Odstavajuca zásuvka

Pri montáži zásuviek som zistil že dostávajú od steny dá sa to upraviť?
Odpovedať
1
2
krabice su zapustene, teda licuju zo stenou?
Odpovedať
Je to konstrukciou zasuvky, alebo vytrcajuciu krabicou z omietky? Alebo dlhy kabel schovany v krabici?
Odpovedať
Je to konštrukciou zásuvky..ale nemám to sfotene
Odpovedať
Áno krabičku sú zapustené
Odpovedať
@fugas20 Neverim, ze je to konstrujciou zasuvky. Ake krabicky su tam ? Predpokladam, ze prilis plytke. Take ako sa pouzivali kedysi.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame takto vsetky zasuvky aj vypinace v dome. je to konstrukciou, vyrobca efapel model logus90. mame v vsetko v sadrokartone tam to neni ako zle spravit.
Odpovedať
@psychx Nezmysel. V pondelok Ti odfotim ten Logus 90. Cely inteligentny dom prave dokoncujem s touto radou.
Odpovedať
Ja odfotim zásuvku bez krytu.
Odpovedať
Profilova fotka
@romi29 ono to neodstava az takto ale odskok tam je... spravim foto tiez a dam sem
Odpovedať
@fugas20 Odmeraj hlbku krabicky. Ak tam mas taku ake sa pouzivali kedysi v panelakoch....
Odpovedať
@psychx Ty mas asi problem so sadrokartonovou krabickou. Ta sama o sebe trochu trci zo steny. Takze staci trosku zrazit vonkajsi kraj diery, aby sa ten vonkajsi falec krabicky utopil.
Odpovedať
Je tam hlboká krabička klasika
Odpovedať
Článok sa načítava...
som zvedavy na tie fotky, ale myslim si ze to nie je chyba ale vlastnost tejto zasuvky, vytrcat :-) u nas sa vselijake sr...ky predavaju
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí očistiť konštrukciu krabice a zásuvky od malty a farby.
Odpovedať
tam niečo nenápadne zavadzia hrboly v omietke vodiče v zasuvke -- zasuvkou to nebude
Odpovedať
@psychx ja som nedavno dorobil v našom dome cca 150 zasuviek a 60 vypinacov logus 90 a neodstava ani jedna, urcite je chyba v instalacii. Nezabudnut na dokladne zacvaknutie ramikov, maju v kazdom rohu dva zubky, treba to riadne zatlacit.
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 nám tiež takto odstavaju dvojzasuvky ktoré sú nad sebou. Používame Legrand Valena a presne toto robia len dvojzasuvky, viacnásobné rámiky to nerobia.
Odpovedať
@dobrydom Kazda dvojzasuvka ma vacsi strojcek ako jednozasuvka, ale do krabicky sa vojde. Ak Vam odstava dvojzasuvka Valena, tak to je zlou montazou. Tym, ze je strojcek dvojzasuvky vacsi, tak mate menej miesta na ulozenie vodicov. Takze sa s tym staci len trosku pohrat, staci viac skratit vodice a ulozit ch.. Horsie sa to sice montuje, ale nebude nic odstavat.
Odpovedať
Este raz pre vsetkych. Ak pouzivate krabicky KP 68-1901 a ich velkostny ekvivalent do sadrokartonu, tak neexistuje zasuvka, ktora by do nej nevosla. Ak Vam ramik odstava, tak je to zlou montazou. Vazne si myslite, ze vyrobcovia robia vacsie strojceky ako su instalacne krabicky ?
Odpovedať
Profilova fotka
@fugas20 @psychx Je to na 100% zle osadene.... par dovodov- vytrcajuca krabica(staci aj 1mm), pri SDK krabicky vseobecne trochu vytrcaju, dalsi dovod na ktory nikto nemylel je taky, ze ked nepouzijete klasicke skrutky ale tie co ma zasuvka na sebe( vstavane), tak pri silnom zatahovani sa cela zasuvka vtiahne do vnutra krabicky a tym padom sa deformuje a nasledok je medzera. Ono v kazdom pripade je tam vela moznosti preco to vytrca ale urcite je to len zlou montazou.
Odpovedať
Profilova fotka
@dobrydom daj prosim ta na krabicku aspon 30cm vodovahu alebo cokolvek rovne pozri si ci neuvidis medzeru.ked elektrikar necha velmi vypustene krabicky tak murar omietku dotiahne k nej...tym padom tam je kopcek.pri jednozasuvke to velmi nevadi ale na dvojke to uvidis.
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyyyy mam prave sadrokartonove steny. a tam krabicka vytrca prave ten necely milimeter. dotahovane to je vzdy original skrutkami a krabicky su ocistene. neni su ale zrezavane okraje tak aby ta obruba sadla do sadrokartonu ale je polozena presne na nom. medzera je po celom obvode rovnaka
Odpovedať
Profilova fotka
@psychx daj dole krytku a odfot odpredu a aj takyto bocny pohlad.
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyyyy no fajn, len my robíme len sadroš. Inak neviem ale stále mám pocit že to dvojky robia aj keď je koncová a drôtov je tam málo.
Odpovedať
Profilova fotka
@dobrydom ono tam nejde o tie kable...urobil by si prosim foto take ake som pisal o riadok hore ? sam som zvedavy
Odpovedať
@psychx myslim, ze je to slabo zacvaknute, skontroluj, ci mas ramiky cvaknute v prvej polohe, alebo v druhej. Logus to ma konstruovane tak, ze ramik vie vykompenzovat aj mierne odstavajucu krabicu.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser @madyyyyy @romi29 mam vypinace wsb3-40 tie zacvakavace nemaju. tam kde zacvakavace su tak su dotlacene na maximum. vo fotkach je detail samotneho tela vypinaca z predu a z boku bez krytky a nasledne z krytkou ktora je len prilozena, len prilozena uchytava sa az samotnym vypinacom
Odpovedať
tu pomoze len zapustit krabicu, nelicuje so stenou.
Odpovedať
@psychx Podobny problem s par zasuvkami som riesil uz pri hotovych omietkach pasovou bruskou, chce to pevnu ruku a da sa to opravit uplne v pohode.
Odpovedať
Tieto veci sa dajú riešiť aj nožíkom, stačí ten kraj - hranu otvoru v sadrokartóne trošku zrezať. Chce to len cit, aby si neubral zbytočne veľa.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?