Kde kúpim

Určite tu diskutujú i elektrikári, preto mám prosbu: Kde zoženiem a ako sa správne volá kábel, ktorým sú pripojené svetielka na vianočnom osvetlení stromčka. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@novana predlzovacka?
Odpovedať
@novana Prípadne daj foto svetielok a kam by mal ten kábel patriť...
Odpovedať
@dedo758, tenké zelené drátiky v zelenej bužírke vedú do žiaroviek - sviečok, hríbikov atď.
Odpovedať
@sysell , nie, :-) pripájacie tenučké zelené drátiky.
Odpovedať
Profilova fotka
@novana predtym ako zalozis tretie vlakno skus navstivit elektroobchod..alebo google?
Odpovedať
u nás sa predávajú žiarovky aj z káblom, len to strčíš do zásuvky :)
Odpovedať
Nemohla by si pridať fotku, čo vlastne myslíš? Lebo podľa tohto, čo si písala mám pocit, že všetci tu len tápame a hádame :-)
Odpovedať
@novana https://www.gme.sk/0-4-0-75mm-pvc-zel...
Odpovedať
joj, co ste vsetci zabudli cim sa svietilo na stromceku ked ste este verili na Jeziska? Taketo retro svetielka. 20 (alebo aj viac) klasických farebnych ziarovciciek zapojnych so serie http://www.taelektro.sk/?p=1344
Odpovedať
Profilova fotka
a to si chceš sama vyrobiť?..., kúp hotové
Odpovedať
Profilova fotka
@yetinb V Elbe. :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 A čo niečo takéto??? https://www.trioart.sk/detail/drziaks...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jamk1 tak toto si pamatame tak akurat my dvaja :-) aj to ako kvapkal vosk na koberec
Odpovedať
@zita19 Žiaroviek býva 16, nie viac, lebo sú cca 14 voltové a 16x14 je 224V. Ale to len tak naokraj. U našich veru už skoro 30 rokov sa rok čo rok vešajú na stromček. A naši iné ani nechcú :-) @novana Daj do googla vodič zelený (lanko, nie pevný) a prierez aspoň 0,75. Chceš predĺžiť vzdialenosti medzi jednotlivými žiarovkami...?
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 aj ja si pamätám, i tie bafnute jedlicky. A ktoré nezhoreli, tie do týždňa opadali :-D
Odpovedať
@jankazb to neboli jedlicky, to boli smrecky
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 tak to už neviem, iba ako dieťa som počúvala že máme jedlicku :-D
Odpovedať
@jankazb ak by ste mali jedlicku, tak to by ste museli byt ini papalasi. Tak od predsedu OV KSS vyssie
Odpovedať
Jo a, jedlicka nikdy neopdava. Ta yschne aj s ihlucim ked to opadalo a nebola to borovica bol to smrek
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 :-D tak to sme neboli ;-), asi len zjednodušene označovanie ihličnanov okrem borovice. Napr.moji rodicia doteraz všetky druhy thuji i cyprusov označujú názvom tujka :-D
Odpovedať
@richard71, to, koľko vlákien zalložím, je výlučne moja vec. Keby sa v elektro dali zelené kúpiť a pomocou googla nájsť, nezakladám vlákno. Chytrolín!
Odpovedať
@jamk1 , pekné.
Odpovedať
@topvideo , už sa také nevyrábajú.
Odpovedať
@dedo758, nechcem predĺžiť, potrebujem ich vymeniť. Na mojich je žiaroviek 20.
Odpovedať
@vladka372 , potrebujem kábel na osvetlenie vianočného stromčeka - zapojenie starých kvietkov z brúseného skla, lebo kábel, ktorý majú, je už na mnohých miestach zlý, sa tá bužírka rosypáva, je polámaný, skratuje to atď. V elektro majú len hnedý a čierny,. Vlákno som založila za účelom, aby mi niekto poradil, kde by sa dal zohnať kábel zelený.
Odpovedať
@sysell, ďakujem, ale tento myslím nie je splietaný, je to len podľa mňa len jeden drôtik.
Odpovedať
@novana Zle myslíš. Bude splietaný. Na takéto účely sa dáva splietaný, tzv. lankový vodič. Pevný vodič, teda jeden drôt v izolácii, sa dáva do prístrojov alebo na stavbe do steny. Teda tam, kde je zabudovaný a nehýbe sa s ním. Splietané lanká sú flexibilné - napr. prívodové šnúry, predlžovačky, takéto svetelné reťaze. Pevný by sa ohybmi rýchlo ulomil. Káble, lanká a iné elektrické vodiče kúpiš v elektre, alebo v hobby marketoch. Nepotrebuješ poznať špecifikácie kábla ani jeho označenie či hrúbku. Zober do ruky kliešte a urež z neho kúsok. Ten ukáž predavačovi a on ti dá taký, aký potrebuješ. Možno nebude zelený, ale čierny, ale to je jedno. A dosť pochybujem, že si vieš vymeniť celú kabeláž sama, keď ani nevieš, aký kábel na to treba.
Odpovedať
@dedo758, áno, volá sa vodič ohybný zelený. Nepoznám elektro terminológiu a Tebe patrí veľká vďaka, už je objednaný. :-)
Odpovedať
@chrobak7 , viem, že treba kábel splietaný a prispievateľ xy mi, teda podľa mňa, dal link na jeden drôtik. Rezať nič nemusím, kábel na svetielkach je vekom rosypaný. Ale ďakujem i Tebe.
Odpovedať
@novana Ale ak veľmi chceš vedieť, aký kábel, tak ti stačí flexibilný vodič s priemerom 0,5 mm2, napr. tento: https://www.gme.sk/cya-1x0-5-cierny-h... Inak na daný účel postačí aj menší priemer, pokiaľ sú žiarovky zapojené za sebou, t.j. medzi sebou sú prepojené iba 1 žilou, napr. 0,25 mm2.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?