Kvalitný pohybový senzor

ahoj, nevie niekto poradit kvalitny pohybovy senzor do exterieru? Kupil som v lidli, no uz som to X-krat obanoval (tusim 5€). Hned sa mi nezdala cena. Zapne ho silnejsi vietor, citlivost nereaguje..., mam 3 kusy vsetko sa spravaju rovnako takze je to asi nekvalita.
Odpovedať
ach jo... take veci sa v lidli nekupuju...
Odpovedať
kvalitný stojí okolo tricky (kupoval som pred 5 rokmi takže je možné že sú už lacnejšie), a kúpiš buď v el. inšt. obchode alebo aj v hornbachu napr.
Odpovedať
nepamatas znacku?
Odpovedať
@cajka5 Nejaký STEiNEL. mám ich aj v kúpelni a to ma elektrikári odhovárali, že mi do roka odídu. tak aby som nezakríkol ale už idu 5rokov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cajka5 ja som kupoval pohybové čidlo do exteriéru takéto: KANLUX - JQ-O ROLF 08821 Mám ich na podbití rodinného domu a majú parádny dosah (cca 12-15m), takže zatiaľ som s nimi spokojný. Stály ma tuším okolo 17Eur/ks, takže aj cena bolo docela dobrá.
Odpovedať
Dakujem , za radu. Nestava sa ze ich spusti nie jaky silnejsi vietor?
Odpovedať
Profilova fotka
@cajka5 silný nárazový vietor spustí asi každý pohybový senzor, ale to už musí byť riadny vetrisko...
Odpovedať
V podstate tam nejde o vietor ale o to ze sa naraz smeni teplota v okoli senzora, takze asi treba nieco kvalitnejsie. Bol som pozriet senzory o ktorych sa tu pise, zial skladom ziadny nebol. Tak som skusil zobrat Greenlux, no spraval sa horsie ako parkside. Ten kanlux inac mam v garazi, isto funguje spolahlivo, len ma slabe krytie. Skusim objednat teda ten steinel alebo nieco od philipsu. Narazili som aj o legrand PIR + Ultrazvuk, no v popise bolo ze do uzavretych priestorov, tj. asi nie do exterieru.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Po vsetkych moznych pokusoch som pouzil cidlo legrand Plexo55 - 69780 - ide zatial bez problemov.... dakujem
Odpovedať
Záleží, či chceš PIR, alebo RF. Moja skúsenosť je jednoznačne senzory B.E.G. Výborne reagujú, žiadne reklamácie. Napríklad LUXOMAT LC-mini - PIR senzor, cca 20,-€. Je to snímač prítomnosti. Funguje super...
Odpovedať
Profilova fotka
PARALAX
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
Skusim po rokoch ozivit. Hladam nejaky bezproblemovy exterierovy pohybovy senzor. Videl som, ze sa rozmahaju smart snimace, to nepotrebujem. Ocakavam len, ze bude spolahlivo spinat a bude mat v sebe sumracny senzor. Nejaky typ na konkretny vyrobok alebo aspon znacku? Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamur Neviem, čo je podľa teba "bezproblémový" senzor, ale ja mám 2 takéto senzory https://www.esvit.sk/pn71000003-senzo... a fungujú už 6 rokov. Majú nastavenie súmraku, časovač a hlavica sa dá nastaviť v 2 smeroch - vertikálnom aj horizontálnom. Mám to v exteriéri, prší na to a fungujú stále.
Odpovedať
@jamur za mna urcite Luxomat, dostat napr. Hagarde
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kojos este do kolkych tem nalinkujes ten svoj eshop?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?