Nefunguje nám internetová zásuvka Legrand Niloe

Zdar,dom novostavba, TV a internet v dome sme riesili cez kabel,( T-Com Magio). Bol nam to montovat montaznik od T-Comu, v celom dome mame zasuvky, vypinace a vsetko ostatne Legrand NILOE. Montaznik to zapojil do nasej internetovej zasuvky avsak to nefungovalo, tak dal ich zasuvku, inu znacku uplne jednoduchu vyzorom ako socialisticku,kt. vyuziva len 2 kable z 8(pre pripojeneie T-Com to postacuje). Ze cez tu nasu nam to nepojde, ze uz to niekde pri zapajani riesil. Mali sme to pekne v 4-ramiku s ostatnymi zasuvkami, teraz tam trcia kable zo steny lebo sa to neda primontovat. Je tam spominany 4-ramik od Legrand-u. Takto to mame v celom dome pretoze v kazdej izbe je aj internetova zasuvka. Tie sa zatial nevyuzivaju. Zatial len ta jedna v obyvacke! V dome je wi-fi. Kable boli pozapajane podla farieb, vsetkych 8 zil a nefunguje to. Mate niekto s tymto skusenost ???
Odpovedať
Profilova fotka
@bvlgari66 to technik urcite volaco dojebabral, neexistuje aby spravne zapojena CAT5-6 nesla. Ja mam od Legrandu CAT6 zasuvky (nie konkretne tuto), jednoduche to nie je (koli priestoru) ale funguje to. http://www.youtube.com/watch?v=nxtefs... doleztie je nezapojit na kazdom konci kabla inu schemu (su dve A a B) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@bvlgari66 este raz prekontrolovat spojenie na linkove urovni v zastrckach. Ako je potom riesena dalej siet? cez nejaky switch? nie je tam problem?
Odpovedať
je zasuvka na oboch zasuvkach rozmerovo rovnaka? Predpokladam ze vam instalovali DSL linku ktora je standardne ukoncena zasuvkou RJ11 (klasicka telefonna zasuvka vyuzivajuca 2 kable - krutena dvojlinka), a vy mate nakupene zasuvky RJ45 ktore su vacsie a vyuzivaju sa na LAN rozvody a vyuzivaju 8 vodicov). Ak je to tak, tak legrand predava aj Niloe RJ11 http://www.kliptrade.sk/vypinace-zasu.... Akym sposobom, resp odkial mate nasledne tahane rozvody do izieb?
Odpovedať
@kyleah ano vyuziva 2 zily z 8 dal nam tam klasicku tel. zasuvku. Ja som to skusal zapojit aj podla schemy A aj B a nejde to. Vyuziva len oranzovu a bielooranzovu zilu. Ten technik c t- comu tvrdil ze on je plateny za to ze nam da a zapoji klasicku tel. zasuvku a toto ze si mame volat dakoho ineho. Ja som to skusal podla farieb som to pozapajal a nic... tak neviem..
Odpovedať
@bvlgari66 ak vyuzivas z RJ45 len dve zily, tak by si mal zapojit nie oranzov/[bielu ale modru/bielu, teda kontaktu 4a5. Potom mozes kludne do RJ45 dat telefonny kabel RJ11 a bude to fungovat.
Odpovedať
@hop377 a uz to ide... Internet ide aj tv ale tak cca kazdu minutu trha obraz.... :/
Odpovedať
@bvlgari66 skontroluj si zapojenie ci nemas nahodou prehodene pary. http://cs.wikipedia.org/wiki/RJ-45 pripadne sem skus hodit foto obidvoch zasuviek.
Odpovedať
Profilova fotka
treba zapajat par 4,5 modre farby.prehodenie parov nema vplyv...je to len telefonny signal ktoremu to je jedno.do RJ 45 je vhodne zapojit kabel s konektorom RJ45...ked tam das RJ11 ako bezne dodava tcom tak nemusia dobre sediet kontakty... ked to takto spravis vsetko bude ok.
Odpovedať
@madyyyyy no je to zapojene takto a slape to! To by mohol vediet aj technik z T-comu ked to denno dene montuje ze to treba zapojit do modrych farieb.. A nie alibisticky povedal ze on ma v zmluve ze zasuvku dodava T-com a nema co zapajat ine znacky!!
Odpovedať
Profilova fotka
@bvlgari66 bol to blbec :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 rokoch

Odpoveď na príspevok od bvlgari66:

Zdar,dom novostavba, TV a internet v dome sme rie…
@bvlgari66 tak to potom aký keystone použil 😂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?