Koľko cca bude stáť nová elektrika v 3 izbovom byte ?

Chcem vymenit elektriku v byte, je v nom este stara asi 60 rocna elektrika. Chcela by som vediet kolko to bude asi cca trvat a kolko to bude stat. Popripade by som potrebovala aj elektrikara ktory mi to spravi.
Odpovedať
1
2
Odkial ste? 3i byt cca do 800€ robota bez matrosu. S tym, ze si to vysekate.
Odpovedať
Profilova fotka
Nenapisala si ze skadial si a ci chces cenu aj s kompletazou alebo len instalaciu.
Odpovedať
800€ za robotu? Nechcem to zbytočne komentovať, ale asi nemáš prácu, preto sa ponúkaš. No pri tej cene sa ani nedivím
Odpovedať
Profilova fotka
@insed tiež mi až zabehlo pri vete že si to vysekáte sami :D
Odpovedať
Profilova fotka
1 den obhliadka a nakup materialu 2 den frezovanie drazok 3 -4 den max kabelaz 5 -6 den rozdelovac Cca tyzden nakolko byvate v byte Robota 400 Matros 400 asi tych 800 co pisal patriky by malo stacit na vsetko ak najdete sikovneho a seriozneho majsterka :)
Odpovedať
Aký je materiál stien,panel,tehla!?Koľko zásuviek apod.Táto téma tu už bola xy. A poliak24 prosím ťa čo je to rozdelovač? A drážky aj s vykružením na krabice a to do tehly alebo panel 3.izb.jeden deň a sám ...no klobúk dole!!! Bez projektu Ti to seriózne nikto nenacení,len nejaký fuškár od brucha!
Odpovedať
Profilova fotka
skoda ze to nieje diskusia ;-) poliak24- 6dni?neblazni !!! velky dom robim za 4dni. kokso1976- projekt na prerobenie bytu?uz si to videl? staci obhliadka, popripade fotky bytu a par slov k tomu co potrebuje. 800€ bez sekania je vela.ale vela zalezi ci ide o beton alebo tehlu. -lebo ak by som mal 800€ bez sekania tak to mam hotove za jeden den cakom prask.-teda velmi slusne peniaze.
Odpovedať
@madyyyyy fakt skoda,ze to nie je diskusia. ja by som len velmi rad videl kvalitu odvedenej prace na velkom dome za 4 dni. Rovnako by som rad videl zakaznika, ktory by mi povedal,ze ja si tie drazky do panelu vysekam, spolu s krabickami.ved by to robil tyzden a este by si musel naradie poziciavat. budme trosku viac realisticki
Odpovedať
800€ musi byť dosť pre dvoch eletrikarov ktory to spravia nakomplet stým, že material ide extra. Za také 4 dni sa to dá spraviť aj komplet s montážov. Za jeden deň napojím 4 bytové rozvádzače taka norma ale sú ludia čo jeden bytovy rozvádač robí aj cely deň :) všetko záleží od pedantosti a vedomostí. Tak isto pri sekani osádzani káblov a podobne. Ďalšia vec čo chceš v tom byte mať :) Klasika svetla, vypinače zásuvky tak ako píšem to musi byť za 4 dni. Keď ale budeš chcieť termostat a ´dalšie veci maličkosti vymoženosti doby tak to ide všetko do času ani nie tak do penazi :) len jedine za ten material :) Inak poliak robiť za 400€ a 6 dni to by som nešiel :) možno mám veľke naroky. ako vravím 800€ je super cena pre dvoch a spravia to určiet za 4 dni na komplet.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 Niekto nam pomohol a zmenil to na diskusiu...tak podme do seba :-D Ja som sa mozno zle vyjadril ze to spravim za 4 dni.robime dvaja.ale ano bezne 4 dni. kolko to tebe trva?alebo kolko vas je?
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 A o tom sekani som nehovoril ja :-) len som citoval ;-)
Odpovedať
@madyyyyy no vidis, hned je zo styroch dni de facto osem :). sme dvaja, teraz robime dom bratrancovi, 150 m2, full vybava: zasuvky, vypinace, svetla, rolety, zonova regulacia kurenia, predpriprava na bazen, klimy, veci okolo domu, videovratnik, alarm, kamery, datove rozvody , pripojka atd atd, uz sme tam dva tyzdne a za tie tvoje styri dni to ani nedokoncime. ten 120 modulovy rozvadzac budem mat co robit zapojit za jeden den,ak to ma slusne vyzerat.a to je bezny dom, nie velky, co si ty spominal. preto ma tie tebou spominane 4 dni zdvihli zo stolicky a odbocil som kvoli nim od temy
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madyyyyy Nič v zlom.On sa pýtal koľko bude stáť elektrika do 3.izb.bytu.Pýta sa na fóre,nikoho nepozýva do bytu.Tak mu skús fundovane odpovedať na to bez obhliadky.Myslel som,že tu na fóre mu to nikto bez projektu,ktorý by zavesil do fóra nenacení.Alebo sa mýlim? A s projektom pri prerábke bytov sa stretávam cca 7/10 bytov.Ty nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@kokso1976 Ak si to myslel takto, ze tu na fóre tak ano mas pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 Myslim ze porovnavame neporovnatelne.bezny dom tejto velkosti si bohate vystaci s max.52 modulovým rozvadzacom, co je hotove max. do 5 dni. 150m2 vobec nieje maly dom. A presne si to povedal...tlacite donho vsetko co sa len da a to nieje standard. co sa oproti standardu vymyká je alarm, kamery, rolety,bazen, zonova regulacia. Vystvetli prosim aj to preco si dal 120 modulovy rozvadzac?-to nieje ironia len zvedavost ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kokso1976 rozvadzac :D
Odpovedať
@ondro81 my sme traja. Ked investor vie, co chce a za pochodu nepridava/neubera, spravime od pripojky po nachystanie na omietky stvorec 10x10 za dva dni /12h denne/. Kompletaz dva dni. 3i byt by som ja osobne za 800€ pracu, ako zakazku, nevzal. Obzvlast, ak je to panel.
Odpovedať
@madyyyyy tlacime donho to, co si majitel zaziada. podla mna je alarm a rolety uplny standart, zonova regulacia a bazen je uz trochu navyse a kamery su uz menej caste. 120 modulovy preto, lebo 92-ka by bola uplne plna, dokonca by sa mi tam 2 istice nevosli. Ved ked bude zapojeny, mozem ti ho odfotit. @megdesign my sme dvaja. minimalne pol dna vzdy stravime s majitelom na stavbe, aby si rozkazal co vsetko chce,kam to chce, tolko to realne trva, pretoze nik v tej dobe nevie,ako bude vyzerat kuchyna a kupelna. Projekt byva vacsinou pre stavebne povolenie a pre mna osobne je to len zdrap papiera a zlocin na kvalitnej elektroinstalacii. prve dva dni sa vymeriavaju vysky, vrtaju a sekaju sa krabicky+drazky. potom sa cca 4 dni kabluje. bleskozvod je kapitola sama o sebe, cas zavisi od toho,co je na streche a hlavne od typu krytiny, napr bramac a tondach je neskutocny rozdiel v rychlosti prace.Co sa tyka kompletaze, to moze zase trvat 3 alebo aj 8 dni,ak je to aj s lampami,nejakymi led pasmi po dome,videovratnikom, rozvodmi na povale atd. my si po sebe robime aj reviziu a projekt skutocneho vyhotovenia,co je zase min jeden den na stavbe a potom dalsi na spracovanie doma. ten cas sa zvykne dost nazberat a ja osobne ani po rokoch neviem castokrat odhadnut, kolko dni u koho stravime.
Odpovedať
plocha domu 150 m je ešte v určitom štandarde, ale tiež ma zaujíma, prečo až 120 modulov... Zdá sa mi to aj tak priveľa, napriek full výbave... Raz som bol svedkom klasického 5-izbového domu, kde bolo asi 6 svetel. okruhov a pomaly každá zásuvka bola zvlášť okruh. Práca bola pkná, vodiče označené, ale majiteľa to muselo stáť hoooodne viac... Prišlo mi to predimenzované.
Odpovedať
@ondro81 ale ja som pisal o cistej praci. Nie o dohadovani sa s pani domacou, kde bude varna doska, kde rura, chladnicka... My ideme po sebe. Jeden krabice. Laserovy nivelak, ziadne rozmeriavanie vysok. Maximalne tak 15 cm od otvoru na dvere... Dalsi za nim drazkovacka. Dalsi kladivo. Kable tahaju dvaja a jeden sklada rozvadzac. Kazdy ako vie. ;-)
Odpovedať
@insed aj zajtra idem k zakaznikovi, kde je 120 modulovy rozvadzac, este sice nie je uplne hotovy a ani zajtra nebude, ale odfotit ti ho mozem. ja som zvyknuty pouzivat rozbocovacie svorky, ktore spolu s N mostikmi pre prudove chranice zhltnu jeden rad. toto konkretne je dom myslim 13x13 1PP+1NP+2NP a je tam toho strasne vela, my sme si to ale nevymysleli, to majitel. btw, v garazi je este podruzny rozvadzac, 12 modulovy
Odpovedať
@ondro81 nemusíš fotiť, robím aj prehliadky, takže videl som už kadečo. Ozaj nádhernú robotu, kde nebolo čo vytknúť až po senník, kde sa nevyzná ani ten, čo to stvoril. Hlavne ma zaráža použitie ističov na každú zásuvku, taktiež RCD takmer na každý rozvod a čerešnička na torte je jeden akože centrálny 3-fázový... žiadna selektivita... Preto si myslím, že mnoho projektantov je len za PC a nejde do praxe, čo ľudia ozaj potrebujú, alebo elektrikári len prihadzujú, aby sa viac zarobilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 viem že robíš co zákazník žiada.To asi každý z nás.Ale myslím si že je to zbytočne predimenzovane, čo by ani nevadilo , ale čo tá cena za materiál. Ale hlavne k čomu to celé je?načo sa istí každá zásuvka sólo? Tu by som to akceptoval len pri Smart inštalácii. Poviem len príklad - na mojom dome som si robil inštaláciu v čase keď som o tom ešte nič nevedel a spravil som 24 modulovy rozvádzač.Ano jasné teraz by to tak nebolo ale čudujme sa svetu nikdy nič nevyhodilo a ani mi nič nechýbalo. Ale určite si rád pozriem ten rozvádzač.posli prosím foto.
Odpovedať
@insed najkrajsie spraveny rozvadzac, co som ja kedy videl bol z roku cca 1975 a bol nadherne vydratovany este z hliniku. ten clovek co to robil musel byt pan majster.vtedy sa ale s velkostou rozvadzaca nik nezapodieval, teraz sa to vsetci snazia tlacit do minimalnych rozmerov, su tam hrube zvazky dratov, aby sa to vobec dalo zavriet, stahuje sa to vsetko dokopy, co nie vzdy je dobre, hlavne v okoli prepatovej ochrany atd. pouzitie samostatnych chranicov na kazdy okruh je v podstate ok, az na tu cenu.suhlasim vsak,ze projektant by mal mat aspon par rokov praxe, potom by bolo na stavbach menej nezmyslov.
Odpovedať
@ondro81 posli aj mne prosim fotku:)
Odpovedať
@patriky @madyyyy nech sa lubi, ale este nie je uplne dokonceny, nieco tam chyba, nieco je provizorne. dom ma spolu so suterenom vyse 300m2
Odpovedať
@ondro81 jezkovi oci!!! To je rozvadzac vo versmirnom riadiacom centre v Hustone? :-D
Odpovedať
@zita19 nie, to si 73 rocny pan, stale pracovne aktivny povedal,ze by bolo fajn si postavit nieco, co by korespondovalo so sucastnym stavebnym trendom :-)
Odpovedať
@ondro81 ako ja som taky rozvadzac uz videla, u nas na vypoctaku pred serverovnou. :-N Ale ano, ked je to bystry dom riadeny cez hladkaci telefon, celkom chapem preco tolko dzindzikov
Odpovedať
@zita19 ono je to skor v style aj toto chcem, aj toto aj toto a toto tiez, toto vlastne ani nechcem, ale ti, co sem raz pridu po nas to chciet budu.... no a ono sa to nazbiera
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?