NT a VT, firma vs. domacnost

Zdravim, Potreboval by som polopatisticky poradit ohladne NT a VT el.e. Potrebujem krmit spotrebic s odberom 4kW, s tym, ze mi uplne staci ak by bezal 10+ hodin denne. Aktualne mam doma len jednu tarifu a predimenzovane istice na 3*32A. Po prvotnom skumani, som sa dostal k tarifikaciam D4, D5 a HDO kodu, etc. Ak som to spravne pochopil, pri dvojitej tarifikacii je drahsia rezervovana kapacita, ale za to lacnejsie kWh. Asi nejaprehladnejsi sa mi zda byt cennik SPP, kde pri D4 je rozdiel medzi VT a NT na urovni 0.023292 za kWh co je dost pri tom odbere. K comu sa vsak neviem dopatrat je, kedy sa zapina VT a kedy NT a ako na to reagovat? Stranky ditribucie http://www.zsdis.sk/sk/Obcania-a-firm... su pre mna matuce. Co ovplyvnuju tie debilne HDO kody? A co je tarifikacia 2T, 2P, alebo 2A? Priklady: Kod 149 je urceny len pre sadzbu D3, ale aspon ma len jeden cas 22 --> 06 (8 hodin NT) a tarifikacia je 2T Len kod 162 je urceny pre sadzbu D4, ale ma casy aj cez den... 07 --> 09 + 14 --> 17 + 23 --> 04 (10 hodin NT) a tarifikacia je 2A A kod 259 pre tarifu D5 umoznuje az 20h denne NT... (a zase ina tarifikacia 2P) Tu by som aj akceptoval o chlp drahsiu el.e, ale za to skoro cely den. Pre D5 ale je aj kod 246, ktory ma NT len 9h a tiez ma tarifikaciu 2P... Kto prideluje tie kody a na zaklade coho? Na stranke distribucky sa pise, ze dodavatel... Ale v cenniku SPP pre elektrinu ziadne HDO kody nevidim. Na zaklade coho ho pridelia? A co ovplyvuje ta tarifikacia? Dakujem za akekolvek hinty!
Odpovedať
Profilova fotka
Mame D5 od zse. VT je v casoch: 7:30-8:30, 10:30-11:30, 21:30-22:30, 23:30-0:30. Je to tak od kedy tu tarifu mame a nemeni sa. Kotol sa vypina automaticky, ostatne spotrebice sa snazime v tom case ak sa da nepoužívať (var.doska,rura,pracka,unyvacka). K technickym veciam ale neviem viac ;-)
Odpovedať
@lintux o sadzbu DD5 môžeš požiadať tvoju distribúciu ZSE vtedy ak budeš mať plne elktrifikovaný dom, elektrina na všetko bez plynu na určitú kapacitu podľa toho ti pridelí max hlavný istič v A, a ty ho už máš čas VT a NT určuje distribúcia adresne , preto ho môžeš mať iný ako @jankazb, nebýva vždy pravidelne , distribúcia ho môže meniť podľa aktuálnej záťaže, dobre je mať kontrolku na čas VT ja ju mám na sporáku, VT môže byť max po1 hod a min 2hod NT kedy bude pre teba výhodnejšia sadzba DD5 a od ktorého dodávateľa si môžeš zistiť napr tu:nepozeraj len plynárov ked je ešte 20 dalších, pre tvoj pomer to môže byť niekto iný https://totalmoney.sk/index.php?optio... v ZSE sa oplatí od ročnej spotreby vyššej ako 5MWh aj to len vtedy ak máš spotrebu vo VT menej ako 5%, ak si celý deň v práci, kto má spotrebu vo VT vyššiu napr až 15% , používa ostatné veľké žrúty tomu až od ročnej spotreby viac ako 10 MWh
Odpovedať
Dakujem za info, v pondelok si zistim v distribucke ako sa prehodit na DD5. Spotreba bude az okolo 35 MWh rocne.
Odpovedať
@lintux https://podpora.zse.sk/155570-Ako-si-...
Odpovedať
Prosim Vas ZSE ma vo vsetkych domacnostiach VT a NT v rovnakom case?
Odpovedať
@petruska05 http://www.zsdis.sk/sk/Obcania-a-firm...
Odpovedať
@petruska05 ak som to spinanie spravne pochopil, tie casy su len orientacne a zavisia od aktualnej ponuky/dopytu. Prave na to sa pouziva ten prijmac HDO kodov, inak by stacil casovy spinac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?