Náhradný zdroj elektriny - aký typ je potrebný?

Ahojte vedel by my niekto poradiť ohľadne náhradného zdroja elektriny? V dome mame 3 vonkajšie a 2 vnútorné kamery, keby náhodou sa vypla elektrina tak, aby sa náhradný zdroj automaticky sám zapol vie mi niekto poradiť typ zdroja aký je potrebný a koľko by to stalo? ten náhradný zdroj potrebujeme len pre kamery.Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@ddladyak su to IP kamery napajane cez PoE myslim ze zalozny zdroj to utiahne urcity cas
Odpovedať
obycajnu UPSku, do nej zapojite co treba, ci uz priamo adaptery alebo switch s poe ... napr. APC black 900 utiahne 300W PC cca 30min. - to len pre predstavu cena cca 100-300e cize treba si zratat kolko a ako dlho to chcete prip. napajat ...
Odpovedať
@ddlady nie obyčajnú UPS, ale treba Online UPS. Topológia UPS Line-Interactive Treba zistiť spotrebu zariadení, ktoré treba backupovať a ako dlho. Podľa toho vybrať výkon UPS. Napr 1kVA: https://www.senetic.sk/product/BR900G...
Odpovedať
@megdesign prečo online?
Odpovedať
@slavoslav lebo napr. disku v NVR nerobí moc dobre, keď ho natvrdo vypne pri zapise...
Odpovedať
Ako sa písalo, treba spočítať spotrebu, povedať si, koľko to má pri výpadku "bežať" a podľa toho vybrať výkon ... Určite si treba odzálohovať aj router aby si pri výpadku mal prístup online ku kamerám ... To je taký základ ...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign a preco by ho malo vypnut ?
Odpovedať
@ddlady na APC 900 s 5 IP POE kamerami (Dahua) a routerom mi vydrzalo vsetko bezat 50min, cenu UPSka si najdes na nete.
Odpovedať
Profilova fotka
@jano2007 tiez mam 900ku ( Backup UPS RS-900G), mam na nej NASko a dve ip kamery a pise "dojazd" 2:20 h
Odpovedať
@majkoj naštuduj si rozdiel medzi online a offline UPS. Zameraj sa hlavne na časy prepnutia line/batt, aby si sa nepýtal nabudúce sprostosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ty si nastuduj ako funguje spinany zdroj :-D , aby sme sa zase nedostali do tvojich typickych debat :-p
Odpovedať
@majkoj jasné. Prepáč pán vševedko. Máš pravdu. Stačí offline UPS. Lebo si ty povedal. http://www.differencebetween.net/tech...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@megdesign lenže off-line a on-line s topológiou line-interactiv majú jedno spoločné, majú čas výpadku do 20ms z dôvodu naštartovania striedača pri výpadku elektriky. Pokiaľ by si to chcel bezvýpadkovo, musel by si použiť UPS on-line s topológiou double conversion. P.S.: každý pulzný zdroj musí byť stavaný tak, aby vedel vykriť tento (20ms) čas prepnutia. Pokiaľ sa ti zariadenie pri tomto prechode vypína alebo reštartuje, tak sú už vysušené DC kondenzátory a nemajú kapacitu.
Odpovedať
@merak pri online UPS beží stále záťaž z batérií, ktoré sú dobíjanie z AC. Offline beží z AC a pri výpadku prepína na batt. Čiže časy prepnutia sú tam iné. Online sa UPS sa neprepina... Backupujem PLC v práci a tam je problém, ak je switch viac ako 100ms, padá zdroj PLC /kondenzatory/. Offline UPS to nestíhala. Preto som tam dal online. Takže ten čas, 20ms, je blbosť. Ale chápem, že ďalší vseved sa musel ozvať. :-)
Odpovedať
@merak
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign to čo popisuješ je on-line s dvojitou konverziou, že záťaž ide stále cez batérie. Ale on-line s line-interactiv nie, tam ide záťaž zo siete a na batérie sa prepne až pri výpadku. Robím s týmito zariadeniami 15 rokov a viem ako fungujú a pracujú. Mňa poúčať nemusíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign áno, označil si správne, čas prepnutia do 10ms. Len ukazuješ tu datasheet od UPS on-line s dvojitou konverziou, ale odporúčal si mu UPS on-line s line-interactiv topológiou. Čiže ľudovo povedané miešaš tu jablká a hrušky. A určite si dotyčný kúpi 6kVA UPS za niekoľko stovák až tisíc EUR na pár kamier. 😉
Odpovedať
@merak áno, možno som sa zle vyjadril, online UPS som myslel takú, kde záťaž ide stále z batérií. Čas prepnutia je 0ms. Line/Batt. Ak správne vidím. Do 10ms je inverter/eco. Ale nevadí.
Odpovedať
@merak nik mu nekaze kúpiť 6kVA UPS. :-) dal som mu link na 1kVA za 200€... Ten obrázok je z manuálu k UPS, ktoré som dával v práci.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign áno, určil si mu line-interactiv na miesto double conversion. Ale fungovať mu to bude aj pri off-line UPS. Pokiaľ má zdroje v poriadku, tak mu žiaden disk nebude vypínať. Mám to doma a funguje mi to už roky. Pokiaľ ti ten switch padal pri offline UPS, tak je niekde problém, ale nie v UPS. P.S.: tých 20ms je maximálna doba prepnutia určená normou o UPS. P.S.2: "Do 10ms je inverter/eco. Ale nevadí." - a režim inverter/eco je režim line-interactiv, ak nevadí. P.S.3: "Ale chápem, že ďalší vseved sa musel ozvať." - Odporúčam nenavážať sa ľudí, o ktorých nič nevieš. Ako som napísal, pracujem s UPS 15 rokov, navrhujem, projektujem, servisujem, revidujem. A ty?
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign Pozrel som si link na tú UPS, čo si sem dal a áno, je to UPS Line-Interactiv, čiže záťaž je napájaná zo siete a pri výpadku sa prepne na batérie, čiže je tam čas prepnutia. Čo nie je double conversion a záťaž nie je stále napájaná z batérií.
Odpovedať
@merak nepadal mi žiaden switch, ale zdroj k PLC.... A bol problém v UPS, lebo offline UPS mala switch time line/batt 120ms... To nejako tvojej norme o UPS odporuje... Všade v grafoch sa inak píše o 100ms.... Takže takisto, keď nevieš, nerieš...
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign ok, tak bola vadná UPS. V poriadku. Tých 120ms si stanovil len na základe tejto jednej UPS alebo koľko si tých UPS už pomeral? Od koľkých výrobcov? Koľko typov? P.S. stiahol som si manuál od tej tebou odporúčanej UPS a v tabuľke na 9 strane som sa dočítal toto - "Transfer Time 10 ms, maximum". Takže čas prepnutia je do 10ms.
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign a tie grafy sú odkiaľ? Lebo ja neriešim nejaké grafy a ich hodnoty. P.S. čo majú tie grafy spoločné s tým, čo sem písal zakladateľ?
Odpovedať
@merak máme backupovanych cca 15 PLC rackov. Všade boli dakedy tie UPS offline a keď bol počas búrky "blik", neudržali UPS. Po zistení, že majú switch time viac ako má písaný backup tíme zdroj PLC /100ms/ sme všetky nahradili tými, čo som posielal fotku... Meniče majú rovnako písané v datasheete 100ms line lost time... Ak nie sú vysušené kondíky. :-) Takže teraz pri bliku idú výrobné stroje v pohode ďalej. :-) Samozrejme, aj "blik" dlhší ako 100ms, meniče idú do poruchy. Odzalohovat desiatky menicov 24kW a stovky 2kW by bolo nákladné a nerentabilné... P.S. ten graf posielam tebe, aby si videl, že pri UPS je "comfort zona" braná do 100ms....
Odpovedať
Profilova fotka
@merak tie grafy maju spolocne to, ze ukazuju, ze vypadok do 10ms nie je problem a kedze aj bezne "offline" UPS maju bezne prepinaci cas do 10ms, vsetko bude fungovat :), tak ako tebe, mne u nas na firme roky rokuce bez problemov funguje. Ale on vzdy obhajuje neobhajitelne do posledneho dychu :)
Odpovedať
Pekne riesite az na to ze aj posraty lacny zdroj to v pohode prepne ze sa nic nestane, mam to otestovane ze potiahne komp so zaznamovym softom poe swic na ktory ide 11 kamier je tam jebnuta 75ah baterka z auta a pohoda. Neviem ale ci sa na toto pytal chlapik, je dost mozne ze nema poe kamery ale ma kazdy napajanu trafakom, pripadne su este aj wifi ako si vela krat ludia kupuju. To znamena ze kazdu kameru na pichnutu v inej zasuvke a v tom pripade sa neda robiot nic, na to si ziadny zalozny zdroj nespravi.
Odpovedať
nebudem riešiť kto čo vie lepšie len porovnám čo máme v práci, 25 máme na starosti všetku výp techniku vo firme , každý musí vedieť síce všetko , no nikto nevie všetko dokonale a musím obhájiť "rýpala" typu meg..... máme takých asi 3, ked sa do niečoho zahryznú, tak hľadajú všetko možné,majú to z čias a firiem ked nebolo jednoduché všetko zohnať, no ostatný máme cestu oveľa jednoduchšiu spraviť to čo najjednoduchšie aby nebol žiaden problém, lebo dnes nie je žiaden problém kúpiť takmer všetko, niekedy pomohli len známi z iných firiem, dnes najviac nájdeš na nete a nemusíš riešiť čo už niekto vyriešil
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign "Backupujem PLC v práci a tam je problém, ak je switch viac ako 100ms, padá zdroj PLC /kondenzatory/. Offline UPS to nestíhala. Preto som tam dal online. " a ak to nie je tajné, o akú UPS sa jednalo? výrobca, typ lebo ešte som sa nestretol s tým, že by bežná Off-Line UPS prepínala 100ms, teda plne funkčná UPS, nie vadná. P.S.: v prílohe prikladám foto priebehov pri prechode zo siete na batériu a naopak. Je to obyčajná offline UPS od Infosecu (čo som narýchlo mal po ruke) Takže chalanisko sa nemusí báť, že by mu to pri Off-Line UPS padalo alebo reštartovalo.
Odpovedať
@sysell si zabil konverzaciu :) ++
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?