Modry plyn, modra elektrika, odporucate?? Je to dobre, ci ani nie? Oplati sa? :-)

kupujeme byt, a dali nam moznost vyberu - plyn od elektrikarov, elektriku od plynarov :-) Tak zvazujeme, ci sa to oplati, kolko stoji ta zmena, teda celkovo ci to ma nejake vyhody,ci ani nie. dakujem
Odpovedať
@zuzka_puska Západné, Stredné alebo Východné Slovensko? Zmena nestojí nič, pokiaľ nie ste viazaní na predchádzajúcih dodávateľov energií. Niektorí majú program výhod, kde dostane zľavy od obchodníkov ktorý sa do toho zapojili. Je jedno komu budete platiť faktúry za energie, elektrina príde tým istým vedením a plyn tou istou rúrou. Záleží už len na Vašej spotrebe elektriny a plynu a porovnať jednotlivých dodávateľov. Príklad: elektrina - Západné Slovensko, spotreba 4000 kWh, sadzba D2 Europe Easy Energy - 531,53 € ZSE - 552,68 € rozdiel medzi najlacnejším a najdrahším: 21,15 €
Odpovedať
@stastnyjim Východne slovensko, Poprad..... no ale nechápem - veď tých dodávateľov je veľa nie? SPP, VSE, RWG....tak ktorého si vybrať na plyn, ktorého na elektriku?? :-( My sa v tom absolutne nevyzname :-(
Odpovedať
@zuzka_puska Východné Slovensko - elektrina, spotreba 4000 kWh, sadzba D2 Europe Easy Energy - 603,48 € ZSE - 626,07 € rozdiel medzi najlacnejším a najdrahším: 22,59 € Však píšem že je to jedno, ktorého si zvolíte príde ten istý elektrický prúd a ten istý plyn, či Vám vystaví faktúra Honza, Miloslav alebo Jean-Piere. Rozdiel je iba v cene čo budete platiť. Záleží na spotrebe elektriny a plynu. Na plyne asi budete variť, čiže spotreba malá. A elektrina v byte asi klasické spotrebiče. Čím vyššia spotreba tým je rozdiel v celkovej sume vyšší. Vyberte si napr. toho čo Vám dodá najlacnejšiu elektrinu, lebo to bude asi väčšia položka a ak ponúka plyn, tak aj plyn. A budete mať jedného dodávateľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska SPP plyn VSE elektrina a máš pokoj...s týmito kancelárskymi firmami si daj pokoj a budeš mať pokoj. Slovensko je malá krajina aby sa tu uživilo viac spoločností. Tie Ťa akurát nalákajú na začiatok na nejakú zľavu a po roku dvoch...veď to vidíš v médiách. Viem o čom hovorím,mal som mkožnosť vidieť zmluvy.
Odpovedať
Profilova fotka
Kancelárske firmy myslím modrý plyn a im podobné.
Odpovedať
@zuzka_puska veru hore nohami a vodu od hasičov,či? :-)
Odpovedať
@poliacik321 a VSE ponuka aj plyn? lebo SPP aj elektrinu ano....či??? najradsej by som mala jedneho dodavatela, neviem....
Odpovedať
@marta2610 hehe, ked sa da od hacicov a zadarmo, tak kludne natiahnem aj od nich, neni problem :P :P :P :P my mame za vodu kazdorocne take nedoplatky, ze az :-) asi tahaju ti hacici od nas , sa mi zda :-) :-)
Odpovedať
@poliacik321 ja ti poviem že ten modrý plyn od RWE gas je aj dnes lacnejšá ako od SPP pri rovnakých podmienkach. A že je to garážová firma tak s tým nesúhlasím, pretože sa jedná o europsky gigant ktorý SPP zhltne na raňajky a v čase krízy vypomohol slovensku s plynom, Takže stručne a jasne nezavádzaj a nechaj zváženie pre a proti na individuálnom jedinci. Ja osobne som u RWE gas už 4tý rok a doteraz som oproti SPP ušetril :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@rvko kancelárska, nie garážová takže pozor na slovíčka. :-) A pokiaľ si ušetril tak gratulujem. Ja som mal tú česť v minulosti poznať ich obchodnú politiku lákania zákazníkov takže toľko. Samozrejme veď nech si každí vyberie dodávateľa akého chce.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_puska v tejto dobe už asi každí predáva všetko...kto sa v tom má vyznať? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@rvko kancelárskymi som myslel tu na Slovensku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rvko pocuj, a RWG gas ma aj plyn, aj elektriku???? či?????? citala som ich strannku, ale akosi sa v tom stracam, kedze som uplny laik
Odpovedať
@zuzka_puska mi niečo vrav,nám ked príde voda,elektrika-obálku otvorím,sadnem si a pením jak Jar :-)
Odpovedať
@marta2610 a mas tiez od SPP? :-) podla mna od nas odoberaju elektriku aj vodu aj susedia, inak si neviem vysvetlit preco vela platime :-)
Odpovedať
@poliacik321 Modrý plyn = RWE = VSE. Aj samotné VSE má ponuku Modrého plynu na stránke. Najprv napíšeš že VSE a potom že Modrý plyn je kancelárska firma. Pokoj by si si mal dať ty, s tvojimi radami. Ty sa v tom očividne nevyznáš.
Odpovedať
@zuzka_puska my plyn od plynárov,elek od elekt....,vodu z vodárni a pivo od Šariša :-)
Odpovedať
tiez som toho nazoru ze jednotlive komodity je najrozumnejsie brat od dodavatela ktoreho je to hlavny predmet podnikania...treba si uvedomit ze plyn od RWE vyuziva na dopravu infrastrukturu vybodovanu a spravovanu SPP...takisto elektr. siete maju na starosti elektrarne (ZSE, VSE...)..mat nizsiu cenu je fajn..ale ak dojde k poziadavke inej ako platenie faktur...napr. prekladka meraca, porucha a pod. tento proces moze trvat dlhsie (nemusi ale zo skusenosti znamych viem ze to tak je ;) ) ... to su veci na ktore maju na mysli ludia ktori oznacuju taketo podnikanie ako kancelarske ;) to ze RWE je nadnarodna spol. ktora "zhltne" SPP....to je asi taky argument ze nadnarodna spolocnost TESCO zacne predavat automobily Rolls-Royce.... ze lepsiu cenu ako original dealer...ale ak je potrebny servis a technicka podpora bude to na rovnakej urovni ako od orig. dealera a bude to rovnako rychle?..atd. atd.
Odpovedať
@gabika223 všetci koncový odberatelia elektriny berieme elektrinu od dodávateľa, ktorého hlavným predmetom podnikania je nákup elektriny od výrobcov a predaj konečnému spotrebiteľovi. Čiže mne alebo Vám. Dodávatelia energie nemajú nič s prekládkou merača ani s poruchou. Sú to predajcovia elektriny, nevlastnia ani milimeter kábla zo sústavy. Takéto veci majú na starosti distribučné spoločnosti, ktoré zasa nepredávajú elektrinu. Predpokladám že nezávadzate úmyselne, len tomu nerozumiete. Dodávatelia el. energie - ZSE Energia, Východoslovenská energetika, Stredoslovenská Energetika, Right Power Energy, ČEZ Slovensko, Slovenský plynárenský priemysel, AC energia a monho daľších dodávateľov Prenos elektriny vedeniami od výrobcov k distribútorom - SEPS (Slovenská Elektrizačná a prenosová sústava Distribučné spoločnosti - Západoslovenská distribučná a.s., SSE–Distribúcia a.s., Východoslovenská distribučná a.s. Výrobcovia elektriny - napr. Tepláreň Košice, Vodné dielo Gabčíkovo, paroplynové elektrárne Bratislava, Slovenské elektrárne, a.s. (vlastnia viaceré vodné, tepelné, atómové a fotovoltické elektrárne)
Odpovedať
@gabika223 a obdobne je to aj s plynom SPP je iba dodávateľ plynu. Nevlastní žiadnu infrakštruktúru ani ju nespravuje. Jediné trubky čo vlastnia sú tie čo majú v kanceláriach na vodu a odpad, a plyn majú tak akurát zamestnanci v zapaľovačoch. Prepravu a distribúciu má na starosti Eustream a SPP - Distribúcia. A v autách ste tiež mimo. Tam je to tak ako výrobca áut píska. Výrobca áut ---> Importér (vlastnený výrobcov áut) ---> Dealer (kto chce byť dealer tak musí splniť podmienky, ktoré mu kladie importér, cenníkové ceny určuje importér, servis musí zabezpečiť každý dealer a v takej kvalite ako žiada od neho výrobca áut).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?