Loxone - vaša spokojnosť s užívaním tohto systému

Profilova fotka
Pripravujeme, natahujeme kabelaz v novostavbe pre Loxone a poprosil by som o rady na co nezabudnut a ako ste spokojny s uzivanim tohto systemu. Dik
Odpovedať
1
2
6
My ho mame ale zatial ho este nepouzivame naplno, je super pozerat cez mobil kolko je stupnov v kazdej izbe
Odpovedať
@martina_80 co vsetko tym ovladas? Cena? Vdaka!
Odpovedať
Profilova fotka
S Loxone sa dá ovládať : kúrenie, svetelné scény, svetlá, zásuvky, Audio, žalúzie, rolety, zabezpečovací systém, rekuperácia, centrálne systémy ovládania domu, markízy a mnoho ďalších ........
Odpovedať
Profilova fotka
@pie vy si to robíte sami? či je niekto od fachu??? loxone treba dosť dobre ovládať čo sa týka naprogramovania. Popíšte ako taháte káble a čo idete ovládať???
Odpovedať
@irogsk ovladam vsetko na co si pomyslis. Mne to robil priatel s jednym kamaratom, ktory sa s tymto zaobera. a este viem aj napr. stmievat svetlo. vies ho ovladat cez mobil, tablet notebook. Ked chces viem ti dat kontakt ale az po 2.4.2013 som doma. Ked chces a nie je ti Sala daleko mozes prist pozriet.
Odpovedať
Loxone vs Niko ?? tiež idem dávať ID. Myslíte že, ktoré riešenie je lacnejšie?
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám na stole loxone aj s viacerími extension a ako každý systém má muchy aj pri loxone by som si vedel pár vecí predstaviť inak ale za cenu 498€ za server a bez ďalších potrebných drahých touch panelov alebo vypínačov úplne si predstavujem že bude postačovať v bežnej rodine, ktorá myslí na vynaložené prostriedky na kúrenie. Som zo severného stredného slovenska kde sa pohybuje priemerná teplota okolo +1°C a vykurovacie obdobie je 9 až 10 mesiacom pri ..... zime. Skoro každý človek je HTC pozitívny a preto si nosí operátorský panel so sebou a baviť sa so svetelními scénami sa určite budem asi tak 2 týždne a potom to bude jedna zo zabudnutých funkcií systému. V prípade potreby viem poradiť ...
Odpovedať
Profilova fotka
Loxone sme si vybrali po dlhom rozhodovani tak verim ze budd hlavne spolahlivy. My budeme ovladat: vonkajsie zaluzie 12ks (prepojenie s veternym a svetelnym senzorom a alarmom), svetla v predsieni a chodbe v spolupraci s pohybovymi cidlami z alarmu (nocny rezim 10%), kurenie v 5 miestnostiach, audio v 3 miestnostiach, zaplavove cidla 3miestnosti, statistika spotreby energii, filtracia v bazene, vetranie, odchod z domu off zasuvky okrem prioritnych a spojenie/spolupraca s Paradoxom.
Odpovedať
Profilova fotka
@suckuly Bol som priamo v Niku kde maju peknu prezentacnu miestnost, prezentovali mi to velmi podrobne, ale boli o nieco drahsi. Rozhodujuce bolo, ze som nasiel chalana ktory ma dobre referencie a ten ma presvedcil na Lox. Boli sme pozriet dom kde to prave instaloval. Dolezity je system, ale viac kto to bude cele instalovat!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Cena! Samozrejme zavisi od toho kolko veci chces ovladat t.j. kolko vstupov a vystupov. Reklama za 498€ mate inteligentny dom je zavadzajuca! Samotna kabelaz je drahsia o cca. 50% a ked dokupis okrem serveru dalsie extensie tak sa to cele vysplha na 4.500€. Toto je realny cena ktora mi vysla a to si zozeniem lacnejsi material.
Odpovedať
Profilova fotka
@martina_80 Prosim napis co vsetko mate cez L. prepojene aby som nahodou na nieco nezabudol. Kolko mate extensionov? Mate podlahovku alebo radiatory?
Odpovedať
ja este nic....cakam na okna, kym dodaju a idem riesit eletriku...ale som za riesenie od NIKO...lubia sa mi ovladacie prvky a cele to riesenie...a kabelaz co Vas stala? predpokladam ze kabelaz je ta ista...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
kábeláž by som povedal že je lacnejšia lebo sa prevažne na ovládacie časti používa FTP cat. 5e co je minimálne polovičná cena oproti CYKY J 3x1,5mm2, a nečudujte sa pokiaľ niekto chce ovládať aj audio keď Multiroom zvuková karta s 6ti zónami stojí samotná 574,80, keď porovnávame cenu elektroinštalácie tak ale treba si uvedomiť že žiadnou silovou elektroinštaláciou nedokážete ovládať ZVUK!!!! takže Audio MULTIROOM systém NIEJE predmetom silovej elektroinštalácie. A ak niekomu je potreba sa pozerať na vypinač, ktorý aj tak v tme a šere nevidno a mať menej možností tak prosím. Ja osobne si nemyslím že dávam prednosť designu od funkčnosti. Ja ako inštalačná firma hľadám možnosti využitia od možností krási aj keď nehovorí že netreba dbať na krásu ale pomer funkčnosť - dizajn musí byť v nejakom pomere. pie. Neverím že popísaná elektroinštalácia bude v hodnote 4500€, aj keď pridám server tak je to viac. Cena audia, rozširovacích extensions, a ešte PARADOXOM a čidlami je to dosť malá cena. Neviem rozlohu domu ani aké vypinače idete použiť ale za 4500€ určite nie.
Odpovedať
@pie kurenie, svetla /vyp., zap., stmievanie/, zaluzie, vsetko co ide na elektriku a da sa ovladat www.loxone.cz
Odpovedať
Profilova fotka
@martina_80 Kde ste kupovali produkty od Loxone?
Odpovedať
Profilova fotka
Cena 4.500€ je len Loxone! Bez kabelaze (2.500€), paradoxu (1.000€) Len tak mimochodom sme pouzili 1.500bm ftp (aj s vonk. kamerami). ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pie co idete mat za loxone za 4500€ ????? tých pár žaluzií a dva svetlá ???? a paradox ??? siréna je tiež paradox???? :-D PS: rád Vám dodám LOXONE aj s naprogramovaním. podľa foto nevyzerá až tak 1500 m kábla FTP, My sme robili nedávno domček a tam sme minuli 1300bm CYKY - J 3x2,5 ( 3x1,5mm, 5x 2,5mm ) a to vyzerá ako v elektrárni, u Vás som nevidel až tak káblov v dome. koľko kamier bude okolo domu? 15ks? treba trochu realisticky písať a nie zavádzať!!!!! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@elmor1 12ks zaluzii, svetla, markiza, vetranie, poziarny senzor + co, filtracia v bazene.....atd. vsetko ma momentalne nenapadlo ale ked sme spocitali kolko budeme potrebovat vstupov a vystupov tak ver alebo never vyslo to na 4.500 a urcite nezavadzam. pocitat stale vieme.... Caf
Odpovedať
Profilova fotka
Môžete prosím odfotiť dátový rozvádzač a elektrický rozvádzač s natiahnutými káblami???? ten kilometer káblov ;-)
Odpovedať
@pie u kamarata
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms bohužiaľ áno, ale v dome bolo navrhnuté elektrické podlahové kúrenie s napájaným priestorovým termostatom, takže čo miesnosť tak + dva vývody 1ks CYKY - J 3x1,5 a druhý 2x2,5. To bola požiadavka od Pána kúrenára ;-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@elmor1 realisticky a bez zavadzania a to nie je este koniec!!!
Odpovedať
nice :)
Odpovedať
Mne idú kompletovat budúci týžden firma elfiting Pieštany som zo Žiliny a tiež som sa rozhodol pre loxone zatial 3700EUR len loxone.
Odpovedať
Profilova fotka
@samo1 Som prekvapeny aka narocna je kompletaz. Myslim hlavne na cas a s cim vsetkym sa musi pocitat. Kabelaz si si tahal sam? Co vsetko budes ovladat???
Odpovedať
Všetko urobia chlapci z Elfitingu najskor som si dal spravit projekt na intelig, alektroinštaláciu ale elektrikár čo robil projekt to urobil na INELS tak ked som sa rozhodol že dám loxone elfiting to prisposobil a dodatočne upravil vela veci som pomenil oproti projektu. S Elfitingom som si prešiel celú stavbu a rozumne argumentovali čo pridat alebo uplne vyhodit kabeláž robili cca týžden no a teraz bude komplentáž uff už vidím ten hlavný rozvadzač ja mam v dome kilometre kábla. Budem ovládat moja hlavna požiadavka bola kúrenie, vonk,rolety no a pridal som osvetlenie, alarm samozrejme ale aj také veci ako sauna, domáce kino, meteo stanica to všetko bude pripravené ak to budem chciet doplnit ale hlavne je pre mna kúrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@pie Ahoj pie, pekná práca. Tie žlté bužírky sú utrpenie písať verím. Čo je to za skriňa?? ja používam skrine OEZ posledne som použil 96mod. a pred tým 144 modulov, celkom dobre sa robilo lebo som niečo urobil na stole čo pomohlo.
Odpovedať
NIKO HOME CONTROL namontované :)
Odpovedať
Profilova fotka
@samo1 ako fungujes v praxi? My doladujeme a dufam ze do konca mesiaca to pomali dokoncime. Mas aj dimmer/stmievatelne led-ky?
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?