Koľko stojí elektroinštalácia v novostavbe domu?

Nechcem tam nič špeciálne, len rozmiestniť káble, skrinku, prípravu na zásuvky a pod.
Odpovedať
1
2
Napíš tomuto užívateľovi.má najlepšie ceny a kvalitnú prácu.Poradí ti. http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi...
Odpovedať
Ja som dal 2800,- EUR za hrubú stavbu, káble, rozvodná skriňa,prípojkový kábel cca 20m, bez strojčekov, t.j. bez zásuviek a vypínačov.Nie je v tom revízia ani cena za pripojenie. A bolo mi povedané, že to je ešte dobrá cena. Dom je menšej veľkostnej kategórie, 125 štvorcov + 30 štvorcov garáž s kotolňou, nepodpivničený.
Odpovedať
Aky velky dom? Poschodovy? Kolko zasuviek? Kolko vypinacov? Aka je poziadavka na odber spotrebicov? atd atd. Cena sa odvija od mnohych veci, uz to raz pochopte ludia, ze na toto sa neda odpoved len tak na zaklade informacii, ze nechcem nic specialne. Kolko mam na auto spotrebu? Neni to velke auto, klasicky motor, 5 dverove.... vies mi na to odpovedat? :-D
Odpovedať
tak stručne, svojpomocne cca od 300 do 2500 cez firmu cca od 1500 do XXXX robo
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
mikele elektrika na tvoj domcek by mala vijst do 2000 hruba montaz aj s materialom posli mi ip
Odpovedať
Ja som si to robil sám takže len materiál aj to mám z VO nakoľko tam pracujem, cca 500€ a to od skrinky na el.mer, po svietidlá. Ale tak počítam mat. 1000€ a práca tak 1000 - 2000€ podľa zložitosti inštalácie. Hlavne nech ti to robí niekto kto to aj dokončí, nie je nič horšie ako keď nejaký tiež majster urobí rozvody a potom to má niekto kompletizovať. Už som to pár krát zažil a to je ešte len prácička. Takže hľadaj spoľahlivých a overených. Mali sme aj takých zákazníkov "elektrikárov" ktorý prišiel nakúpiť ističe a prúd. chránič na inštaláciu a za pol hodinu sa vrátil aby som mu vysvetlil ako sa ten prúdový zapojí. Prípadne mi zase iný tiež elektrikár prišiel vrátiť krížový vypínač že nefunguje a pritom len nebol schopný ho zapojiť. No je veľa dobrých a fakt profesionálov.
Odpovedať
no ako fuska klasicky dom do tych 800eur za hrubu montaz,to mas natahanie kablov ,vysekanie a frezovanie a osadenie krabiciek
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
obdivujem Vas... ako mozete vediet podla rozmerov domu kolko bude stat elektroinstalacia??? ja to zatial nedokazem odhadnut dopredu... a to uz som ich niekolko spravil.. zalezi od narocnosti predsa. niekomu stacia 2 zasuvky v izbe a niekto ich tam da aj 15.. mal som aj takych aj takych takze nehadam dovetra.. niekomu staci v kazdej izbe jedno svetlo a jeden vypinac.. iny si da do spalne hned privody na lampicky nad postelou, (hotelovy system) ovladanie hlavneho svetla od posteli a podobne. niekto ma studnu a potrebuje privod aj pre tu niekto nie.. dlaej posuvna brana, cisticka, zvoncek ovladanie vonkajsieho osvetlenia od branicky, zahradny domcek, garaz , dielna ..... kolky z vas to maju a kolky zase nie. jeden to ma 5metrov od domu a druhy 50.. ja mam rozmery domceku naozaj male.. no elektroinstalacie tam mam viac ako iny vo velkom.. antenny rozvod, datovy rozvod, alarmovy rozvod, elektricke kurenie.. v kazdej izbe termostat ...... mozem pisat dalej... ale opytam sa ked mi niekto poviete sumu podla rozmerov, viete mi ju zarucit zmluvou? ale dokoncite to za tu slubenu cenu az dokonca.. nie ako s apotom stretavam ze tu mam ponuku na komplet cely dom a v ponuke nieje rozvodna skrina , bleskozvod, datova ci televizna siet a podobne? a to co tam je tak 25 zasuviek 130m 1,5ky nejaka 2,5ka a par vypinacou?? to je ponuka? nie to je to aby clovek ziskal ci ukradol zakazku a pred jej dokoncenim ci uz v polovici povie ze sa preratal a toto a toto tam nebolo.. to je seriozne obchodovanie?? nie to je klamanie zakaznika a na to je zakon o ochrane spotrebitela! nic v zlov voci serioznym firmam a zivnostnikom..
Odpovedať
Článok sa načítava...
chcelo by to vidiet vykresovu dokumentaciu a podla nej vies zhruba odhadnut cca cenu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
naozaj blba otazka... tiez sa na to akurát chystam a chcel by som vediet zhruba co ma to vijde, ale ako pisal vyssie miskoo3, to sa proste neda odhadnut a dat cenovu ponuku, lebo je tam milion faktorov... jedine ze sa dohodnes s niekym a pride ti pozriet priamo na stavbu a presne popises co chces a kde chces a kolo toho chces a podla toho uz ako tak sa ta cena da odhadnut...
Odpovedať
Ahojte, chcel by som si kúpiť auto. Koľko stojí také auto viete mi poradiť. |-| |-| :-.
Odpovedať
Ľudia, však to je 4 roky stará téma, odpovede sú zbytočné. robo14, načo si otázku vytiahol z histórie modrej strechy? Mikele už asi v dome aj býva, už asi nebude potrebovať elektrikára.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Mňa vyšla elektroinštalácia 5300€ práca + materiál kabeláž chráničky a krabice zatiaľ. Kompletná elektroinštalácia rozvodov pre internet a TV zásuvky v každej izbe 6 izieb, alarm, pohybové senzory, elektrické vypínačové ovládanie žalúzií 12krát, elektrická brána 4 kamery rozvod pre rekuperáciu ovládanie z 5 miest. Úžitková plocha domu je 135,30 m2 podkrovný dom. Je tá cena adekvátna?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Čisto orientačne: čo krabica (na zásuvku, vypínač alebo viazania) to 12€ a čo vývod (na lampu, ventilátor, rolety alebo niečo iné) tiež 12€. Príklad: v dome mám 85 krabíc a 23 káblov trčiacich zo steny to je 85 + 23 = 108, 108x12=1296€ robota aj materiál hrubej inštalácie - káble, krabice, rozvádzač aj s ističmi. Je to bez kompletáže (bez vypínačov, zásuviek, svietidiel a ich montáže. A určite musí majiteľ vedieť presne kde chcemať čo - zásuvky, ako bude mať nábytok, ako bude zariadená kúpeľňa a najideálnejšie je už mať aj dohodnutú kuchyňu so stolárom. To je potom radosť robiť inštaláciu. Najhoršie je keď sa zbytočne naťahuje čas špekuláciami na stavbe počas realizácie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@fogino prosim ta, vies mi povedat, ze kto Vam robil elektroinstalaciu inteligentnej domacnosti? A aky system doma mate?
Odpovedať
Nejaký odhad pre elektroinštaláciu?rekonstrukcia v poschodový dom + suterén. obytna plocha jedno posch. 80m + schodištia. Nie je 4500€ trochu vela iba za prácu? je to s predprípravou na el.branu vratnika, alarm, žaluzie, okrem montaze zasuviek. Vychod - ponuknite nieco lacnejsie už aj s materiálom.
Odpovedať
@lucan21 no ja som dal 1500 € len za materiál na 95 m2 domu, prácu som mal grátis (rodina), neviem koľko teraz ide za prácu kedysi to bývalo 1:1 teraz je to už možno aj viac? 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 material tolko nebude, takze viac mozno aj o 1500€
Odpovedať
@lucan21 každopádne aby som doplnil svoju reakciu, 4500 € bez materiálu sa mi vidí už trošku veľa 🙂
Odpovedať
@lucan21 inteligentna instalacia?
Odpovedať
Mna to vyslo v oktobri 3700e bolo v tom vsetko, bungalov 140m², aj zapojenie vypinacov, zasuviek, ineternetovych a TV, Akurat nebola v tom zapojenie kuchyne co sa tyky spotrebičov. Digestor, varna a zasuvky.
Odpovedať
Keď niekto robí nový domček už by som nechcel len základ vypínače zásuvky ističe a káble 😄. Myslíte na budúcnosť dátové rozvody by mali byť samozrejmosť (WiFi je vždy horšie riesenie keď je možnosť káblového). Takisto doporučujem prípravu na Smart Home (inteligentnú domácnosť). Tieto veci nenávisia cenu inštalácie viac ako 200 euro. Konkrétne zbernica pre smart home je len jeden kábel navyše za cca 30 eur. Dokončenie môže byť kľudne aj o 10 rokov, ale máte tu možnosť riešiť ovládanie žalúzií, kúrenia, svetiel, polievania, atď.
Odpovedať
Material na elektroinstalaciu bez hromozvodu vratane vypinacov, zavusiek, kablov na reproduktory, ethernetovych kablov do bungalovu s cistou obytnou plochou 110m2 do cca 2000eur. V dome su kable na alarm, kamery, elektricke zaluzie, strukturovana sietova kabelaz, vonkajsie osvetlenie, rozvody na klimatizaciu, rekuperacku, satelit. Elektrickych obvodov je dokopy okolo 18. Ak ti staci v dome par zasuviek a vypinacov a nepotrebujes nic ine tak rataj minimalne 600 eur za material.
Odpovedať
Rok 2021 nám priniesol namiesto zlacňovania (ekonom. stagnáca - corona) zdražovanie. Cena meď: marec.2020 - 2,1 USD/lib feb. 2021 - 4,3 USD/lib (prepočítavať nejdem, percentuálne vidno nárast) 😞 Neskutočné, káble sa zdražujú a ešte len sakra budú ak to takto pôjde ďalej .. Ešte že som väčšinu nakúpil koncom min. roka na vlastný dom .. Teda ak vám tento rok niekto nacení drahší materiál na RD nemusí to byť snaha o klamanie zákazníka, elektrikári majú nákup niekde až o 1/3 drahší ako pred 2 mesiacmi .. 😞
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?