Možem vymeniť bodove svetlo za luster?

chcela by som sa opytať,ideme prerabať kuchynu mam tam bodove svetlá ,ktore su napojene na trafko tri by ostali nad pracovnou linkou a namiesto jedneho bodoveho svetla nad kuchynským stolom by som chcela luster.Je to realne?Dakujem za rady.
Odpovedať
Je, len tam musis dotiahnut kabel na 240V. Luster, ktory by potiahlo trafo z bodoviek asi nezozenies
Odpovedať
reálne to je ak požadovaný príkon lustra neprekročí povolenú hodnotu, alebo aj s rezervou na trafku, alebo ak pritiahneš nový káblik s elektrinou.
Odpovedať
Ahoj, malo by to ist, ale teraz tam mas asi privod12V takze bude treba pouzit do lustra 12V ziarovky. Uz nieje problem take dostat, len su drahsie ako klasicke. Pri vyssom pocte ziaroviek by som este skontroloval trafo ci to utiahne.
Odpovedať
Tam kde máš umiestnené trafo rozdeliť pred trafom 230V a potiahnúť vodič 3x1,5mm na luster, ak máš luster na 230V.Trafo ponechať na bodovky a máš vymalované.. ;-) .ak chceš luster na 12V /LED/ tak priložiť k trafu ak zodpovedá výkonu, ak nie tak pridať ďaľšie trafo len k lustru...
Odpovedať
Vsetko je mozne, ked sa chce (ako sa hovori):-) Len treba dat bacha ake ziarovky kupis a ostatne veci, ktore ti tu uz napisali strechaci. Uz to nebudem vypisovat, aby som to zbytocne len neopakoval. Stotoznujem sa z ich prispevkami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?