Prečo nejde prúd do vypínačov?

zdravim......nejde mi prud do vypinacov, v com moze byt problem? v zasuvkach prud je.....vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Napríklad ti vyhodilo istič, alebo sa niekde potrhal kábel... Ako vieš, že tam nie je prúd? Meral si napätie priamo na prívodoch do vypínača? Meraj napätie, nikdy nie prúd (na meranie prúdu by si merak potreboval zapojiť do série so žiarovkou. )
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem prečo, ale nejako automaticky ma napadla jedna múdra veta... "jebem už na túto debatu" :-D :-D :-D
Odpovedať
@megosoft nemam to cim odmerat ale v polovici domu sa nezapne svetlo v izbach
Odpovedať
@jamk1 no ja by som sa tiez na to najradsej vy......... ale v i zbach nesvieti svetlo v polke domu
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 To nebolo myslené na Teba. Tí, čo chodia pravidelne na MS a sledujú "odborné" debaty, vedia, čo tým bolo myslené. A k Tvojmu problému je takto na diaľku veľmi problematické sa vyjadriť. To chce naozaj priamo na mieste merať a kontrolovať obvody, ktoré majú niečo spoločné s napájaním svetelných okruhov. :-)
Odpovedať
Neviete niekto, prečo u nás stále prší...? Asi tak: :-D
Odpovedať
@santos950 ako prve: Kontroloval si istice/poistky? Bol si v tom elektre a kupil nove, ci si pouzil kliniec, ako ti pisal @catscan ? :-)
Odpovedať
@volt u nas uz nie. Vyslo slnniecko pred 20 minutami. Konecne mozem pokracovat na stavbe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@volt Na Tvoju otázku je logická odpoveď. Lebo ak si pozrieš predpoveď počasia na nete, tak má byť slnečno. :-D :-D :-D
Odpovedať
@megdesign poistky su uz v poriadku, len nejde pruddo vypinacov v niektorych izbach
Odpovedať
@santos950 ak máš poistky OK tak sa ti musí strácať fáza na ceste k vypinacu. To je hádam logické. Niekde v krabici to budeš mať povolené.
Odpovedať
@milan209 povolene co?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@santos950 Srobik v "cokoladke" :-D
Odpovedať
@megosoft ...."" Napríklad ti vyhodilo istič, alebo sa niekde potrhal kábel.""". Áno určite sa potrhal kábel, lebo santos950 mal živelnú pohromu!!!!!..Tebe sa čo potrhalo pacoš??? :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@santos950 otvor krabicu. Jedina vec co tam môže byť povolené sú srobiky. Zmeraj ci ti prichádza fáza z poistiek do krabice. A potom pokračuj ďalej. Až do vypinaca.
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 vcera som kupil v hornbachu fazovu skusacku za 1,25€ myslim pre teba dobra investicia ;-)
Odpovedať
@milan209 v krabici vyzera byt vsetko v poriadku
Odpovedať
@santos950 a ako? Máš tam fázu? Sú tie medené drôty pod srobikmi alebo nie...?
Odpovedať
@santos950 A akú máš inštaláciu?? Myslím ťahaná s Al vodičmi alebo s Cu alebo aj aj...Ja som práve u môjho dedka riešil "stratu" fázy v zásuvkách...Došiel som až ku krabici kde bola na PVC dekli čierna diera-prehorenie..Rozobral som ju a okrem hrdze ako skrutky a komplet svorkovnica zničená..ešte aj žltozelené vodiče boli od svorkovnice 10-15mm čierne...zahorené..Pred pár rokmi /asi 15rokov/ tapetovali a do krabice natieklo lepidlo a teraz bol výsledok jasný...Dal som novú svorkovnicu a už to funguje ako má...Takže pozri kade ide kábel z ističa / môže byť aj istič zalepený hoci ho máš nahodený ale bude sa javiť ako odpojený/ takže premeraj za ističom a tak ďalej...ale ak si na to netrúfaš, tak zavolaj radšej elektrikára nech Ti to urobí..Má na to náradie a skúsenosti.. ;-)
Odpovedať
@santos950 nebola u vas nejaka burka? nepilili stromy? reku ci vam nevypadla jedna faza na privode do domu.. idealne so skusackou skontrolovat fazy rovno na pripojke..
Odpovedať
kup si obyčajnu skušačku a pohľadaj kde sa stratili volty-jazykom neodporučam a megasovtovi never na celkom
Odpovedať
Moze byt preruseny PEN, faza hocico. Zavolaj elektrika nech sa nato pozre. Mas to AL ci CU? A odbornici, tuto diskusiu len odfotit a dat na TI a zobrat Vam papiere ked taketo hovadiny pisete o klincoch v poistkach atd.... Teda ak dake mate
Odpovedať
Profilova fotka
@santos950 ; nemas to cim odmerat ..., a takyto problem ides riesit na streche co mas robit....??? no ked davas na nase rady, tak...: nalej si do plechoveho vedra vodu.., pridaj kvapocku aj soli... postav si ho k vypinacu... vloz si do vedra lavu nohu a pravou rukou pobrnkaj po kabli o ktorom si myslis ma tam ma byt elektricka... ked nemas vedro, tak staci sa mokrou rukou opierat o stenu a druhou robis skusacku... popr. natoc to aj daj na yutub... daj potom vediet ci uz svieti...
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms ...sviečka na cintoríne. :-D
Odpovedať
@patriky ...Teda, prepáč že sa k tomu vyjadrujem, ale Ty musíš byť asi veľmi "vážny" človek..To všetko bolo smerované k "špecialistom v odbore elektro" a keď nevieš ku ktorím, tak potom niet čo vysvetľovať... ;-) Keď nepoznáš elektrikárov že si dokážu robiť srandu aj sami zo seba, tak to potom nerieš a NEPOSIELAJ nikoho na TI na odobratie papierov.... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@mimms @jamk1 ...a ešte ďaľší!!!! Chcete ísť na TI a odovzdať papiere???? To bude ale pekná rada, včetne mňa!!!!! Kto ale bude robiť elektroinštalácie??? ...."zeby Lenin" :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D a -- catsan ---Ty sa tiež :-D nesmej!!!! Bol si prvý!!!! :-N :-N :-N :-N :-N
Odpovedať
@santos950 evidentne si do elektriky duty ako poleno (neber ro ako urazku ale holy fakt), tak nebud drzgros, dvihni telefon a zavolaj elektrikara. Ani kolegovia nepisu na forum, nech im poradia, ako by si mali vyoperovat zlcnik, co ich pobolieva. Dufam, ze si pochopil.
Odpovedať
tak nakoniec bol uvolneny drot od elektromera
Odpovedať
@technik007 ja to berem. Ja si tiez robim srandu, keby to bola tema zamknuta a vidia to len znale osoby tak fajn. Ale tuto si to moze precitat hocikto. A ked sa niekomu nieco stane potom co? Sak povie nejaky ,,blb'' mi to poradil na streche tak som to spravil. Ked radit laikom tak normalne.
Odpovedať
@patriky hlavne laikom neradiť vôbec. Laik sa nemá čo špárať v elektrike. A santos950 už vôbec nie vzhladom na jeho snahu opravovať poistky...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?