Napojenie istica na hlavne svorky v rozvodnej skrini.

V rozvodnej skrini na hranici pozemku mam hlavny istic a svorky, do ktorych je pripojeny hlavny privod elektriny do domu. Potreboval by som sa na jednu z tych svoriek napojit a pripojit istic pre pohon posuvnej brany. Neviem ci sa daju svorky na tieto prierezy nejako spojit dokopy, tak ako to nejako funkcne vyriesit?
Odpovedať
Beriem spat, uz som sa to tu pytal pred rokom a uz som dostal odpoved...
Odpovedať
@gashtaan Prečo idú tie vodiče popred DIN lištu. U elektrikárov je to nekultúrne. Treba bezpodmienečne prerobiť.
Odpovedať
@viktor811 neprehanas trochu?
Odpovedať
@gashtaan Mne je to síce jedno, ale je to ako tvrdé a mäkké i.
Odpovedať
@viktor811 akoze uznam, ze to je "nekulturne", ale ze "treba to BEZPODMIENECNE prerobit" je uz trochu moc...
Odpovedať
@gashtaan no tomu co to zapajal treba ruky dolamat, aby uz nemohol take ''dielo'' vytvorit. Na toto sa pouzivaju koncovky do ktorych je mozno pripojit 2 vodice do 16mm2, su srobovacie na kazdy vodic 2 sroby. Hladam obrazok na nete ale nemozem najst. Doma to mam presne tak rozvetvene na posun brany.
Odpovedať
@gashtaan tu je nieco podobne https://www.conrad.de/medias/global/c...
Odpovedať
@jano2007 chystam sa na to kupit toto http://www.elmit.sk/kryta-rozbocovaci... to "dielo" na fotke je moja praca, proste som vtedy rychlo potreboval elektrinu na stavbe, tak som to zapojil a neriesil aby to vyzeralo...
Odpovedať
@gashtaan :-) no pekne, este ze si to robil sam lebo ak by si za toto mal este platit. Viem ze ohnut take kable je pakaren len si to radsej prerob. Jasne to z toho linku v pohode moze byt. Ja mam tu DIN listu plnu, 3 fazove rele riadene kontrolerom napatia (u nas v dedine hocikedy nejde jedna dve fazy) prepatove poistky, som sa zapotil kym som to tam napchal.
Odpovedať
@jano2007 prerobim prerobim, ved prave sa chystam, preto zistujem co za svorky tam dat nech to vyzera kulturne :) Ten motor na branu by asi bolo dobre hodit cez prudovy chranic, ze?
Odpovedať
@jano2007 aky istic treba dat na pohon brany? treba typ C? 6A staci?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan - Podla vykonu motora, branove maju 300-600W, ale pozri si. Osobne by som dal 10A istic, pretoze rozbehove prudy mozu byt vyssie (aspon u mna pri motoroch Bodine AC).Istic typu C je fajn, ale ak mas na sklade 10A B-cko, pri tak malom motore bude fungovat aj ten. Prudovy chranic by som dal urcite, asi 25A - pouzi kvalitnu znacku (OEZ, SEZ, EATON, SCHNEIDER). PS: tu rozvodnu skrinu si naozaj prerob, fazy mas pristupne dotyku. Staci ze decko otvori skrinku, strci prst a mas na krku prokuratora :(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan Samozrejme, že na napájanie pohonu brány je potrebné dať prúdový chránič. Stačí Ti istenie 6A. Iste nemáš väčší motor s príkonom viac ako 1380W. :-) :-)
Odpovedať
@technik007 jasne, ze nie, islo mi o rozbehovy prud, ved ide o motor...
Odpovedať
@mgx prerobim, ale tie svorky su este zakrytovane... co ked pride dieta so sadou srobovakov, otvori si jedny dvierka, potom druhe, odsrobuje kryt a pichne klinec do svorky? nemam radsej zamestnat straznika, co to bude strazit 24/7? :)
Odpovedať
@gashtaan ja ho mam bez chranica , a bratovi zvykol v zime nice motor vyhadzovat chranic potom ho odobral.
Odpovedať
@gashtaan aku charakteristiku istica to netusim ale ja mam B 6A a staci
Odpovedať
@jano2007 tak netusis aku charakteristiku istica mas, ci mas B? :)
Odpovedať
@jano2007 Je to tiež pravda, ale aj tak by som ten chránič tam dal.Človek nikdy nevie. Montážne firmy si myslím že bez prúdového chrániča zariadenie/bránu/ nespustia. :-S
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?