Ohrev TUV pocas VT

Zdravim Mam bojler drazice model OKCE a tarifu DD5 a dnes som chcel nastavit pocas VT na termostate 60 stupnov kvoli legionele a som nechapal ze bojler sa hned zapol a naskocila cervena kontrolka. Nerozumiem som si myslel ze kurenie a bojler sa vzdy pocas VT automaticky odpoja nakolko su to najvacsi zruti elektriny. Kurenie viem ze sa vzdy odpoji pocas VT lebo mi zhasne displej na termostate + hlasne cvaknutie v rozvadzaci na skrini ale ten bojler ma dorazil ved to je cela pointa DD5. Ak vyberiem bojler zo zasuvky pocas VT tak ta kontrolka na bojleri hned zhasne. Mam kontaktovat elektrarne alebo mojho elektrikara aby blokoval bojler pocas VT?
Odpovedať
Elektrikara
Odpovedať
@lukino55555 vdaka. Teraz som mu telefonoval tak sa pride na to pozriet buduci tyzden. Este ma napadlo ze ked uz vyse 2 rokov zohrievam tuv pocas VT (nakolko je termostat na bojleri dole a zrovna v tom mieste ho blokuje krabica tak az vcera vecer som si vsimol ked som menil teplotu zhodou nahody pocas VT) ze ci by nebolo dobre kupit casovac nieco take napr. https://www.emos.sk/casovac-digitalna... a v pripade ze mi pride navsteva alebo z nejakeho dovodu by som potreboval vacsie mnozstvo teplej vody tak by som ho jednoducho zmenil nastavenie v casovaci a isiel by aj vo VT. Mate to tak niekto? Funguje ten casovac aj po dlhsej dobe alebo sa potom `rozladi`?
Odpovedať
@martin118 Ak mas DD5, tak VT mas 2-4h denne. Hoc casove useky pre VT su podobne (na stranke distribucky najdes tabulku), niesu kazdy den rovnake. Nespekuloval by som so ziadnym casovacom, bojler treba mat napojeny na NT a hotovo. Na odpajanie je stavany. Ten vypadok v jednom okne VT na zrychleni ohrevu prilis nezavazi (ak nemas prilis maly bojler, kde si so spotrebou na hrane). Zaroven si myslim, ze si ale na tom az tak vyrazne neprerabal ani doteraz, kedze bojler hrial vo VT v najhorsom pripade ani nie 20% z celeho dna. Postrada to ale zmysel HDO.
Odpovedať
Prepínanie ohrevu TUV mimo NT sa dá riešiť priamo v rozvádzači, kedy stýkač, ktorý je prednostne ovládaný signálom HDO, ovláda aj - buď priamo nejaký vypínač, alebo - časový spínač, nastavený napr. na 1 hodinu a ovládaný tlačítkom - aby si ho nezabudol vypnúť...
Odpovedať
@martin118 ohrev vody nemusí byť povinne blokovaný počas VT, je to dobrovolné tak isto všetke ostatné veľké žrúty, ak ho chceš blokovať zapoj ho na blokovanie kotla ak stačí pre výkon veľkosť ističa alebo samostatný stykač, systém riadenia HDO nemá presný čas stále, ved preto je to riadené a nie časovo ako bolo niekedy pozri dodávateľa silovej Magna má rovnakú cenu VT i NT od DD3-DD8, naviac ak máš inteligentný elektromer, má ho už mať každý pri vyššom odbere ako 4MWh/rok ponúka rôzne ceny ráno večer deň víkend čiže nie len 2 tarifi môže ich meniť každých 15 min, pre mňa je i tak nie najvýhodnejší najlacnejšiu energiu má len víkend a noc no cez deň je najdrahšia a ja mám najviac spotrebu cez deň vtedy je v súčasnosti najvýhodnejší dodávateľ silovej Conte energy Trading cez spoločný výber z vyhodnaenergia.sk o niečo lacnejšie je ešte Energia2 ale len sadzba B , C pozri na stránke za akých podmienok pridelia len komu chcú a zmluva i 2x2 roky, hotový guľáš 18 dodávateľov naviac ceny všetkých distribúcií rozdielne, niekto tak na to kašle
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?