Koľko zásuviek do jednej izby?

Dobrý chcela by som sa opýtať, koľko je najlepšie dať zásuviek do jednej izby? Ďakujem
Odpovedať
záleží do ktorej :-)
Odpovedať
napr.do detskej izby
Odpovedať
@bea08 tazko povedat, ako to mate v projekte? Zasuviek neni nikdy dost. Ja by som tam dal internetovu, satelitnu, pri postel, niekde kde bude planovani pisaci stol tam aj 5. Alebo poslite podorys a poviem Vam. Ale tych 8-10
Odpovedať
Profilova fotka
Tri až štyri dvojzásuvky, ku každému rohu po jednej.
Odpovedať
Lebo mne vychádza okolo 12, ale každy mi tvrdí že je to veľa. Ale ak si zoberiem že len ku písaciemu stolu mi treba 5, ku posteli napr.2voj zásuvku a do každého rohu po jednej tak mi treba 11. Či?
Odpovedať
vpodstate je to na vás ako si navrhnete zásuvky. ale ak máte presnu predstavu ako chcete mať spotrebiče, a čo na ne pripájať. tak sa to spraví podľa vás. Ja osobne tiež v miestnosti 3x4m mám asi 7 zásuviek. niektoré som použil tie čo zostali za skrinou som zaslepil. ale ak preoganizujem nabytok tak ich viem použíť.
Odpovedať
@bea08 nieje to vela. Ja som daval do detskych 13 zasuviek elektro, 3 ethernetove a jednu satelitnu.
Odpovedať
No super už sa bála že to preháňam, a môžem sa ešte opýtať koľko ste dávali zásuvky od podlahy a koľko vypínače?
Odpovedať
@bea08 Vobec to v dnesnej dobe nieje vela a pridajte k tomu aspon dve ethernetove, ja som dal po jednej a teraz lutujem.
Odpovedať
No ja som si tiež myslela že to nie je veľa, ale každá rada je dobrá. A pri dnešnej technologickej dobe je to málo určite :-) :-) :-) :-) ;-)
Odpovedať
@bea08 zasuvky 25 cm a vypinace meter od pochodznej podlahy. Tak davam zakaznikom, ked nemaju speci komunisticku poziadavku na 1,5 metra vypinace... Meter je ergonomicky lepsia vyska.
Odpovedať
Myslím že norma hovorí zásuvka min.30cm a vypínáč 120 cm od konečnej podlahy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@elektrikardano myslim ze myslis zle. Zasuvka minimalne 20 cm a vypinac minimalne 90 cm. V normalnom prostredi.
Odpovedať
@elektrikardano norma taka neni, ak hej daj cislo. Su urcite zony, do akej vysky mozete ist. Min vsak 20cm. Vypinace cca od 90 do 120. Ja davam 110-115 vyp. Zasuvky 30cm. V kupelni zasuvka 120. Nad kuch. linkou 115 zasuvky. Za tv stolik spodny okraj 20. U postele 60
Odpovedať
norma doporučuje 105 cm stred vypínača, 20 cm od spodného okraja zásuvky od hotovej podlahy. Osobne dávam 30 cm, je to praktickejšie. Nad pracovnú dosku dávam min. 30 cm. Ak máte niečo na doske a chcete sa pripojiť, aby to nezavadzalo. Spolu k zásuvkám pridávam aj vypínač na svetlo pracovnej dosky, pokiaľ ti zákazník chce
Odpovedať
Profilova fotka
Zasuvky 30, vypinace stred 105 to je idealne na ruku ked pridete do miestnosti a termostaty 160 samozrejme vsetko od 0. Kuchynske zasuvky davame 110- 120 ako komu vyhovuje. Esteticky krajsie ukazu dve samostatne zasuvky v dvojramiku ako jedna dvojzasuvka.
Odpovedať
@13kovi13 suhlasim, okrem tej vysky vypinaca. Ja ak by som mohol, davam kazdemu na 90. Vtedy ani ruku nemusim dvihat, len nadstavit dlan. :-)
Odpovedať
A je predpisana nejaká norma v pivnici,že musia byť zásuvky vyššie ako na 30 cm?
Odpovedať
@bea08 neni, ale kedze je to pivnica, mozno vlhkost tak ja by som dal na 120 je to prakticke a samozrejme cez chranic
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign to zalezi od vysky dotycneho ale standard robime takto. Napriklad na moju vysku 192 ja 105 uplne idealne. @bea08 Co sa tyka pivnic vzdy pri dverach pod vypinacom robime jednu zasuvku s detskou ochranou (myslim to tak ze je v dvojramiku s vypinacom) a ostatne klasicky 30 a ked je daky pracovny stol pre kutilov tak tak isto ako v kuchyni. Vonkajsie zasuvky 40 a svetla 210 cca. Ale tazko to je povedat vzdy je to individualne a zakaznik sa musi rozhodnut ako to chce :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Odporúčam normu STN 33 2130:1985 a jej zmeny, najmä zmenu Z2 z 1995, kde sú popísané a zadefinované elektro inštalačné zóny.
Odpovedať
Profilova fotka
@bea08 daj si tam tolko aby si nemala v buducnosti priblem s nicim aj ked sa bude menit pozicia izby internetovu nwm ja by som nedaval kedze vsetko je teraz cez wifi
Odpovedať
@megdesign A potom máš od návštev pol metra nad vypínačom zacapkanú omietku... :-D :-D :-D (Inak súhlasím, sila zvyku)
Odpovedať
@bea08 Ja odporucam dat jednu zasuvku aj do dvojramika rovno pod vypinac na svetlo k dveram, je to prakticke napriklad pri vysavani, netreba sa zakazdym sklanat dole k zasuvke.
Odpovedať
Zasuviek nikdy neni dost :) My sme dali do kazdej izby do kazdeho rohu,a v obyvacke mame asi 12 zasuviek,takze treba vediet kde co bude aspom cca.
Odpovedať
len ku pc a tv ratajte aspom 8-10 zasuviek lebo stejne do zasuvky date dalsiu rozdvojku
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte. Co vsetko je v detskej izbe zapojene do zasuviek? Nocna lampa, stolna lampa, mobil, radio, pc, (tv), co este? Mam dat napr k posteli jednu zasuvku na nocnu lampu a neskor riesit rozdvojkou na nabijanie mobilu, ci tam dat hned 2 zasuvky?
Odpovedať
@lenkito10 my mame asi v kazdom rohu nejaku zasuvku. pri dverach vyuzivame na nocne svetielko, ak by si potrebovali odskocit na wc v noci. pri stoliku maju dvojzasuvku a davame tam rozdvojku kvoli pocitacu. momentalne je v nej stolna lampa a nabijacka na mobil ak treba. dalsie zasuvky (vratane datovej) su nevyuzite. povodne to bola spalna, tak to rozlozenie zasuviek velmi nesedi. do noveho domu do detskych urcite nedam ani datove ani tv zasuvky (pokial manzel nenakaze :-D ) ku stoliku im dam ale 3-4zasuvku a pri posteli budu mat lampu na stene, ak by si chceli citat v posteli. a ku dveram dam tiez zasuvku v pripade nocneho svetielka.
Odpovedať
Dve na kazdu stenu, minimalne
Odpovedať
Teda aby som bol presny, dve dvojzasuvky na kazdu stenu.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?