Koľko stojí premiestnenie elektromera z nástrešníka na vedenie zemou?

Profilova fotka
Momentalne je elektrina vedena nastresnikom. Elektromer je umiestneny na dome pred vchodovymi dverami. Kolko by stalo premiestnenie elektromera na hranicu pozemku, zrusenie nastresnika a umiestnenie vedenia do zeme? Aky je postup?
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade na to bude treba projekt, nasledne to odniest na schvalenie na elektrarne po schvaleni treba pripravit veci tak aby bol natiahnuty kabel od stlpu k domu potom reviznu spravu. tu odniest na elektrarne ktore poslu technika ktory prehodi elektromer a dalsich ktory pripoja pripojku na stlpe. ak su tam stpy.. co sa tyka financnej stranky, tak zalezi od toho aka je to vzdialenost, podla toho cena kabla, otazka ci je aj poistna skrinka na stlpe alebo aj ta je na dome a treba novu.. dalej treba elektromerovu skrinku a tiez zavisi ci ide o jednotarifne meranie alebo dvoj.. ( nocny prud)... asi takto v skratke. snad pomohlo...
Odpovedať
Profilova fotka
tam zalezi od velmi vela veci ci mate stlp pred domom alebo je cez cestu a ono elektromer nieje problem prelozit ale vsade treba nove kable a to este ani nehovorim o papierovackach a preco vlastne do zeme chcete davat viem ze je to uz povine ale vsetko sa da este vybavit
Odpovedať
Profilova fotka
:-) veru da :-D
Odpovedať
Profilova fotka
300€ len poplatky a papiere.
Odpovedať
Profilova fotka
my to teraz riešime najprv sme si poslali projekt na elektrárne na schválenie rekonštrukcie elektrickej prípojky potom som sme si podali žiadosť na magistráte ohľadom zvláštneho užívania cesty, ktorú sme museli pretlačiť kvôli tomu že stĺp bol na opačnej strane cesty za to povolenie sme platili 66 eur a potom ešte zaplatíme daň za počet dní. Pretlačenie nám nacenili na 690 eur bez DPH a za elektriku ( kábel, skrinka na stĺp, chránička, skriňa stojatá a robota ) 750 eur a ešte neviem čo všetko budeme potrebovať.
Odpovedať
nas to stalo cakom-pak 880€ /pretlacka cez cestu/
Odpovedať
Asi pred mesiacom ma to stálo cca 650e komplet a to mame v skrinke dvoje hodiny , za jeden den to vybavili bez nejakého projektu, za týžden mi doniesli revíznu správu.
Odpovedať
Ahoj, polozila si vseobecnu otazku, skus sem prilozit jednoduchy nakres alebo foto situacie, aby sme mali prehlad o vzdialenostiach a celkovej situacii. Orientacne, elektromer 1 tarif s isticom cca 90€, kabel ku stlpu z RE Ayky 4Bx16 cca 1,6€/m, CYKY-J 5x10 cca 6,3€/m, pretlak pod cestu cca 300€, budes tam este potrebovat aj pancierovu trubku s prechodkami, pasky aspon 2 ks ku stlpu, vystraznu foliu, chranicku kopoflex atd...Toto je vyrazne orientacne, mozno budu od teba elektrarenci ziadat na stlp 4x25, mozno ti k domu bude stacit 4x10 resp. 5x6 med atd.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
chcem sa opytat ,ked uz mam nove hodiny a prelozeny elektromer v novej skrini,, tak kto ma nastarosti odpojenie nadstresnych kablov od domu a stlpu??
Odpovedať
@m1stano odpaja v kazdom pripade distribucna spolocnost. Ak je kabel tvoj, demontujes si sam.
Odpovedať
Potrebujem opraviť prevodovku na mojom aute. Koľko to bude stáť...? :-) Asi tak.
Odpovedať
U nas na celej ulici VSD odstranila betonove stlpy, kable dala do zeme a osadili nove stlpy na osvetlenie. Všetko robili na vlastne naklady. Potom nastupili technicke služby a urobili nave chodniky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
tak sa opýtam aj ja, momentálne mám jednu fázu, skrinku tiež na dome, keby som chcela do budúcna 3 fázy, koľko by to stálo komplet zo všetkým? (samozrejme nechcem vedieť cenu presne na euro, ale aspoň orientačnú ) stlp mám pred domom asi meter od predzáhradky, takže cez cestu by to nešlo, od tej skrinky kde to mám teraz je to vzdialené nejakých 6-7 metrov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?