Multimeter

Prosím o radu pri kúpe spoľahlivého multimetra do domácnosti v cene max. 50 €.
Odpovedať
1
2
@viktor811 neviem ako tebe, ale mne v domacnosti staci obycajny v cene do 10EUR.
Odpovedať
@gashtaan Mám len skúšačku, ale chcem niečo také čo by mi vedelo ukázať nielen DC 12 V, ale aj povedzme 14,5 V na alternátore.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám tento a môžem ho odporúčiť: http://www.hagard.sk/kable-vodice-a-p... Meria DC/AC napätie a prúd v rôznych hodnotách, odpor, funkčnosť tranzistorov a diod. Good deal
Odpovedať
@viktor811 Na to ti stačí aj za 10€ z tesca alebo kauflandu...
Odpovedať
@megosoft ten mam aj ja. Je celkom v pohode. Pri kúpe si všímaj hlavne káble a konektory. Lebo keď si kúpiš takú tu malú digitálnu hračku tak ti dlho nevydrží. Ale keď to budeš využívať naozaj príležitostne tak asi to máš jedno.
Odpovedať
@megosoft Na pohľad to vypadá dobre, len tie hodnoty sa mi zdajú divné. Prikladám kópiu: rozsah DC prúd 200 A až 20 A - rozsah AC prúd 2 mAh až 20 A
Odpovedať
@viktor811 to je preklep. Prudy mera do 20A.
Odpovedať
Profilova fotka
Tých preklepov je tam viac: rozsah AC prúd 2 mAh až 20 A Zaujímal by ma, aký veľký prúd to je dva miliampérhodiny :D
Odpovedať
@viktor811 ako ti pisala @anett9, na to ti staci hocijaky lacny multimeter, trebars jeden z tychto: http://www.gsmalarm.sk/meracie-pristr... Dobre je mat na nom pipak :)
Odpovedať
Alebo tu ich máš tiež dosť: http://www.avelmak.sk/index.php?pg=sr... Tie nad nejakých 20e už majú aj podsvieteny displej co sa po tme zíde.
Odpovedať
@megosoft Ved 2mA za jednu hodinu. Pche, take jednoduche :-).
Odpovedať
ja mam toten: http://en-us.fluke.com/products/digit... Len ten nestoji 50.... Tebe staci kludne aj: https://www.sos.sk/products/ut-139-c Non-Contact Voltage detector je niekedy dobra pomoc... ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@danculd Takže to meria aj výkon? Ale hodinu držať kontakt sa mi nebude chcieť, ale to je už práca.
Odpovedať
@viktor811 ked uz, tak prikon a urcite ti to neukaze hodnotu v mAh :-)
Odpovedať
@megdesign To nie je pravda, keď už tak, tak výkon.
Odpovedať
@viktor811 @megdesign https://www.youtube.com/watch?v=XF1oM...
Odpovedať
A čo tento multimer, vyhovuje za tú cenu ? http://www.okay.sk/meraci-pristroj-mu...
Odpovedať
Profilova fotka
Extech EX330. za 50euro nic lepsie nezozenies.. Ma to aj senzor zivych casti (Non-Contact Voltage detector ). Lepsi uz je len FLUKE alebo AGILENT, ale za nie za tu cenu :)
Odpovedať
Profilova fotka
a co tak https://www.sos.sk/products/ut-139-c
Odpovedať
@viktor811 "Elektrický príkon je fyzikálna veličina, ktorá vyjadruje množstvo elektrickej energie spotrebovanej za jednotku času pri vykonávaní práce." "Elektrický výkon je fyzikálna veličina, ktorá vyjadruje vykonanú elektrickú prácu za jednotku času." Ale tak kup si multimeter, ktory ti odmeria vykon, ked tak na tom trvas... :-)
Odpovedať
@majkoj Asi si kúpim lacnejšiu značku keď viem, že aj to je dobré..
Odpovedať
@megdesign Nechytaj ma za slovíčka, však ja som to myslel zo :-)
Odpovedať
@viktor811 jasne v pohode... ja len, ze vela ludi si mysli, ze je to to iste a pritom nieje....
Odpovedať
Profilova fotka
Príkon je to, čo prístroj "žere", výkon je to, čo prístroj "vydá". Čiže výkon je vždy nižší ako príkon, v závislosti od účinnosti stroja. Napr. vysávač s príkonom 2000W a účinnosťou 80% má skutočný výkon 1600W a 400W sú straty (zvuk točiacej sa vrtule, teplo, ktoré vzniká,... ) celá veda :) Multimeter nemeria ani výkon, ani príkon, iba prúd prechádzajúci cez obvod, alebo napätie na nejakom spotrebiči. Ak ti multimeter v nejakom obvode nameria 1A a budeš ho tam držať hodinu a hodnota 1A sa nebude meniť, tak za hodinu ti obvod (ale nie samotný multimeter!!!) spáli 1Ah, čo je 240W pri napätí 240V. (p = U.I). Napätie je tam dôležité, je rozdiel, či ti preteká 1A a 12V cez spotrebič, alebo 1A a 2400V. Takže v podstate si s multimetrom nameriaš prúd, alebo napätie a na základe toho si vieš vypočítať príkon/výkon daného obvodu za jednotku času (výkon je práca vykonaná za určitý čas, zväčša 1sekundu, alebo 1 hodinu)
Odpovedať
maju tie meraky v sebe aj funkciu tzv "badasky"? ze len zisti, ci je dany spoj pod prudom, ci nie, jednym dotykom myslim, nie ze dam jeden vodic meraca na nulak a druhy na kov
Odpovedať
@atak77 "vadaska" je "tupsie" zariadenie ako multimeter /vadasku musis tiez "uzemnit", inak nenamerias nic..../Teda okrem sledovania poradia faz.... To ma maloktory multimeter. @megosoft pocita sa vzdy s 230V, alebo 400V v sieti... 240-250V mas, len ak si niekde hodne blizko trafa... ;-)
Odpovedať
@megdesign myslim, ze som videl, ze das palec na koniec vadasky a meras ... jednym koncom teda alebo si to zle pamatam
Odpovedať
@atak77 Od spodu vadasky je uzemnovaci "kolik", na ktory prilozis prst... To, comu prikladas na koniec palec /mozes aj dlan/, je skusacka... Vadaskou zmerias pritomnost napatia, dokonca orientacne aj kolko tam je, poradie faz a ma aj "zvukovy" efekt, skusackou len pritomnost fazy.
Odpovedať
@megdesign no ale novym meracim pristrojom jednym kablom to nezmeras, tak? musis druhy koniec dat na nulak, kostru.
Odpovedať
@atak77 jop.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?