Plynová bomba

Chcem sa spýtať koľko vydrží plynová bomba keď sa použije na kúrenie a ohrievač odoberá 0,3g/hod
Odpovedať
@suska2306 myslim ze to bude skor 0,3 kg/hod. A tym je vypocet jednoduchy: 10kg plynu / 0,3kg spotreba = 33,3 hodiny. Btw netrafila si temu elektrika ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Dobrý den. prosím Vas chcem sa opýtat, bude velký problém ak pod plynovým grilom v skrinke urcenej na plynovu bombu bude bomba mierne naklonená kedže na stojato sa mi nezmästí? zmestila by sa tam 5kg ale mam 10kg. Dakujem za kazdu informaciu.
Odpovedať
Nie, nevadí to...
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 Ďakujem 😉
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Niekde som počul, že k plynovej bombe potrebujem nejaký regulátor tlaku a ešte poistku proti úniku plynu pri prudkom poklese tlaku v hadici. Je to nevyhnutnosť alebo len odporúčanie ? K bombe plánujem napojiť horák na natavovanie asfaltových pásov. Bezpečnosť a zdravie je samozrejme prvoradé.
Odpovedať
@purplesticks regulator tlaku mam na grile, tam bol sucastou balenia. Bez neho som gril neskusal. Horak na bitumenove pasy som mal bez regulatora a nemal som ziadny problem. S regulatorom som neskusal, nemam moznost porovnat.
Odpovedať
@purplesticks regulátor sa dáva na sporáky a grily či iné vnútorné kúrenie, kde presne reguluješ množstvo, pri natavovaní ide bežne naplno
Odpovedať
@duzu a čo sa týka tej poistky resp. spätnej klapky ? Viac krát som zachytil v médiách správu, že buchla plynová bomba a upozorňovali na nutnosť nejakej poistky. https://www.hornbach.sk/shop/Poistka-...
Odpovedať
@purplesticks sledujem ta tu uz dlhsiu dobu....nikto nespadol z neba uceny....dobre ze sa pytas.... ale ides riesit otazku 15E vs mozne riziko vybuchu plynovej bomby? Akoze ked ti tu 20 ludi napise ze ser na to, nekupuj to, tak to nekupis a zrovna tebe sa nieco stane, co potom?
Odpovedať
@cukrik25 Ľubo, tak ako som napísal v príspevku vyššie, samozrejme v prvom rade mi ide o zdravie a bezpečnosť. Odpoveď je, že buď tam má byť tá poistka alebo nie. Napr. priamo v predajni Hornba... mi obchodník povedal, že to nepotrebujem, ale neznel veľmi sebaisto. Ak ma dlhšie sleduješ, tak vieš, že sa snažím všetkému pochopiť a vedieť čo a prečo to robím. Počas stavby RD som konfrontovaný xxx ľuďmi a všetci mi hovoria niečo iné. Musím si vedieť presadiť svoje rozhodnutie a zdôvodniť ho. Preto sa veľa pýtam a veľa ľudí sú ochotní a trpezliví odpovedať - aj tu na modrejstreche. Nemám rád, ak na konkrétnu otázku sa odpovedá otázkou. Očakávam odpoveď typu áno/nie a v skratke odôvodnenie. Ale chápem kam mieriš svojou odpoveďou - veľa riešim, ja viem 😄
Odpovedať
@purplesticks plyn bomba alebo rozvod môže vybuchnúť vždy , no každá ochrana to nebezpečie znižuje
Odpovedať
@purplesticks no ked ti ide o bezpecnost tak potom mas uz vyriesene... Cize odpoved: ANO-ide o TVOJU bezpecnost... A neskor to predas na dalsiu stavbu....v pripade ze sa ti to nezalubi a nezacnes v tom podnikat 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
@purplesticks určite minimálne spätný ventil! Keď sa míňa fľaša a je skoro prázdna (minimálny tlak vo fľaši), môže stiahnuť oheň z horáka do fľaše a strelí to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?