Niko Home Control

Zdravím, chcel by som sa informovať ohľadom inteligentnej elektroinštalácie Niko home control. Mám na základe tejto inštalácie vypracovať projekt na bakalársku prácu. Chcem sa spýtať či je tu niekto, kto domá ma tento systém, alebo s ním pracuje. Potrebujem zapojiť rozvodnicu a robím to v programe Proficad, a keďže sa do toho moc nerozumiem, tak by som sa sem obrátil o pomoc. Hlavne ma zaujíma ako sa pripájajú tlačidlá na ovládanie. Za všetky rady veľmi pekne ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, nerobím s Nikom, no niekedy som sa o to zaujímal. Skúste si stiahnuť toto Pdf, dá sa z toho pochopiť funkcionalita a zapojenie jednotlivých komponentov www.niko.eu/Upload/Brochures/PDF/PM-5...
Odpovedať
Vďaka, toto PDF-ko k tomu presne mám, len by ma detailnejšie zaujímalo ako ťahať káble, a ako to presne pozapájať spolu v rozvodnej skrini.
Odpovedať
Je to zbernica tzn že v podstate slučkuješ všetky vypínače medzi sebou, resp ideál je natiahnuť viacero zberníc . V rozvádzači väčšinou mávam 2 radové svorky kde si tieto káble všetky pripnem na zbernicu ktorú vytvorím na conected controler v rozvádzači.
Odpovedať
Presne ako píše pierre83, je to zbernicový systém, čiže ťaháš kábel, odporúča sa J-Y(st)Y 2x2x0.8 medzi tlačidlami. Zapájajú sa iba dve žily a zvyšné dve sú brané ako rezerva. Ak máš RD s dvoma podlažiami tak ti odporúčam dávať dve zbernice, jednu na spodné a druhú na horné podlažie. Je to kvôli tomu, že ak sa preruší napr. v kuchyni zbernice tak všetko za tým prerušením už nepôjde, a takto bude fungovať aspoň druhé podlažie, keďže bude mať zvlášť zbernicu. Na stránke niko.eu máš aj autocad knižnice a kontakty na Niko Slovakia, inak sídlia v BA Petržalke na Úderníckej 9. Skús sa im ozvať, určite ti ochotne poradia. A daj si pozor, lebo tento systém má určité limity, čiže nedá sa do neho napr. 100 rozvádzačových modulov s 500 tlačidlami. Tie čísla som si vymyslel. Proste napájací modul utiahne len určitý počet rozvádzačových modulov a určitý počet tlačidiel.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
zdravím, ešte by ma zaujímalo ako sa pripája prúdový chránnič k modulom? Nemôže nejako poškodiť moduly ?
Odpovedať
Prudovy chranic sa zapaja pred silove moduly. Cize najprv je prudovy chranic => istic => niko spinaci modul => spotrebic Je na zvazenie pre ktore okruhy je chranic potrebny. nevidim preco by mal nejako poskodit modul. Co sa tyka napajacieho zdroja niko (ci uz connected controller alebo samostatny), nevidim potrebu prudoveho chranica.
Odpovedať
Zdravim .Brat 4roky zapajal a programoval niko home control v Belgicku. Napis mi mail a dam mu ho.Mozno sa mu bude chciet o tom pokecat. Ale nic neslubujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?