Predpriprava na fotovoltaiku čo treba

Pozdravujem, mame rozostavany bungalov a práve vo fáze že nám robia elektrinu v dome a keďže by sme chceli v budúcnosti využiť fotovoltaické panely, chcem sa informovať či je potrebné už v tejto fáze predpripravit. Pekne ďakujem za všetky odpovede.
Odpovedať
Samozrejme ze teraz, alebo potom s listami 8-) Ked nemas potuchy ani sajnu co chces, tak si nechaj spravit projekt a podla toho hned natahaj kable, ale lepsie budu chranicky vacsich priemerov a zabudovat co najvacsi rozvadzac.
Odpovedať
@storm2015 ja som mal pripravenu 50mm chranicku z povaly do tech.miestnosti. na prestup strecha-povala stacila odvetravacia skridla. Kabel od menica na bojler a chranicka od menica do rozvadzaca. Ostrov mam hned pod menicom. Mam podlahove el.kurenie a rozvadzac 72 modulov a zostalo jedno volne miesto takze na chlp😉 dufam ze som na nic nezabudol...
Odpovedať
@profistavbari vďaka za info
Odpovedať
Trocha strohe odpovede ked uz robi elelktrinu. Fotovoltaicke kabely zo strechy ci uz prestupom alebo v servisnej sachte dvojdutinoveho komina (ku striedacu v garazi ako mame my ). Pre 3 faz od umiestnenia ku striedaca ku hlavnemu domovemu rozvadzacu 2x 5 zilak (jeden pre striedac a jeden pre potencionalne baterky ) + 1 hruby zemniaci. Ak by som to robil dnes znova tak by som spravil urcite okruhyv dome len pre FVE v dome, nieco ako dvojite zasuvky a svetla len pre FVE okruh a dvojite napajanie pre technicku. Dostatocne velke skrinky, FVE ma svoju vlastnu samostatnu s tym treba pocitat Najlepsie je projekt kde sa vsetky potencionalne veci predriesia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?