Osvetlenie pod kuch.linku

Zdravim, kupili sme rozostavany dom a kedze neplanujeme dat digestor (z ktoreho by bolo aj svetlo), potrebujem to svetlo vyriesit pod hornymi skrinkami. Viem na ten kabel (vid foto), co bol povodne mysleny na digestor, napojit nejake svetlo, co bude mat zabudovany vypinac? Ak ano, mate nejaky typ, konkrretny druh? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@batwoman sak nejaku listu s vypinacom,to mas jedno
Odpovedať
@pepe16 sak hej :-D som len nevedela, ci sa to da napojit na ten kabel, co bol povodne mysleny na digestor. Dik
Odpovedať
@batwoman Ja som riešil pri prerábke svetlo na pohybový snímač, keď sa priblížiš k linke tak sa rozsvieti automaticky svetlo a pokiaľ si pri linke /nezávisí od doby/ svieti trvale a pokiaľ opustíš snímaný priestor, po minúte svetlo vypne.Dá sa nastaviť doba vypnutia.. ;-) Nechcel som riešiť vypnutie svetla vypínačom, pretože sa naň zabudne.. ;-) Ty kľudne môžeš dať k digestoru /prívod/ pripojiť svetlo na osvetlenie linky.. ;-)
Odpovedať
@technik007 to je tiez dobry napad. V starom byte to veru zabudam vypnut :-)
Odpovedať
@batwoman Presne ako píšeš, pred prerábkou som riešil aj iné zapínanie senzorom..Vo WC ako aj odsávanie..Si tam svieti sa, ak robíš väčšiu potrebu tak zapnem odsávanie a po 3min. vypne ako aj svetlo po 1min. po opustení WC je to aj z hygienického hľadiska.. ;-) Nemám problém s tým že návšteva príde a zabudne vypnúť svetlo-odsávanie. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si dala zafrezovat LED osvetlenie do hornych skriniek, zapina sa to bezdotykovo, len prejdenim ruky popod snimac...trafo je v poslednej skrinky a bude to napojene tiez len na kabel trciaci zo steny
Odpovedať
@batwoman Prečo nechceš digestor?
Odpovedať
@terrry1 nikdy ho nezapinam,vadi mi hluk z neho a tie filtrove su dost hlucne a mam tam okno, tak pri vareni bude urcite minimalne vetracka otvorena.
Odpovedať
@batwoman Akurát sa tým zaoberám a prišla som na to ak má byť tichý a výkonný tak bude dosť drahý.
Odpovedať
@terrry1 presne. Keby som tam nemala v podstate hned okno, asi by som dala, ale takto to neriesim.
Odpovedať
Riesil som tiez osvetlenie pod linkou vyriesil to LED pas na senzor,ale mam k tomu taku malu elektroniku aby sa nezapol hned naplno,ale nabehol co je asi 1-2 sekundu a po urcitom case sa nevypne ale iba stlmi na 25% a az po dalsom nastavenom case sa vypne,samozrejme ak som pri nom tak sa nevypne. Cele to stalo asi 35€ za 2m.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?