LED pásiky v kuchyni

Ahoj, chcela by som vás poprosiť o pomoc. Do kuchyne plánujem dať pod vrchné skrinky LED pásiky, no neviem si poradiť aký by som mala vybrať - svietivosť a pod., viem len jedno, aby svetlo bolo teplé. Kuchyňa ma rozmer 440cmx400cm a dĺžka kuchynskej linky je 400cm. Vopred vám ďakujem za radu :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam namontovaať kl tomu stmievač.
Odpovedať
Výkon 14,4-18 w/m je potrebný, hlavne treba myslieť na to že máš vidieť svetlo diód, nie diódy samotné. V eshopoch sa dajú vybrať rôzne pásiky, zdroje aj všelijaké hliníkové lišty na osadenie pásikov...Pre začiatočníka je lepšie navštíviť kamenný obchod kde navrhnú celý set.
Odpovedať
Profilova fotka
V kuchyni je prave lepsie studene svetlo, pretoze ma lepsi vysledny kontrast. Co sa tyka vykonu osobne som daval myslim 14W/m. Stmievac je v kuchyni absolutna zbytocnost.
Odpovedať
Preco tepla farba? Ja mam studenu a nemenil by som. Odporucam min. 700lm vykon...
Odpovedať
My mame studenu aj so stmievacom a je to super ;)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
tiež mám studené, ale mne príde studené s vernejším podaním farieb všade (asi mám alergiu na žlté svetlo žiaroviek) :-)
Odpovedať
My sme dali zase teplú farbu svetla, to svetlo mi príde skrátka príjemnejšie. Chladnú som montoval u rodičov a ee, nepáči sa mi to 8-) A čo sa týka výkonu už si presne nepamätám, ale máme s tých najslabších, tuším 4,8W / 1m a podľa mňa stačí :-)
Odpovedať
FARBA SVETLA:Tu teplu bielu treba zvazit,nevyzera to moc dobre specialne pokial sa jedna o biely/leskly povrch c o moze byt kuchyna pripadne kupelna.Mas na vyber 3 moznosti TEPLA,STUDENA,DENNE SVETLO.je to len o tvojich preferenciach,na funkcnost to nema ziadny vplyv. STMIEVAC:Kedze sa jedna o osvetlenie priestoru pod skrinkami v kuchyni tak stmievac ti je tam zbytocny(z praktickeho hladiska potrebujes mat pri praci na pracovnej doske co najviac svetla).Pokial je vsak kuchyna spojena s obyvackou a to osvetlenie planujes pouzivat ako "naladove" hlavne vecer tak si tam ten smievac daj. SVIETIVOST:Svietivost priamo zavisi od typu pouzitych LED chipov na pasiku a ich poctu na meter.Najvacsiu svietivost maju LED oznacene 5050.Takze vyberat pasik kde je pouzity LED chip 5050 s najvacsou hustotou na meter. MONTAZ:Led pasik v ziadnom pripade nelepit priamo na drevo,ale do hlinikoveho profilu na to urceneho(tvar profilu a jeho farba zavisi od konkretnej situacie a vkusu).Montaz do Al profilu je dolezita z hladiska chladenia LED pasu,ktory sa znacne zahrieva.U nechladeneho LED pasu dojde casom k poklesu intenzity svetla a zmene farby/teploty svetla. Takze jedina moznost ako sa nenapalit a vyhnut sa sklamaniu je ist do kamennej predajne a pozriet si LED pasiky z hladiska teploty farby (tepla,studena,denne svetlo) a porovnat si svietivost (typ pouzitych LED chipov na pasiku),pozriet si tvar a farbu Al profilu pre LED pasiky.No a pokial nebudu mat dobre ceny tak uz budes mat potrebne informacie o tom co sa ti paci a mozes to objednat z internetoveho obchodu.Takze vela stastia.
Odpovedať
Nechcem zakladať novú tému ale chcem sa spýtať idem robiť led podsvietenie stropu v celkovej dĺžke 30m aký led pás použiť uvažujem nad najslabším typom 3528 v studenej bielej problém mám so stmievačom ktorý by zvládol 144 W. Vie niekto poradiť ? Kľudne aj niekto z E-shopu ak bude ochotný poradiť rád od neho nakúpim.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?