Osvetlenie na stavbe

Ahojte, chcem sa poradiť aké osvetlenie sa Vám osvedčilo na stavbe pokiaľ ste ešte nemali žiarovky :-) Dajú sa kúpiť led reflektory pracovné so stojanom za cca 50€ 2x20W, ale neviem či to nebude slabé. Máte s tým niekto skúsenosť? Alebo ako ste si svietili, kým ešte nebola elektroinštalácia?
Odpovedať
@peto125 co konkretne chces osvetlovat?
Odpovedať
ja som to vyriešil tak že som kupil reflektor LED 50W, kým nemam stropy pripevním 2-3 ks na konštrukciu strechy a rozsvietena cela stavba na paradu, nedavaj na stojany lebo ti to bude len zavadzat a budeš to stale len prekladať a ked to budes mat za chrbtom, bude ti to robit akurat tieň
Odpovedať
Najlepšie osvetlenie je na strope, inak reflektory oslepujú. Ja som si naťahal káble, popripájal cez wago svorky a na strope mám led žiarovky, takto mám osvetlenú celú stavbu.
Odpovedať
@ondro81 teraz ideme robiť strechu, tak sa hodí aj vonku. Potom pôjdu na rad práce vo vnútri. Najbližšie priečky, sekanie drážok,okná, podlaha, omietky. @romanesdesign Už máme žb strop, ale dobrý nápad :-) Tá 50w led do izby má akú svietivosť? je to ok aj do exteriéru aj do interiéru ak už je strop?
Odpovedať
@roman_x takže bude asi pre nás lepšie riešenie s tými led žiarovkami a von kúpiť led reflektor. ten by som rád kúpil taký, ktorý potom aj nechám napríklad nad garážou, teda asi na fotobunku.
Odpovedať
@peto125 Zájdi do záložni a tam máš svetlá aké chceš...Ja som kúpil pre syna do vonku 100W LED s pohybovým snímačom za 25€...Predtým som kúpil švagrovi 50W 18€ s pohybovým snímačom tiež von /miesto 500W halogénky/..Spotreba a výkon pre LED neporovnateľný rozdiel v ++++++++++++++... LED svetlo na stavbe tak ako píšu predomnou tak namontovať hore a svietiť smerom nadol...O halogéne ani neuvažuj hoci idú po 5-6€..ale spotreba a stačí malý ťuk do svetla a žiarovka je fuč...ale nemusím Ti to pripomínať to len naoko. ;-)
Odpovedať
@technik007 Ahoj ako svieti ten 100w v porovnaní s 50w? Kde si kupoval a aký typ? Je to použiteľné ako svetlo pred dom? Svieti vám to na dvor, alebo ako ho syn využíva?
Odpovedať
@peto125 Nafotil som Ti len 50W lebo 100W LED už som namontoval .. Neboj ak kúpiš 50W aj to Ti bude stačiť. Rozmery svetla 36x24x6cm + pohybový snímač..Pre porovnanie 50W je náhrada /nemeral som to prístrojom/ halogénu 500W na 100%..Nasvietený je dvor okolo 250m2...a ver mi že to svieti veľmi dobre.. :-) Ako som Ti spomínal kupoval som ich v záložni, ale na Bazoši /sk, cz/ ich máš v ponuke tiež koľko a aké len chceš...Cenový rozdiel 50W-100W nie je veľký cca 8-10€.. ;-)
Odpovedať
@technik007 Nepis somariny :-D 50w led svieti ako 200 az 300w halogen a 100w led zase svieti ako 350 az 500w halogen + - podla toho aky chip v led svietidle a aka halogena na porovnanie -ci cinska alebo osram . A to nehovorim ,ze 60watove svietidlo ale vybojkove od osramu presvieti na plnej ciare 50w led svietidlo. :-D Som sa ich nieco pomontoval po hale na firme + povymienal ,ze keby som niekde dohladal tak mam este aj luxmetrom odmerane hoci len v amaterskych podmienkach :-D Ked na neaku robotu na stavbe tak radsej 100w led to uz postacuje a cena na bazaroch okolo 19az 25eur
Odpovedať
@dodik13 "Pre porovnanie 50W je náhrada /nemeral som to prístrojom/ halogénu 500W na 100%..Nasvietený je dvor okolo 250m2.." Písal som o LED svetle nie o výbojkovom svetle ;-) ...A neboj namontoval som ich už aj ja zopár nemaj obavy... :-D " Ked na neaku robotu na stavbe tak radsej 100w led to uz postacuje a cena na bazaroch okolo 19az 25eur " Stačí aj 50W ale ináč súhlas, cenový rozdiel je ozaj malý... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 50W LED ako 500 W halogen ? bez sance :) 500W halogen ma asi 9000lm , 50W LED ma tak 4000lm...
Odpovedať
@majkoj Ako píšem nemeral som to a ani nemám dôvod, ak je svetlo slabé dám väčšie..a to čo som namontoval stačí a úplná spokojnosť..."50W LED ako 500 W halogen ? bez sance emoticon" v tomto súhlas...ale spotreba..takže nie celkom bez šance :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@technik007 takto, domam ma 99 percent vsetko LED. Ale ak nieco von robim tak 2x400W halogen. Tam mi je spotreba u prdele, ja potrebujem vidiet. A kolko elektriny mozem minut na halogen za cenu 100W LED reflektora ? Cize bez sance :)
Odpovedať
@majkoj Ja mám doma osvetlenie LED na 100%.. A na prácu mi úplne stačí 1x50W LED osvetlenie, nepotrebujem halogén a ani ho nechcem ]-( ...pridám ešte ak nestačí 1x50W LED... ;-) Hoci aj ja používam okuliare to čo som písal mi bohate stačí kde potrebujem si posvietiť pri práci.. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 nuz niekde sa LED strcit proste neda :), ja som sa pokusil strcit G4 LED do digestora a skoro som ho podpalil, asi ma stmievac a vtedy stmievatelna G4 nebola, neviem ci teraz je. A ani do 13 rocnej chladnicky a mraznicky ju tiez nedam. A pochybujem ze v rure mas vnutri LED :-D . Nuz ak bastlis na jednom mieste mozno ti 1x50W staci, ale ak obkladas ci sparujes stenu na niekolkych metroch uz sprincipu ti to stacit nebude, lebo si mimo ineho budes tienit.
Odpovedať
Ja som si kupil jeden led reflektor, tusim 50W za 9€ v akcii a uplne postacuje na stavbu, teraz mam nim dvor osvetleny. Kupujem cez tuto stranku, su tam aj 100W led reflektory: https://www.smdledziarovky.sk/led.ref...
Odpovedať
@majkoj V tomto s Tebou súhlasím že v rúre OZAJ LED nemám :-| ...Ináč je ozaj všade, digestor,chladnička..Len tá rúra ostáva..Ja zase nešpárujem a ani neplánujem nakoľko som mal na to majstrov a chvalabohu s takou činnosťou neplánujem už robiť/ aspoň si myslím/ a v byte som s tým skončil..Nech každý robí to čo vie a ja dám zarobiť aj kamarátom-murárom...nevravím že by som to nezvládol, ale nemienim kupovať veci čo nebudem potrebovať..a ako píšeš na bastlenie mi svetlo stačí.. ;-)
Odpovedať
@originalx Ja som dal za ten fungláč""čo je na fote 18€ pred rokom zo záložne..a som spokojný so svietivosťou.. a švagor tiež... 8-)
Odpovedať
@technik007 dobra cena nato, ze to ma aj senzor. Neoplati sa do led moc vrazat, lebo po case uz nesvietia tak ako nove.
Odpovedať
@originalx ani do domu sa neolati dať kvalitne led žiarovky? to naozaj tak markantne prestava po čase svitiť? Neplánujem ich meniť v celom dome každý rok :-D
Odpovedať
@peto125 zas sa toho neboj, ze ti za rok budu menej svietit. Po 5tich rokoch ten rozdiel uz spozorujes, ak sa ti vypali jedna a das novu, tak uvidis dost velky rozdiel v svietivosti. Ale ak ti vydrzi led ziarovka 5 rokov tak to uz je dobra vydrz, mne sa vypaluju po 2 rokoch, ale to je sposobene castym zapinanim a vypinanim.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx to bude sposobene kvalitou :). Mal som podobne problemy a potom som kupil nejake COB LED na nemeckom amazone a 3 roky zatial v pohode. Dufam, ze som to prave nezariekol :-D
Odpovedať
@majkoj no ved prave kvalita sa pozna po case. Mam 3ks stmievatelne led philips a uz 10 rokov drzia, bodovky kanlux smd led drzia 8rokov, ale svietia uz o polovicu menej. A cinske smd led kukurice menim dost casto, min 1x za rok.
Odpovedať
tie vase vysnene vykony 50 nebodaj 100W :-D Nenechajte sa vysmiat a zapojte si ich na obycajny wattmeter a len tak vam napoviem, ze ked chcete mat 100W tak musite mat prikon cca 110W, lebo i u LED sa cast energie premiena na teplo. U tych vasich 100W lediek budete mat tak 40-50w prikon :-p
Odpovedať
@rkorba svieti? Svieti? Vidim si s tym na robotu? Vidim. Nejake trapne Watty ci uz deklarovane alebo vysnivane alebo namerane mam u p... (presne tam kde myslis) ;-)
Odpovedať
@zita19 co si oslavovala piatok a dala si o pohar vina viac ako obvykle :-) Jasne ze svietia, ale ked tu citam 100W ledky za 20Evri, musel som ich trosku uviest do reality.
Odpovedať
@rkorba podla seba sudim teba? ;-)
Odpovedať
@zita19 uz druhy prispevok a ziadna pridana hodnota. Nevadi nie je kazdy den nedela.
Odpovedať
@rkorba No aby som Ta uviedol aj ja do reality menili sme na hale vybojky hoci mali dobru svietivost ale predsa treba aj setrit a davali sme led priemyselne od philipsu ,od ciny + neake zo slovenska-tu skladane a ceny oproti tej cine skoro 10nasobne a svietivost +- rovnaka a cuduj sa svete aj zivotnost ked som ich po roku menil. Ze radsej tych 20 e ako 200e a rozdiel skoro ziadny :-D Nakoniec aj tak na to dolezitejsie osvetlenie som dal zase 400w vybojky od philipsu :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?