Označovanie vodičov jednosmerného prúdu

Ahojte, poprosím o radu aký význam majú tieto označenia na transformátore a elektrickej súčiastke ktorú chcem pripojiť (keďže nie sú zhodne uvedené nechcem prepojiť niečo čo by som nemal). Na transformátore mám: V+ V- a GND (čo chápem ako plus mínus a kostru) a na súčiastke mám 0V a +U (to nemám ani šajnu čo je). Aký je význam týchto symbolov? Môžem prepojiť V+ s +U a V- s 0V? Vďaka.
Odpovedať
Jedna sa o PELV ochrana malym napatim. Spravte to tak ako pisete z bude to tak dobre, ale nezabudnite na spravne farebne vodice pre jesnosmerne napatia. A na to GND treba doviest zž drôt.
Odpovedať
@atiris za trafom môže byť len striedavé napätie, jednosmerné je len na usmerňovači a tam je označenie + kladný pol a - záporný,
Odpovedať
Ďakujem, áno, za tým usmerňovačom je značka V+ a V- problém len bol, že súčiastka má na vstupe +U a 0V (čomu som nerozumel, čo to znamená), ale použijem to, ako som myslel... ;-)
Odpovedať
@atiris Akú súčiastku ideš pripojiť k napájaču??
Odpovedať
@technik007 Toto: http://www.dinel.cz/vyrobky/limitni-h... - mám to pod kachličkami v kúpelni (zabudované už dávno, teraz som to chcel pripojiť na jednosmerný prúd) - teraz vidím aj v technickom popise od výrobcu, že 0V sa pripája na mínus :) takže ok, už len musím niekde zohnať led pás na test ;)
Odpovedať
@atiris To chceš regulovať LED pás, alebo len ho spínať???? ;-) Lebo ako som pozeral ten kap.spínač má rozsah 10-28V= a LED pás potrebuje max.na napájanie 12V..Keď ho budeš riadiť/ rozsvecovať na max./ tak môžeš odpáliť LED pás....Jedine vtedy ak máš reguláciu a nastavíš ju do 12-13V max.. ;-)
Odpovedať
@technik007 :) 230V mi ide do: Mean well APV-35-12 výstup mám 12V 3A jednosmerný, ten cez CTS-41 pripojím s asi 3m led pásom (so spotrebou do 30W by to malo byť ideálne pre ten MW napájač, ktorý som na začiatku, kým ma tu neopravili, nesprávne volal transformátor, a zároveň by to nemal byť problém ani pre CTS spínač, ktorý dokáže, v uvedenom rozsahu, spínať 10A).. ale elektrikár nie som, to si len tak myslím.
Odpovedať
@atiris ak je tam V+, V- a GND, tak je to symetricky zdroj.... Pouziva sa na napajanie zosilnovacov zvuku.... Zapojte len GND a V+.
Odpovedať
A kde na APV-35-12 je GND ? Je tam len V+ a V- @atiris
Odpovedať
@atiris Prezrel som pozorne zapojenie LED pásu... Zapojíš to takto ako Ti napíšem...Z napájača/ podľa Teba tansformátor/ 12V = V+ je + vodič na svorku +U, V- modrý vodič -pól zapojíš na svorku O V... Led pás zapojíš takto: Led pás /mal by byť červený/+pól na +L a druhý vodič mal by byť modrý popr.čierny na -L... GND máš uzemnenie...Ale vodiče navzájom určite neprehoď!!!!! :-| Lebo ak to prepóluješ tak LED pás Ti je k ničomu.... Takto to zapoj a musí to fungovať!!!! ;-) Veľa zdaru... ;-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým, @technik007 áno, presne takto som to chcel zapojiť. @smotek7 GND mám nejaký osobitný kábel mimo, nijako sa toho APV netýka, jasné, ak ho netreba tak nepoužijem (a zjavne netreba) len som ho spomenul, lebo ho mám k dispozícii a asi som nešťastne použil spojku "a" ktorá sa dá pochopiť aj tým, že je to priamo ako výstup toho APV. Nie je, sorry za pomýlenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?