Oneskorená revízia elektriny. Koľko stojí ?

Dobrý deň, uvažujem o kúpe kompletne rekonštruovaného bytu. Terajšia majiteľka však nemá doklady o revízii elektroinštalácii, hoci elektrinu prerábala. Viete mi povedať, koľko by stála dodatočná revízia, keby sme ju robili my, povedzme po zložení zálohy ? Koľko by stála za predpokladu, že je elektrina rekonštruovaná správne a fakt chýba len ten papier ? Mám 2 protichodné informácie: Táto firma (http://www.kvalitnebyvanie.sk/) tvrdí že: "ked sa realizuje rekonstrukcia elektroinstalacie, tak naklady na reviznu spravu su cca. 150-200 EUR, teda zanedbatelne (pri cene rekonstrukcie elektroinstalacii cca. 4.000 EUR). Ak sa ale robi revizia ex post, tak naklady budu vysie ako 200 EUR, lebo sa musia vykonat niektore ukony, ktore spadaju do tej celkovej sumy 4.000 EUR. " Firma čo toto tvrdí robí inšpekcie bytov pred kúpou všeho druhu, nie iba elektriny. Táto firma (http://www.reviznasprava.sk/index.html) tvrdí že cca 80 EUR, aj keď je revízia dodatočná. Je to firma, ktorá robí samotné revízie, ale hovorila som s nimi veľmi krátko orientačne cez telefón. Neviem či pochopili situáciu. Som z toho jeleň. Máte niekto skúsenosti ?
Odpovedať
Tá inšpekčná firma tvrdí ešte toto: Revizne spravy zvyknu absentovat najmä z tychto v dvoch dovodov: a/ rekonstrukcia je urobena iba ciastocne (niektore miestnosti ano, niektore nie) alebo nie je urobena v sulade s bezpecnostnymi predpismi, alebo je urobena laikom (domacim kutilom), a teda pod takyto vysledok praca sa ziadna zodpovedna osoba nemoze podpisat alebo b/ rekonstrukcia elektroinstalacie je urobena v sulade s predpismi, doklady je mozne vystavit, ale objednavatel nie je ochotny zaplatit tych 150-200 EUR, pretoze chce usetrit. Nechame na Vase uvazenie, ktora moznost je pravdepodobnejsia.
Odpovedať
@bb6 Je jedno či robím revíziu hneď po rekonštrukcií alebo až po nejakej dobe, merania a ostatné úkony sú rovnaké, takže aj cena je rovnaká...
Odpovedať
Profilova fotka
Revizia na byt tych 80E je realna cena. Určite nie 200e
Odpovedať
Ta druha firma urcite pochopila, o co ide a cena je spravna, bez ohladu na dlzku komunikacie. Pytat si za ex-post reviziu (wtf ex post?!?) cez 200€ je zlodejina! Leda tak v priemyselnom parku o vymere tristo hektarov.
Odpovedať
Profilova fotka
urcite obvolat viacere firmy. meranie je stale rovnake, nie je rozdiel, ci sa robi den po rekonstrukcii alebo rok. ak ale myslia, ze opravia pripadne chyby, tak to maju jasne povedat a nacenit az potom, ako urobia reviziu a zistia, co a kde robi problem. moja skusenost - akonahle zavola majstrov zena a komunikuje s nimi, tak zacnu vymyslat a nahadzovat ceny. asi si myslia, ze zeny sa v tom nemozu vyznat :-p navyse zo zakona vyplyva povinnost robit akekolvek revizie (plyn, elektrina, kominy,....) v nejakych casovych intervaloch, takze absolutne nechapem, preco by revizia po nejakom casovom intervale mala stat viac ako tesne po;-)
Odpovedať
@sissik, aj revizia elektriny je naozaj povinna v nejakych casovych intervaloch ? Lebo potrom naozaj nechapem, ako ju pani co predava byt moze nemat.
Odpovedať
vies kolko oprav sa robí bez revízie? zial potom to tak vyzera-kazdy je odbornikom na vsetko a niekedy ide o hubu
Odpovedať
Profilova fotka
@bb6 v bytovych domoch je potrebna kazdych 5 rokov a revizia bleskozvodov kazde 4 roky. a ci si urobi vlastnik sam reviziu vo svojom byte je na kazdom. ale ak bude pricinou poziaru instalacia nesplnajuca potrebne normy, poistovna velmi rada nepreplati skodu :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?