Pomozte s vyberom LED pasov

Caute strechaci. Vzdy ste tu vacsinou dobre radili a chcem sa Vas spytat na radu s LED pasmi. Aky typ, kolko led atd na jednotlive miestnosti. Na trhu je momentalne tolko druhov, ze clovek sa straaaca. Led Pasy potrebujem na nasledovne miesta: 1. POD KUCHYNSKU LINKU AKO ZDROJ OSVETLENIA 2. DO KUCHYNE NA LED RAMPU AKO NAHRADNY ZDROJ OSVETLENIA 3. DO CHODBY AKO HLAVNY ZDROJ OSVETLENIA 4. DO OBYVACKY PODSVIETENIE TV Posielam fotky, aby ste si to vedeli predstavit. Za vsetky rady dakujem
Odpovedať
@smolkosk to je dosť individuálne a zaváži aj príprava. Niekde sú väčšie dĺžky a tak nestačí mať vývod na LED pás len v jednom kúte. Nikde nevidím revízne dvierka, lebo bolo by vhodné mať zdroj čo najbližšie k LED pásom (kvôli stratám). Od toho sa odvíja hustota LED a výkon na meter, aby sa nestalo, že na konci LED pásu budete mať inú intenzitu ako na začiatku. Tiež nevieme, či chcete mať farebné RGB, jednofarebné (teplá, neutrálna, studená biela?), dvojfarebné kde sa dá nastaviť odtieň bielej... ale každopádne by som dal všade rovnaký typ od jedného a toho istého výrobcu. Pôsobí to rušivo, keď vidíte, že je medzi LED pásmi rozdiel v odtieni a intenzite.
Odpovedať
@peterkob Zdravim. Dakujem za odpoved. Tak elektrikari maju vsetko pripravene, vystupy su vzdy na oboch stranach, len teraz proste vybrat toho vyrobcu a dany cip. Chceme asi len klasicky TEPLY BIELY pasik, bez RGB. Aby to svietilo ako ziarovka.
Odpovedať
@smolkosk Môžeš skúsiť nejaký showroom, ale nič nepokazíš, ak si kúpiš jeden zdroj a pár druhov LED pásov z aliexpresu. Cenovo zanedbateľné položky, neskôr môžeš využiť napr. v garáži. Šiel by som do čipov 2835, sú modernejšie ako 5050, mali by mať aj lepšie CRI a vyššiu svietivosť na watt (lm/W).
Odpovedať
tento tyzden sme montovali led pasy, jeden obvod ma az 16.5 metra 3000K tepla SMD3528 24V na 240 trafo + stmievac na dialkove a vyskusali sme to napojit len z jednej strany i ked nam predajca radil ze je lepsie zo stredu alebo z oboch koncov. Svieti to krasne, totalne silno, ziaden viditelny pokles aj na takej dlzke. Doplnene cirim difusorom,ktory len zacvakne do hlinikovej listy (aby nato nepadal prach).
Odpovedať
oprava 2835 pasik
Odpovedať
@bungalov866 @bungalov866 pasik mas z boku?
Odpovedať
@bungalov866 kde si kupoval tieto pasiky ak mozem vediet? Dakujem za super foto ;)
Odpovedať
@patriky po vnutornom obvode je polozeny na spodnej casti a svieti nahor a potom ten zadny pas je nalepeny na hrane podhladu a svieti akoby kolmo do steny. @smolkosk ledco.sk v TT ,
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@bungalov866 Ak sa môžem opýtať a ak si ešte budeš pamätať. Aká je výška tej hrany? A aká je vzdialenosť rampy od stropu (teda svetlá výška alebo ako to nazvať)
Odpovedať
@bungalov866 Viem aký je čas /dodatočne k 2018/"" i ked nam predajca radil ze je lepsie zo stredu alebo z oboch koncov. Svieti to krasne, totalne silno, ziaden viditelny pokles aj na takej dlzke."" Ver tomu že predajca mal pravdu, pretože na tej dĺžke je už dosť zväčšený odber ak je to iba z jedného konca, prúdovú záťaž nemusia vydržať Cu pásiky v LED páse. ;-) . Mal som to aj ja, ale ""prehorel"" mi jeden kus a tak som ho riešil zo stredu na 2napájače a mám kľud..
Odpovedať
@technik007 Ak chcete mať dobre zapojené, treba napojiť každých 5m pásu. Na 5 m sú dimenzované všetky, niektoré aj na viac, ale pod 5m som ešte nestretol. Samozrejme treba použiť zodpovedajúci chladič.
Odpovedať
@ernesttyukos ???? Nezmýlil si sa, adresoval si to mne??
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?