikára, čo to bol pozrieť si už nevolaj ani vymeniť žiarovku. V každom prípade montáž elektromeru vykonáva SSE...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@volt schválené to už mám od elektrárni ale dalej je to vraj na distribúcii.a ten elektrikár bol z distribúcii.poslala ho ku mne distribúcia a to on povedal ze do súčastného otvoru nie je možné namontovať 3N merač.čiže nebol to nejaký môj známi ake odborník ktorého ku mne vyslali na obhliadku.
Odpovedať
@agac13 vsetko sa da, len treba chciet, jemu sa asi nechcelo a bolo jednoduchsie povedat ze sa to neda, alebo ocakaval nieco, co by ho motivovalo aby zacal premyslat...
Odpovedať
ja by som dal vymenir len kuchynu + vsetky zasuvky. V kuchymi je najviac spotrebicov, zvysok je len telka a nabijacka do mobilu a notebooku.
Odpovedať
@agac13 stačí prerobiť len zásuvky v kuchyni+kúpelňa,vymeniť vedenie z AL na CU, tie budú mať vyššiu záťaž, zrejme preto 3 fázy na indukciu, v izbách to nie je potrebné a na svetlo už vôbec , elektromer vymeniť ide, nech si zväčší otvor ,ak je potvrdené od distrubúcie môže sa prerobiť.
Odpovedať
na to musiš byť s vercajgom a vedomosťami -- to neni doliať vodu do polievky štempel ti neda žiadny revizny technik len tak ak neni debil -on to musi ošacovať že je to ok na to treba skusenosť aj prax nielen kvalifikaciu
Odpovedať
@godfather to je dosť možné že mu chýbala ,,motivácia,,.nebol som tam v tom čase.takýto odkaz mi nechal u majstra čo u mňa prerába byt.zbehnem zajtra ešte na distribúciu .uvidìm čo mi tam poradia.potrebujem hlavne človeka čo tomu rozumie.lebo do elektriky sa určite má montovať len ten čo tomu naozaj rozumie.
Odpovedať
@duzu Vymenil som úplne celé el.rozvody.nejaké dokonca ešte aj pribudli.pár zásuviek ale aj vypínačov.a budem mať indukciu,presne ako píšeš..povolené to už mám od distribúcie.prišiel mi papier so súhlasom na namontovanie 3N merača.zajtra zbehnem na distribúciu.uvidím či tam natrafím na niekoho kto poradí a pomôže.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?