Kto poradí ohľadom elektroinštalácie?

Zobraz úvodný príspevok
zaujima ma elektrika a chcem si prerobit elektroinstalaciu v dome,nejako zacat treba no je vela veci kde som si neni este isty co a ako a kde ma to zabrzdi ako napriklad,ako mam natiahnut a zapojit altenativu s tromi vypinacmi ?
Odpovedať
1
2
Projekt je jedna vec a skutocnost je druha vec, ja by som sa s tym nemaznal, na vypinace davam jednoznacne o-ckovy kabel, je to prehladnejsie a to ze v projekte to nie je pisane by som bral len ako nedokonaly projekt. sprav to podla svojich skusenosti ani ja niekedy nedodrzim projekt, ale je to len projekt, hlavne slovo ma revizny technik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Zdavim vas.Chcel by som poradit ztmievac na svetlo. Mam dva vypinace c.6 a do toho zapojit otocny ztmievac.Ako to mam zapojit.
Odpovedať
@amaterkaaa prvy vypinač je č.6,druhy č.7 a treti je č.6. do prveho vypinača musiš priviest privod 230V,s neho vytiahneš vyvod na svetlo kablom 3Cx1.5,a s neho vytiahneš ovladaci kabel 3Ax1.5 do druheho vypinača a ten isty kabel 3Ax1.5 vytiahneš s vypinača č.2 do vypinača č.3.a všetko to potom musiš spravne pospajat s wago svorkami vo vypinači č.1.
Odpovedať
@elservisjm hlavne slovo ma projektaant ktory navrhne celu dokumentaciu či už technicku a lebo projektovu a podla toho sa urobi inštalacia a na zklade tychto papierov a prac je vykonana revizia
Odpovedať
@chalochu zaklad aby si mal obyčajný stmievač nie elektronicky, ktory vyžaduje napajanie (tam pokial uz mas kable v stene moc neporiesis) Stmievac ma dve svorky a zapojis ho na privod k prevemu alebo na vyvod z druheho. alebo niektory vyrobcovia maju otocne stmievace PUSH-PULL s funkciou radenia c. 6, takze nim iba nahradis jeden z vypinacov.
Odpovedať
@ergaerga13 Trosku ta opravim. Hlavne slovo ma vzdy investor. Projektant navrhne to co chce investor, tak aby to bolo technicky realizovatelne, bezpecne a v sulade s platnymi normami a predpismi. V pripade zmien na mieste by mal ten, kto to realizuje informovat projektanta. Revizny technik iba porovna skutocny stav s projektom a samozrejme vykona reviziu.
Odpovedať
investor ma hlavne slovo ale len čo sa tylka požiadaviek.aby sa to dalo skolaudovat investor vačšinou nema ani potuchy
Odpovedať
nedaj sa odradit od tych ktory ti radia aby si vsetko dal spravit elektrikarovy som zato aby si sa snim len poradil ak nemas predstau co a ako ale drazky a tahat kable vies uz aj sam u mna to vyzera takto a elektrikar vravel ze je to ok a som vyuceny mechatronik http://www.modrastrecha.sk/forum/stre... zapojenie schodiskoveho vypinaca som skusal na 12V ventilatore a bolo to ok tak to je teraz na 220 :)
Odpovedať
Zravim vas.Ja uz som raz pisal a chcem to opravit.Mam dva vyp.c.6 t.j alternativa z dvoch miest a treti je tlacitkovy ztmievac a ten je na opacnej strane.Ako to mam zapojit.Mozem to zapojit co ide kabel 3c 1,5mm na svetlo prve dam na ztmievac apotom odtial na svetlo?Bude to fungovat.dik
Odpovedať
Profilova fotka
@chalochu Od ztmievaca mas schemu zapojenia...zapoj podla nej... Alebo povedz podel
Odpovedať
@ergaerga13 prosim ta, vojde sa do jednej krabice vypinac + 9 kablov pospajanych so svorkami? Nerad by som este daval rozdelovaciu krabicu nad vypinac.
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl vojde..treba pouzit krabicu KPR68.je to predlzena urcena na tento typ montaze
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?