Kamera s wifi (prijem aj vysielanie)

Profilova fotka
Ahojte, chcem zabezpecit zatial neobyvanu novostavbu. Nakolko na stavbe este neni internet chcem sa spytat ake su moznosti? Existuje kamera kt. prijma wifi signal (napr. od susedovej wifi) a na zaklade tejto posiela video na mobil? Mam na mysli taku kameru aby vedela prijat signal z wifi a nie po kabli a zaroven aby som mohol cez tuto kameru komunikovat s telefonom. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka su aj take ale nastavenie tak aby to aj posielalo je horsie. v tomto pridade bude pre teba najednoduchsie dat si tam fotopascu, nepotrebujes ani elektriku k nej. ide do nej strcis simkartu a nejaky mobilny internet za 3€ mesacne a mas vystarane napriklad http://www.ibo.sk/produkt-fotopasca-s...
Odpovedať
Fotopasca je na tvoj ucel nepouzitelna, kamery s posielanim informacie mailom samozrejme existuju, ja som pouzival pocas stavania kameru na wifi d-link 5020, reaguje na pohyb, hluk, ma to nocne videnie, otacanie vsetkymi smermi, cena volakedy 130, teraz okolo 80€. Ako bonus je funkcia wifi repeater, v exterieri to pokrylo takmer cely pozemok. Kamera sa da ovladat cez aplikaciu v smartfone, alebo cez pc. Okrem obrazu prenasa aj zvuk, takze vies o com sa prave vedu debaty na stavbe.
Odpovedať
@petko_sonka preco tam nedate rovno alarm?
Odpovedať
Profilova fotka
jasne existuju teraz take kedysi boli drahe ale dnes uz taku kupis aj do sto euro :)
Odpovedať
Profilova fotka
my tiez sme si teraz kupovali na stavbu a stala 89 euro :)
Odpovedať
@rivasvk ako je dnes účinný alarm v aute? nik si ho ani nevšimne, ak ho niekto ozaj chce ukradnúť tak ho ukradne aj ked má satelitné sledovanie
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ale ja nemam na stavbe este internet... da sa tato kamera co spominas napojit cez susedovu wifi? @rivasvk Nad touto otazkou som sa tiez zamyslal, eletrikar mi povedal ze netreba v dnesnej dobe alarm...no teraz mam iny nazor... Holt kabel na alarm potiahnuty neni takze je to tazko. @nataly4324 mozes mi dat prosim nazov ako sa vola? mate na stavbe internet?
Odpovedať
@petko_sonka Spytaj sa na konkretne riesnie vo firme ktora sa tym zaobera, ked sa nevyznas aj tak to nezapojis takze kontaktovat ich budes musiet tak ci tak. Ohladom alarmu, ze netreba, to ej rada ozaj uzasna... su aj bezdrotove alarmy kde nepotrebujes v podstate ziadny kabel.
Odpovedať
@petko_sonka ja som pochopil tvoje zadanie, ide to na wifi, netreba tam mat sietovy kabel, len elektriku a wifi signal. Kvoli nastaveniu je na zaciatku potrebne pripojit kameru cez sietovy kabel a zadat meno a heslo wifi routra
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka Foscam FI8904W, tuto mame zatial.. nie nemame na stavbe internet, ale mame mileho suseda s ktorym sa dalo bez problemov dohodnut :) myslim ze za tu cenu je uplne v pohode
Odpovedať
@duzu ved alarm v dnesnej dobe ti sms-kuje/vola na telefon. a myslim, ze nejaky ten sused sa pozrie aj von co sa deje.
Odpovedať
@petko_sonka su aj bezdrotove verzie
Odpovedať
Článok sa načítava...
V každom prípade si treba uvedomiť, že tá kamera je vhodná tak max na sledovanie stavby a aj to obmedzene, podľa toho kde je umiestnená ... Zlodej, ak ju nájde, tak to bude to prvé, čo ukradne ... Ak bude kradnúť v noci, keď spýte, tak si stratený "obraz" s kamery všimnete až ráno ... Takže netreba mať od toho "prehnané" očakávania ... Navyše tieto základné WIFI kamery sú bez nahrávania, takže sa ani spätne nedostanete k záznamu. Ďalšia vec je rýchlosť "upload" susedovho internetu ... Ak má nejaké štandardné ADSL 5/0,5 Mbps, tak pri uploade 512 kbit/s si toho moc na tej kamere v dostatočnej kvalite nepozriete ... Aby to išlo plynule, bude to veľmi komprimované a v tom prípade nerozpoznáte zlodeja kvôli zlej kvalite videa ...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za Vase rady, musim sa spytat zajtra suseda ci bude tak dobry a "prepozicia" mi wifi ;) i ked signal je len na 1 ciarku :-/ snad to bude stacit...rozhodol som sa nakoniec kupit IP kameru kt. ma aj detekciu pohybu. Namontujem ju na chodbu a nasmerujem na vchodove dvere :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka snad sused bude spolupracovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser mozem poprosit link? Aj my to zaciname riesit....
Odpovedať
Naco je vam kamera v dome v ktorom mic nie je? Keby prisliel zlodej za prve ju ukradne, alebo rozbije. Za druhe moze mat kapucnu pripadne pride v noci a nebude homozne identifikovat. Dalej kamera sama o sebe vacsinou zaznam nerobi, kde ho chcete ukladat? Ma sused upoload cez wifi aspon radovo par Mbit aby to stihalo seriozne streamovat? Co ked kamera zaznamena pohyb bude vam hned posielat upozornenia na mobil a vy o pol noci hned zacnete kontrolovat co sa deje a budete ma bezat autom volat policajtov, susada? To neni take lahke ako si myslite. Toje 100x lahsie tam dat hociaky primitiovny alarm s pohybovym cidlom.
Odpovedať
a mozno by pomohla aj fake kamera
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Zdravím, ja som si zabezpečil stavbu fotopascou...je to asi najjednoduchsie i ked nie najlacnejsie riesenie, ale co clovek narobi. Môzem odporucit SPROMISE S128, odosiela MMS aj emaily a dá sa s nou komunikovat sms-kami cez sms kódy. Má dobrú výdrz batérií, neviditelny prísvit - ked ju dobre skryjes, zlodej si ju nema ako vsimnut. Ale ako vravim, neni to lacný špás, ak sa dá treba vykšeftiť zľavičku - mne vcelku vyšli v ústrety:) http://www.podnalov.sk/Fotopasca-SPRO...
Odpovedať
@petko_sonka Ja som nedavno kupil od Cinana nieco taketo http://www.aliexpress.com/item/HD-Min... za cca 20Eur. Pripoji sa to na WIFI a da sa to sparovat s android telefonom. Nasledne pri kazdom pohybe mi telefon zobrazi notifikaciu a posle fotku. Da sa potom video sledovat aj priamo cez mobil. Ma nocne videnie. Ak sa do toho strci SD karta, tak to aj zaznamenava pri pohybe a nasledne sa da cez telefon pozerat na dialku nahrate videa. Ja to idem dat namiesto video vratnika.
Odpovedať
@petrikk999 a co potom s fotkami? Zaramovat?
Odpovedať
Profilova fotka
Ked ta stavba je niekde v dedine treba dat tam alarm...mozem vam poslat nejake znacky. Centralu alarmu napichnete niekde do zasuvky a vsetky pohybove senzory a dokonca to ma aj magnety na dvere okna povesate kde kade po miestnostiach a funguje to bezdrotovo. Do centraly date sim kartu a v pripade alarmu vam to hned telefonuje. Dokonca centrala ma aj zalozny zdroj ( aa baterie 1.5V) takze v pripade vypadku elektri y aj nato vas upozorni. A bonus ma to sirenu takze ak stavba je v obyvanej casti po zasnimani pohybu a spusteni alarmu sirena zacne piskat ako najata. A nakoniec zakodovat sa to da pomocou dialkoveho ovladaca.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasino lenze ta sirena nie vzdy pomoze. Mozno by bolo vhodnejsie keby alarm len zatelefonoval a nepipal. To by bolo myslim pre zlodeja vacsie prekvapenie, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
Ved preto pisem ze dokonca ma to aj sirenu, to uz je na kazdom ci si ju tam pripoji alebo nie.....
Odpovedať
Ak ide o zabezpecenie, pride zlodej, sposobi skodu, vy matefotku nadherny zaber priamo do tvare, je to nejaky bezdak, cigan, narkoman identifikacia na policii 100% co dalej? Mate poistenu stavbu? Poistovna vam povie pachatel je znami vymahajte si skodu od neho, navyse ak tam nebude certifikovany alarm tak vam to na kradez nepoistia. Treba zvazit naco tu kameru chcete, a v pripade kradeze je idealne sirena s osvetlenim pozemku, aby susedia videli co sa tam deje, otazka je kolko zvierat moze zapnut alarm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?